Ahoj holky chtěla sem se zeptat začali nám necekane opravovat výtah jsem ve 30tt těhotenství probíhá v pořádku . Bydlím v 6 patre beru magnesium lacticii na tvrdnuti břicha . Mám strach zte chůze do schodů je to necekane a potrvá to asi 6 týdnu .... nejsem zvykla chodit do schodů a ještě do 6 patra ... nemůže se něco stát ? Nemůže se mi díky tomu zkracovat čípek nebo tak když beru to magnezko ? Dekuju
Když jsem čekala kluka, tak odpojili výtah v mém 34 tt. Bydlíme v 6. patře a rodila jsem přesně v den termínu. Pokud nemáte jiné problémy, tak to nemusí mít žádný vliv.
pokud nejsi na rizikovém tak se tím fakt nezabývej ... dodávám že já jsem až do porodu běžně fungovala kolem koní, spousta lidí normálně pracuje, když budeš čekat druhé tak taky budeš muset normálně fungovat těhotenství netěhotenství, kdyby chůze do schodů měla způsobovat předčasný porod tak by nejspíše nebylo žádné dítě narozené v termínu .... ale rozumím že je to pakárna, zkus si prostě v mezipatrech dělat přestávky
My jsme ve 3. patře zatím bez výtahu. Takže to je hlavně o chuti a fyzičce. Nějaká fyzická aktivita je v těhotenství nutnost - tedy není-li to rizikové a pak už bys asi nikam nechodila (takže by ti schody byly jedno) nebo byla v nemocnici.
Já jsem bez výtahu do třetího patra fungovala celé těhotenství s dvouletým dítětem k tomu. Ve 32tt jsme se dokonce stěhovali, nábytek jsem netahala, ale krabice s věcmi skoro všechny a nic se nestalo. 😇 Nějaká ta fyzička se bude hodit, pokud nemáš rizikové těhotenství... 😉
Ber to jako sportovní aktivitu 🙂 Já mám v práci kancelář ve druhém patře, ale zároveň musím být často dole na provoze. Když řeknu, že za dopoledne ty schody nahoru vybehnu dvacetkrát, tak neprehanim a kolikrát je to ještě víc. Zatím je zvládám ještě vybihat, ale po dvou už je radši neberu a dolů chodím rozvazne :D Jsem 19 tt, takže mě zatím bříško nepřekáží, ty máš samozřejmě větší. Ale zase do nich nemusíš běhat, můžeš jít pomalu a vydychat se.
Pokud je vše v pořádku,tak se neboj...já se děsím z každé poruchy výtahu, protože 9.patro je už fakt mazec :(
Dnesni doba je mic precitlovela. Nase prababicky mozna i babicky malaly cele tehotenstvi na polich, porodily a sly makat zase. A vsichno byli v ppradlu, milovali se stejne jako milujeme my nase deti a rozhodne nemely zadnpu triletou dovolenou. Pkud nemas kolpplikace vse bude oo
Jsem 37tt, bydlime v poslednim 5 patre a vytah vubec nemame. 😀 Je to mazec, ale proste to vzdycky nejak vyjdu, i kdyz mi to trva tak 10x dele nez drive. Nekdy si rikam, ze zacnu rodit na schodech a nekdy nadavam, ale to spis ze srandy. Nereste to, vytah vam brzo opravi. Pokud je vse v poradku porod urcite nehrozi.
Ahoj ja jsem druhorodicka, prvni dite 20 mesicu, dost casto se chce nechat tahat nebo nosit a ma 15 kg. Hlavne pres schody a minidvorecek (domek je maly a neni bezbarierovy, takze mala s sebou casto jinak zuchne o zem) K tomu domacnost, kyble stirani, k tomu rekonstrukce vlastnimi silami, takze tahani kyblu suti. Muz je od rana do vecera v praci a do mesta to je 10 kilaku, takze musim nakupy atd. tahat sama atd. atd. A jsem uz v 36 tt a zatim ok. Krome unavy, protoze s malou mam kazdonocni vstavani na 3 hodinky, nez zas usne, a horsiho krevniho obrazu, tak porod se zatim nechysta. V prvnim s malou jsem zas tahala kyble sterku a prenasela jsem uplne do komce, museli me vyvolavat. Takze pokud neni tehu rizikove, zas tak uplne bych se nestresovala. Spis te to bude unavovat a je to zahul na nohy, kdyz uz clovek pak je nemotorny a funi jak bagr. Aspon ja to tak mam.
@nik123456 Ahojky ne nic se ti nemůže stát a dokonce ti to pomůže aby se mimi otočilo hlavou dolů, já bydlím v pátém patře a výtah nemáme a u druhého dítěte jsem taky brala magnesium a vše bylo v pohodě 😁,jen ti to bude chvilku trvat než si zvykneš, choď pomalu a v patrech si odpočiň
Jsem 30 tt
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nik123456 No já když jsem se snažila rozjedet porod po termínu, chodila jsem denně několik pater, tahala kýble s vodou (při mytí podlahy), skákala na míči, atd..... a vůbec nic se nedělo. Takže pokud je vše v pořádku, tak bych se nebála. Dělej si pauzičky v patrech, a nespěchej. Je to otravné, tak držím palce ať brzo výtah zase funguje.