Už jsem na mateřské a zjišťuju, že kolikrát nemám co dělat... a že pak sedím a strachuju se ohledně porodu nebo ohledně nesmyslů...
Byt mám uklizený a vyleštěný, vaření tolik času nezabere a u nás stejně spíš vaří manžel (baví ho to hodně).. chodím na procházky, bazén, srazy s kamarádkami, ale v tom dni je nějak moc času! Samozřejmě že čtu, kouknu na nějaký seriál, pak nějaké ty práce doma (žehlení atd), ale stejně tak 2-3 denně tak trošku pronudím...
Tak me zajímá, čím jste se zabývaly před porodem vy 🙂 Dneska jsem např. ušla 7,5 km na procházce, 2 hodiny si četla, zašla na nákup, pokecala s nějakými členy rodiny, uvařila večeři... a už vůbec nevím co dělat teď! Věci pro miminko mám nachystané..
Co jste na mateřské dělaly vy? Předtím jsem včetně cesty do práce trávila 11 hodin denně buď v práci nebo cestou do a z práce, tak asi není divu, že se mi najednou zdá, že mám hodně času..
Pokud Ti můžu poradit, tak si to užívej, zapomeň na nudu! ta brzy skončí 😉 já měla před porodem shodou okolností celé dva a půl měsíce prázdnin - vybírala jsem si celou dovolenou, bylo léto, takže jsem si to užila báječně a hrozně rychle to uteklo a teda, že bych se nudila si nevzpomínám..pořád je co dělat..jezdila jsem si na výlety (i samotnou mě to dost bavilo), chodila s kámoškama na kafíčka, obídky, četla a četla, jezdila k vodě, chodila jsem na těhu jógu, apod..na čtení teď už pár let nemám čas, takže mi to moc chybí! a vůbec ten čas pro sebe mi chybí..
To kdybych věděla, co jsem dělala 😀 Z dnešního pohledu mám pocit, že jsem se tehdy akorát flákala. Vyprala jsem a vyžehlila věci pro malou, chodila jsem v té době na předporodní kurz, na těhotenské cvičení. Asi jsem četla. V 35 tt jsme nečekaně nastoupila na 2 týdny do nemocnice a tam to byla teprve nuda. Trochu lituji, že jsem se tehdy nevrhla na háčkování a šití, tehdy jsem toho mohla spoustu udělat. Začala jsem pak, když měla mladší asi rok, ale to už toho času moc nebylo a není.
Mate pravdu.. uz vcera vecer jsem si pak rikala, ze mi asi nedochazi, ze za par tydnu uz nuda nebude existovat, tak bych si mela uzivat, ze mam cas si v klidu udelat nehty a vytrhat si oboci aniz bych musela premyslet nad miminkem nebo ho nekam odkladat.. I to hackovani neni spatnej napad, kdysi jsem hackovala, ale uz jsem hodne vypadla ze cviku.. mozna bych se do toho mohla zase pustit a zkusit neco peknyho vytvorit 🙂
@karlajasmine teď jsou háčkované a pletené věci moderní, tak zkus. Je tady i skupinka o háčkování se spoustou návodů.
já při prvním spala a spala a spala. Všechny hodiny, kdy jsem nic neměla nebo nemusela jsem dokázala prospat. A teď při druhém mi konec vyšel na období rybízu, jahod a malin, takže máme plno kompotů a marmelád. 😀
No to souhlasím, stašlivě to utíká!!! My se o víkendu stěhujeme do domečku takže se rozhodně nenudím, kromě vaření balím věci do krabic a jakmile mi začnou vycházky (na mateřskou nastupuji až v pátek) tak vyrážim na barák - vysávání, vytírání, mytí oken, drbání podlahy - všude je prach (novostavba). A až budu jen na domečku, budu muset v uklízení denodeně pokračovat páč než se uklidí všechen prach tak to potrvá, budu muset deně vtírat a luxovat, taky se chystám na nějaké procházky, kousíček od domečku máme stezku - no a budu si prát na miminko, připravim mu postýlku a všechno, těším se.
@karlajasmine Já pletla a háčkovala, takovejch soupraviček, co jsem pro první dceru vytvořila, už jsem nikdy potom nespáchala 🙂. Jinak taky doporučuju užívat poslední týdny klidu, pak už to takovej veget nebude...
Nastupuju na mateřskou za 3 týdny a o zábavu budu mít asi postaráno, protože se přiznám, že zdaleka ještě nemáme všechnu výbavu, oblečení na mimčo mám sice celkem nakoupené, ale musím vše vyprat a vyžehlit, plánuju doma taky velké gruntování, protřídit úložné prostory a vyházet nebo někam přesunout zbytečnosti. Teď před nástupem, když ještě chodím do práce, to nějak všechno nezvládám. Večer už docházejí síly a nepamatuju teď přes léto víkend, který jsme trávili doma. Tak jen doufám, že mi do těch plánů nevpadnou nějaké komplikace, už se těším, až pustím práci z hlavy a budu se naplno věnovat přípravám. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@karlajasmine denně procházky a přečetla jsem poslední knížku (Bídníky) na několik mnoho let. Užívala jsem si, že nic nemusím. V klidu jsem vstala, až se mi chtělo(třeba hodinu po probuzení v 7 nebo 8) 9-10 snídaně, pak procházka, klidně do 14, obědo-večeře a byl večer:D Ale mně normálně všechno dlouho trvá, tak jsem měla aspoň klid. Teď naprosto nestíhám a takovýhle pohodový den mi fakt chybí - tak jednou za rok se podaří, ale to je málo!