Druhý porod a mimčo zase větší. Měly jste to podobně?

vlastina33
9. bře 2020

Holky a ženy, chci se zeptat, rodila jste některá po prvé císařem a po druhé klasicky? Já před 4 lety císařem, (syn 3990g) kvůli nepostupujícímu porodu, hrozila hypoxie plodu.Takže 12 hodin bolestí, vyvolávačka, kontrakce, pak mi i skočila porodní asistentka loktem na břicho a byl konec.. Přišel doktor, sáhl do mě, jako do krůty a řekl, co se tady řeší, že musím okamžitě na sekci.. Teď jsem 38 TT, čekáme holčičku a už má 3700 gramů, tak se chci zeptat, jestli jste někdo měl něco podobného a rodily jste normálně.. A také jestli ta váha na ultrazvuku se vám shodovala s tou porodní, díky moc 🙂

veronikav31
9. bře 2020

Já první porod měla akutní sekcí z důvodu špatné plodovky a nepostupujícího porodu-z něj máme dceru(váha 3,5kg).Žádné skákání na břicho nebo loktem na břicho jsem neměla.Před druhým porodem jsem měla volbu-rodit přirozeně nebo plánovaný císař. Syna jsem rodila přirozeně,odhad byl okolo 3kg, váha při porodu 2,8kg, ale i když byl malý,tak chtěl na svět rychleji než bylo moje tělo připraveno,tak mě dost potrhal. Kdybych se měla rozhodnout podruhé tak jdu na plánovaného císaře.Ale je to můj názor.

hanulkaha
9. bře 2020

U me prvni syn odhad 3700g a porodni vaha take 3700g.
Druhy syn odhad 3200g a porodni 3800g.
Zalezi hodne na tom, jak moc peclive doktor mimco zmeri. Staci par milimetru ubeat na obvodu a uz to muze hazet slusne rozdily

neomenia
9. bře 2020

U druhého ditete se sakra spletli - naštěstí. Odhad byl totiž 4500 g! A ja mam 162 cm. Takže vyvolání ještě ten den. Narodil se vaginalne, bez poranění, bez nastrihu. Mel nakonec 3900 g.

dareenn
9. bře 2020

U mě byl odhad asi 3,5 kila a malý měl 4,3...takže já už tomu nevěřím, od více kamarádek jsem slyšela že jim to lítalo půl kila sem, kilo tam 🤦🏻‍♀️

modrykonik147
9. bře 2020

Prvni dite odhad 4000g a porodni vaha byla opravdu 4000g.prirozeny porod bez poraneni. Ted cekame druhe a vypada to ze bude opet vetsi ale urcite pujdu do prirozeneho porodu pokud nebudou zadne komplikace.ale je pravda ze odhad muze byt +- pul kila coz je hodne

luciksima
9. bře 2020

Druhý mimco mělo odhad 4 kg měl 3740 g porod v pořádku vaginálně sám bez nastrihu.prvni porod mimco 3150 g a děs fialová bouli na hlavičce nastrih

klea81
9. bře 2020

Syna vyvolavali jen kvůli velké váze a měl jenom 3,57 😇takže min o 300g rozdíl

sobist
9. bře 2020

Můžu napsat jen zkušenost s odhadem váhy:
syn: odhad 4100g; por. váha 4780g
dcera: odhad 4150g; por. váha 4020g
Při těch posledních třech UTZ byl nárust hmotnosti stejný, u mě to bylo tuším 200g každý týden, ale ruku do ohně bych za to nedala. 🙂

vlastina33
autor
9. bře 2020

@neomenia ty brďo to se teda slušně sekli.. Ale zase to dopadlo nakonec dobře 🙂 no, uvidíme, co u mě raději bych teď, aby šla malá vaginálně, protože ta rekonvalescence po sekci je fakt děs, nemyslím starání se o dítě, to člověk prostě musí hned, ale to břicho, než se mi stáhlo, vůbec se nedalo cvičit po šestinedělí, ani o něco déle jelikož svaly byly jako mrtvý a než přestala jizva bolet a ozývat se, trvalo dobrej rok a půl 😑

jjasmina
10. bře 2020

@vlastina33 u mě se trefili cca odhad 3800 a malá měla 3910g , rodila jsem vaginalne 🙂

leniczka23
10. bře 2020

Prvni porod syn 4kg a 55cm..rodila jsem tedy normalne syn byl na dve zatlaveni venku druhy syn 3830g 54cm a byl venku na jednu kontrakci, doktor si ani nestihl nandat rukavice😁😁
U obou jsem mela.odhady cca o 200-300g vyssi protoze byli oba tak dlouhy (hlavne stehnenni kost) ze jim to hazelo vetsi vahovy odhad.
Jdi do prirozeneho porodu.Drzi. palce

fouskovi
10. bře 2020

U prvního mi řekli okolo 4 kila měl 3050 g a u druhého v den porodu 3,8 kg a měl 3190 g takže opravdu to jsou jen odhady

fouskovi
10. bře 2020

@vlastina33 možná bych uvažovala o jiné porodnici s takovým přístupem bych se nesmirila a proto jsem druhého syna rodila jinde a za mě správná volba

vlastina33
autor
10. bře 2020

@leniczka23 děkuji moc 🙂😉 já právě chci klasický porod, určitě bych to hned nevzdala.. Takže pokud by mi teď řekli, že navrhují sekci, tak stejně bych chtěla zkusit počkat, až to přijde a jak se rozrodim.. Protože takhle to měla i známá, že druhý porod ji rovnou naplánovali sekci a ona den před sekcí porodila vaginálně, takže super 🙂

krupka3
10. bře 2020

Po fyziologickem tehotenstvi neni treba se bat porodu vetsiho ditete po prvni sekci, pokud uz od ni ubehl nejaky cas. Idealne si sezen vlastni PA, ktera bude cely porod s tebou, kontrolovat tebe i jizvu a dodavat ti silu. Drzim pesti, odhad je jen odhad 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru