Bojím se růstu váhy v těhotenství

hankaaa90
21. led 2019

Ahojky zkusene maminky,
Snad me tu ted spoustu z vas neukamenuje, ale jsem nestastna ... 27tt a uz mam nahore 6kg 😠😕 v prvnim tehotenstvi jsem pribrala dohromady 14, z toho mi ctyri zustaly, na ktere jsem si pak zvykla 😁 jenze ted to bude asi jine, desim se toho. Moje normalni vaha je 58-60 ... vim i ze je kazde tehotenstvi jine . Dneska jsem zacala cvicit i drepy 😂 je mozne, ze se vaha nejak v nejakem tydnu zastavi a bude stat? 😊 ale musim rict , ze mi jde vsechno do bricha komplet, ale mimi si asi moc nebere, bricho mam ale tak akorat bych rekla na tento tyden ... dekuju za rady .. napiste mi, jak jste meli vy a jak se po druhem shazuje popr jak lehce to jde dolu .. dekuji dekuji dekuji ! Hezky den

korneliusa
21. led 2019

S čím chceš poradit, přibíráš normálně. Začít dělat jen tak z ničeho nic dřepy v 27 tt, je pěkná kravina.

klea81
21. led 2019

A kde je problém, ty víš kolik priberes celkem?

jednaholkaa
21. led 2019

@hankaaa90 Tak drepy to asi neni moc dobry napad 🙂 Spis mensi prijem kalorii, lehke vecere atd, ale 6 kg ve 27 tt s vychozi vahou 58-60 je uplne v poradku. Do diet bych se v tehu stejne nepoustela. Ja mela v tomto tydnu s vychozi vahou 56 kg uz minimalne 10 kg nahore. Je dost mozny, ze se ti to zpomali nebo zastavi pozdeji. Nicmene pribiras uplne normalne 🙂)

hankaaa90
autor
21. led 2019

@korneliusa oukej, tak s tema teda prestanu. A to pribirani je takhle normalni v tomhle tydnu? Jeste dva tydny zpatky jsem byla na kontrole a mela jsem o cele kilo min

hankaaa90
autor
21. led 2019

@klea81 to nevim, ale jestli si dobre vzpominam, tak v tom prvnim to tak rychle nahoru neslo . Ted si myslim, ze budu mit asi vic ..

lucie01
21. led 2019

@hankaaa90 řekla bych, že je to normální přírůstek na tento týden. Já jsem v obou těhotenstvich přibrala 14 Kg a byla jsem v naprostém klidu a to jsem měla daleko vyšší výchozí váhu ... jako je to snad jedině období v životě ženy, kdy váhu nemusí ženska nijak extra řešit 😁

hankaaa90
autor
21. led 2019

@jednaholkaa diety me ani nenapadly, ty jsem nedrzela nikdy, jen omezim sladke , na kterem ted drasticky ujizdim . Dekuji

hankaaa90
autor
21. led 2019

@lucie01 no jo, jenze ne kazdy necha tech 10 na sale ze 😁 teda po tom prvnim jsem teda nechala a ted jak vidim, jak rychle to stoupa ...😂

klea81
21. led 2019

@hankaaa90 hm, věštění z koule, tak hodně zdaru, já měla 11 a 7,takže váhu jsem neřešila vůbec

nikolspace
21. led 2019

Jsem v 8.měsíci a nahoře mám 16kg 😁 přes to nosím velikost s, ale jsem natekla jak blázen a zadržuju vodu.. a je pravda, že teď jsem už přibírat přestala. Hlavně aby ses cítila dobře a malé prospívalo, jinak to neřeš 😊

lucifux
21. led 2019

První těhu jsem přibrala 16 kg a to moje původní váha byla 51kg. Zůstalo mi celých 10kg kterých jsem se nezbavila. Zvykla jsem si na to. A teď u druhého těhu jsem 30tt a doposud jsem přibrala asi 3-4 kg. Jsem toho názoru, že tělo nabere co zrovna potřebuje. Teď bych to určitě neřešila. Kdyby se ti něco nezdálo, tak dřív jak po šestinedělí bych stejně nic nepodnikala. Soustřeď se mimi ať má všeho dost. Potom budeš mít času dost aby si případně se sebou něco udělala.

preiba
21. led 2019

Dřepy bych řekla, že je teda hovadina na ntou 🙂
Já přibrala se synem 17kg, zhubla jsem během chvíle, teď s dcerou 18kg, jsem dva týdny po porodu a mám 11.5kg dole. Já si s tim hlavu nelamu, ono pokud to není vyloženě vyzrane, tak to jde dolů. Po šestinedělí jsem chodila několikrát týdně běhat, to hodlám i teď. V těhotenství jsem si užívala a netrapila se kily 😉

misicka1988
21. led 2019

@hankaaa90 U první jsem přibrala 12kg, u druhého 14kg, a u třetí 23kg. A to jsem se mohla snažit jak chtěla, šlo to nahoru samo. Jedla jsem úplně normálně, ale tělo zadržovalo hodně vody. 14 dní po porodu mi zůstalo ještě 11kg nahoře, ale za půl roku (když jsem se dokopala ke cvičení) jsem byla zpět na své váze. Občas se ta váha prostě úplně ovlivnit nedá.

makronka222
21. led 2019

U prvni jsem jedla co jsem chtela, 14kg nahore, 11kg nechane v porodnici. U druhe jim zdrave, min, mam nahore 13kg 27tt, pribiram snad i po mrkvi. Je mi 26, hybu se dost s triletou. Pochybuju, ze by mi nejake cviceni pomohlo a ze vahu nejak zastavim

klartes
21. led 2019

@hankaaa90 Ke konci těhotenství děti nabírají na váze, takže můžeš vážit třeba o dvě kg více, ale 1?5 bude patřit dítěti. S dřepy přestaň, to je blbost. Myslím že váhově přibíráš úplně v pohodě.

lachtanice86
21. led 2019

Drepy je blbost. Já nabrala 7,5kg , teď 8tydnu po porodu mám dole 8,5

hankaaa90
autor
21. led 2019

@makronka222 prave , ze za prckem dvouletym taky beham 😁 asi bych to fakt mela prestat resit ...
@klartes jo skoncim s nema, ale pise se na netu, ze se doporucuji kvuli panevniho dna ci co to 😅 ale kdyz jsem na to kaslala cele tehotenstvi, tak to ted nebudu pokouset😊

hankaaa90
autor
21. led 2019

@lachtanice86 krasa 😍

katchkak
22. led 2019

@hankaaa90 já brala těhotenství jako jediné období v životě, kdy se můžu pořádně "nažrat" 😀 bez výčitek, bez omezování, v noci jsem si dopřávala sladkosti a tak 😀 nyní mám skoro 6 měsíců od porodu a mám oproti původní váze před otěhotněním 15 kg dole. V těhotenství jsem přibrala cca 14 kg, ani už nevim, po porodu mi zůstaly asi 4 kg. Takže od porodu mám dole skoro 20 kg. Jím zdravě, vyváženě, kojím. Žádné sladkosti, peču si svoje pečivo. Žádná věda 🙂 Tak se tou váhou nijak netrap a naopak, užij si, že to můžeš na někoho svést, že máš chutě 😀

ejmate
22. led 2019

Já jsem ve stejným týdnu a mám už skoro 9 kg nahoře. Já bych přibírání vůbec neřešila, pokud jsi zdravá a nejsi vážně obézní - což podle napsané váhy nejsi (nic proti obézním lidem, tam už se to hlídá kvůli zdravotním rizikům). Ještě když přibíráš takhle v normě 😉 Pár dřepů asi neuškodí, ale nepřeháněla bych to.

kristynkal
22. led 2019

Ahojky, ve 27tt jsem měla nahoře 6kg, teď v 38tt mám nahoře +20kg a stejně jako ty jsem z toho docela v šoku... jsem si říkala, když to celou dobu stoupalo pomalu, bude to v poho a najednou buch a váha se vyšvihla 🙂 ale neřeším to, snažím se neujíždět tak na sladkém a jíst vyváženě. Ohledně těch dřepů- úplně blbost to není, ale průběžně během těhotenství, začínat s nimi až teď už blbost je. Na cvičení pro těhu jsme normálně dřepy dělaly i výpady, ale pokud jsi celé těhu necvičila, rozhodně bych to teď už nedělala...

hankaaa90
autor
22. led 2019

@kristynkal presne tak no, jak jsem uz tady psala, prestanu, jelikoz jsem na ne kaslala cele tehu,, tak je asi vazne kravina je ted zacit delat kvuli vaze. U me to stoupa prave rychle ... taky ale musim rict, ze jsem do 18tt zvracela a opravdu denne a mela jsem -4kg , proto ten sok,, jak rychle jsem se najednou vratila na svou vahu a uz tolik nahore 😕

hankaaa90
autor
22. led 2019

@ejmate jsem zdrava , to jo. Jen vim, jaka jsem -zhnila😅 ,tim,ze jsem s vahou nikdy nemela jsem problemy, jsem nikdy nic nedelala ( beh, cviceni joga atd..), takze mozna proto ten sok , kdyz jsem se na tu vahu postavila 😁 ale ok, uklidnim se, hodne mi to tu od vsech pomohlo 😊

ejmate
22. led 2019

@hankaaa90 Hele já jsem sportovala docela dost. Váha se mi nehla ani když jsem se cpala sladkým a bůhví čím. Teď nedělám nic, tak je to znát no 😀 Ale 6 kg je fakt v pohodě 😉 Vezmi si, že cca 3 kg bude mít mimi, 1 kg váží zvětšená děloha, 0,5 kg placenta, 1 kg plodová voda, 1-1,5 kg krev navíc (zvětšuje se krevní oběh), a nakonec zadržování vody a zvětšená prsa můžou mít až 4 kg, takže bych to neviděla tak tragicky 😉 🙂 Až budeš trajdat s kočárkem a běhat kolem mrňouska tak to půjde dolů 😉 Já jsem si koupila běhací kočár, tak se do toho taky dám jen co to bude možný 😀

lachtanice86
22. led 2019

@hankaaa90 to máš pravdu ale málo jsem přibrala kvůli dietě na tehotenskou cukrovku

bayt
22. led 2019

@hankaaa90 No já přibrala 17 kg a stále mám nahoře tři kila. Samozřejě by šly dolů, kdybych se necpala sladkým a víc se hýbala, ale nemám s malým energii a čas. Podle mě ti rozhodně neuškodí se v těhotenství hýbat, jednak budeš mít kondici na porod, jednak míň přibereš. A vůbec je zdravý se pohybovat, že jo.

bayt
22. led 2019

@korneliusa Proč by prosím tě nemohla jen tak začít dřepy? Neříkám, kdyby se rozhodla z nuly sdírat každý den dvě hodiny ve fitku, ale jako že by nemohla dělat dřepy, to vážně?

andelka
22. led 2019

Tak já už mám za pár do třetího porodu. V prvním těhotenství jsem přibrala 7 kg, z toho poslední 4 v posledních 4 týdnech před porodem. V porodnici jsem nechala všechno a během 6 nedělí ještě něco zhubla,takže jsem si musela koupit nové oblečení. V druhém těhotenství jsem přibrala 11 kg,to už víc rovnoměrne. Po porodu mi zůstaly asi 3-4 kg,ale i ty šly dolů,jen pomaleji. Teď u třetího mám 13 kg navíc. Bohužel jsem nemohla chodit cvičit a plavat jako v předchozích dvou. Věřím že půlka zůstane v porodnici,něco půjde dolů kojením a zbytek se uvidí.

hankaaa90
autor
22. led 2019

@bayt to sladke je pro me nejvetsi zlo 😂😅 hybu se vzhledem k tomu, ze mam dvouleteho a pul akcnejsiho synka,, tak o pohyb jako takovy , behanim za nim, kdyz jede na kole, celkove ma rychlou chuzi na to, ze mu jsou dva (proto s nim babicka odmita chodit ven 😁😁) nouzi nemam...
@andelka a ve kterem jsi?

andelka
22. led 2019

@hankaaa90 dneska 38+4. Už to moc neporoste.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru