Holky a ženy, chci se zeptat, rodila jste některá po prvé císařem a po druhé klasicky? Já před 4 lety císařem, (syn 3990g) kvůli nepostupujícímu porodu, hrozila hypoxie plodu.Takže 12 hodin bolestí, vyvolávačka, kontrakce, pak mi i skočila porodní asistentka loktem na břicho a byl konec.. Přišel doktor, sáhl do mě, jako do krůty a řekl, co se tady řeší, že musím okamžitě na sekci.. Teď jsem 38 TT, čekáme holčičku a už má 3700 gramů, tak se chci zeptat, jestli jste někdo měl něco podobného a rodily jste normálně.. A také jestli ta váha na ultrazvuku se vám shodovala s tou porodní, díky moc 🙂
U me prvni syn odhad 3700g a porodni vaha take 3700g.
Druhy syn odhad 3200g a porodni 3800g.
Zalezi hodne na tom, jak moc peclive doktor mimco zmeri. Staci par milimetru ubeat na obvodu a uz to muze hazet slusne rozdily
U druhého ditete se sakra spletli - naštěstí. Odhad byl totiž 4500 g! A ja mam 162 cm. Takže vyvolání ještě ten den. Narodil se vaginalne, bez poranění, bez nastrihu. Mel nakonec 3900 g.
U mě byl odhad asi 3,5 kila a malý měl 4,3...takže já už tomu nevěřím, od více kamarádek jsem slyšela že jim to lítalo půl kila sem, kilo tam 🤦🏻♀️
Prvni dite odhad 4000g a porodni vaha byla opravdu 4000g.prirozeny porod bez poraneni. Ted cekame druhe a vypada to ze bude opet vetsi ale urcite pujdu do prirozeneho porodu pokud nebudou zadne komplikace.ale je pravda ze odhad muze byt +- pul kila coz je hodne
Druhý mimco mělo odhad 4 kg měl 3740 g porod v pořádku vaginálně sám bez nastrihu.prvni porod mimco 3150 g a děs fialová bouli na hlavičce nastrih
Syna vyvolavali jen kvůli velké váze a měl jenom 3,57 😇takže min o 300g rozdíl
Můžu napsat jen zkušenost s odhadem váhy:
syn: odhad 4100g; por. váha 4780g
dcera: odhad 4150g; por. váha 4020g
Při těch posledních třech UTZ byl nárust hmotnosti stejný, u mě to bylo tuším 200g každý týden, ale ruku do ohně bych za to nedala. 🙂
@neomenia ty brďo to se teda slušně sekli.. Ale zase to dopadlo nakonec dobře 🙂 no, uvidíme, co u mě raději bych teď, aby šla malá vaginálně, protože ta rekonvalescence po sekci je fakt děs, nemyslím starání se o dítě, to člověk prostě musí hned, ale to břicho, než se mi stáhlo, vůbec se nedalo cvičit po šestinedělí, ani o něco déle jelikož svaly byly jako mrtvý a než přestala jizva bolet a ozývat se, trvalo dobrej rok a půl 😑
@vlastina33 u mě se trefili cca odhad 3800 a malá měla 3910g , rodila jsem vaginalne 🙂
Prvni porod syn 4kg a 55cm..rodila jsem tedy normalne syn byl na dve zatlaveni venku druhy syn 3830g 54cm a byl venku na jednu kontrakci, doktor si ani nestihl nandat rukavice😁😁
U obou jsem mela.odhady cca o 200-300g vyssi protoze byli oba tak dlouhy (hlavne stehnenni kost) ze jim to hazelo vetsi vahovy odhad.
Jdi do prirozeneho porodu.Drzi. palce
U prvního mi řekli okolo 4 kila měl 3050 g a u druhého v den porodu 3,8 kg a měl 3190 g takže opravdu to jsou jen odhady
@vlastina33 možná bych uvažovala o jiné porodnici s takovým přístupem bych se nesmirila a proto jsem druhého syna rodila jinde a za mě správná volba
@leniczka23 děkuji moc 🙂😉 já právě chci klasický porod, určitě bych to hned nevzdala.. Takže pokud by mi teď řekli, že navrhují sekci, tak stejně bych chtěla zkusit počkat, až to přijde a jak se rozrodim.. Protože takhle to měla i známá, že druhý porod ji rovnou naplánovali sekci a ona den před sekcí porodila vaginálně, takže super 🙂
Po fyziologickem tehotenstvi neni treba se bat porodu vetsiho ditete po prvni sekci, pokud uz od ni ubehl nejaky cas. Idealne si sezen vlastni PA, ktera bude cely porod s tebou, kontrolovat tebe i jizvu a dodavat ti silu. Drzim pesti, odhad je jen odhad 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já první porod měla akutní sekcí z důvodu špatné plodovky a nepostupujícího porodu-z něj máme dceru(váha 3,5kg).Žádné skákání na břicho nebo loktem na břicho jsem neměla.Před druhým porodem jsem měla volbu-rodit přirozeně nebo plánovaný císař. Syna jsem rodila přirozeně,odhad byl okolo 3kg, váha při porodu 2,8kg, ale i když byl malý,tak chtěl na svět rychleji než bylo moje tělo připraveno,tak mě dost potrhal. Kdybych se měla rozhodnout podruhé tak jdu na plánovaného císaře.Ale je to můj názor.