Ahoj, holky. Asi jako většina jsem před termínem jak na trních, kdy to přijde. Ve středu na kontrole mi zjistily malé množství plodovky a malá měla vysokou tep.frekvenci, proto jsem souhlasila s peovedením Hamiltna. CS 7. V den provedení Hamiltna mě pobolívalo břicho, ale bolest ustala. Včera a dnes ráno odešly 2 velké kusy hlenové zátky (až mě překvapilo, jak velká zátka je 😀). Kdy se rozjel porod vám?
@monib66 Hamilton ve stredu, ve ctvrtek odchod hlenove zatky, v patek vecer zacal porod, porodila jsem v nedeli 😆
Ve středu ve 12h hamilton, ve 13 první kontrakce a porod ve ctvrtek o sedmé ranni 🙂
Hamilton ve 14h. Slabe bolesti beder a kontrakce v 16h, ve 22h se mala narodila 🙂
Hamilton mi byl udělám v pondělí s tím, že jsem připravena, a kdybych nebydlela 10 minut chůze od porodnice, tak si mě tam nechají a nic. Doktor se ve čtvrtek divil, že mě vidí na kontrole, že jsem měla už dávno porodit, jak to tam bylo připravené.
Mi dělala doktorka Hamiltona týden před termínem - malá měla horší ozvy tak jsem souhlasila že je to lepší volba než vyvolávání .... ten den jsem lehce špinila a bolelo mně břicho .... toť vše, monitor se zlepšil a tak se to dál neřešilo .... porodia jsem den po termínu ( 8 dní po Hamiltonu) , hledová zátka začla odcházet cca 2-3 dny před tím ... u prnvího mi ale hlenová zátka neodešla vůbec a nakonec jsem rodila přirozeně 8 dní po termínu
Mě udělali Hamiltona, zavedli tabletku a za 5hodin jsem porodila☺️
Doktorka mi udělala Hamiltona kolem desáté dopoledne. Dlouho se nedělo vůbec nic až kolem jedné mě začalo bolet břicho. Malá se narodila půl hodiny po tom
Mě udělali Hamiltona v prvním těhotenství bohužel bez mého souhlasu, nikdo mi nic neřekl a až při odchodu z ordinace se doktor zmínil, že by ten porod mohl být docela brzo, protože už provedl Hamiltona. Všude píšou (např. https://www.kojenecke-obleceni.eu/hamiltonuv-hmat-x31321#souhlas nebo tady https://www.promaminky.cz/clanky/porod-a-sestinedeli-48/brante-se-hamiltonovu-hmatu-460), že bez souhlasu ženy to nemůže lékař udělat, ale bohužel je realita jiná. Ani týden po tomto zákroku jsem nezačala rodit a porod byl porod vyvolaný tabletou. V druhém těhotenství byl porod vyvolán přirozeně týden před termínem.
Já jdu na Hamiltona zítra. Dole mám prý krásný nález, vše připravené, oteviram se. Tak by to mělo zabrat. Mám z toho trosku obavy. Ani ne z toho zákroku, jako z toho, co se bude dít pak. Mám trosku problém s hlidanim starší dcery. Takže abych včas stihla poznat, ze se něco děje, vše obstarat atd. A pak samozřejmě dojet do porodnice, když je to druhy porod. 🙏 Jak dopředu jste poznaly, ze se něco děje a čekaly doma než jste jely do porodnice? 🍀
@fly80 těžká závist :( já jsem dnes 40+6, na požádání mi udělali taky HH kolem 9.hodiny a čekám. Jsem druhorodicka po 6ti letech. Nález krásný. Vše připravené jen nejsou kontrakce. Při první také udělán hmat kolem 9-10 dopoledne a druhý den ve 13h byla malá venku. Tak teď čekám co bude a nebude. Jinak v pondělí v 7 nástup na indukci. Ale tobě Teda závidím. Krása.
3x Hamilton a porod se nerozjel. Rodila sem 41+0, pichli plodovku. Patricie mela 4550 g.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@monib66 Mě se rozjel porod vždy (2x) až po 2. Hamiltnu, u druhého těhu jsem pak porodila za 2 dny, a u třetího za 1 den. Ale po prvním Hamiltnu mě odešla max. hlenová zátka. Vždy mi ho dělali se souhlasem několik dní po termínu. Takže jsem rodila 41+0, a 41+1.