Vitaminy v 2. trimestru - jaké berete? jestli vůbec něco? 🙂
Beru jen listovku. Vitamíny mi nařídili na hematologii a endokrinologii, tak jsem si koupila Gravital, ale do hodiny po užití z něj zvracím, takže jsem s ním sekla.
Femibion 2
Ja beru GS Mamavit. U prvniho jsem brala vitaminy taky ale uz nevim ktere. Ted tyto a jete jedny. Vzdy jsem se poradila v lekarne. Preferovala jsem vzdy ty co maji nejvetsi spektrum vitaminu a mineralu a taky jaky obsah maji listovky. Ale to ti poradi v kazde lekarne.🙂
GS mamavit s hořčíkem
Femibion 2 - když nezapomenu 🙂
U obou těhotenství jsem brala kyselinu listovou denně a GS Mamavit ob den.
Beru vitamin C,kyselinu listovou,gs mamavit a jednou tydne osciloscotinum (preventivne na nachlazeni)
Neberu a nebrala jsem nic. Snažím se jíst hodně zeleniny, ovoce a tak, to podle mě (i podle mého gynekologa) úplně stačí.
Listovku, rybí olej,...později hořčík kvůli křečím v nohách.
Jinak pestrá strava.
Žádné umělé cosi jsem ani u jednoho nebrala a ani teď neberu. Stačí vyvážená strava 🙂
Jako vitamíny jsem brala jen ovoce a zeleninu a vyváženou stravu.
Mamavit s hořčíkem, ale jen na sportovním soustředění, výrazné námaze a dlouhodobých tendencích "sežrat vše, na co přijdu" nebo praskajících koutcích... Se stotabletovou krabičkou jsem si vystačila víc jak rok...
Ptala jsem se svého gynekologa jestli mám brát nějaké vitamíny a říkal, že to není potřeba už tedkom (jsem v 19tt), pokud teda vyloženě nejsem vegetariánka, prý aby plod nebyl zbytečně velký. Nejdůležitější prý je v prvních třech měsících ta kaselina listová.
Femibion 2, kyselinu listovou a magnezko.
Od začátku těhu beru gravital, doporučil mi ho gynekolog, že listovka je málo. Musí se brát opravdu po jídle, jinak jsem se z něj taky pozvracela.
Ahoj, sem tam si udělám šumák z Rossmana, je v tom listovka, kterou tedy už nepotřebuji, spíš si ji beru jen proto, abych měla dobrý pocit a ještě musím brát ferrocento, mám nízký příjem železa 🙂
ahoj, taky beru Gravital - jsou to snad nejlevnější vitamíny a porovnávala jsem i složení s dražšími (např. Femibion) a bylo to téměř stejné...
Femibion 2 a magnesko
Nebrala jsem nic.
VitaHarmony Gravital Gummies 90ks
Jsou bez barviv a sladidel a neobsahují želatinu. Moc chutné.
Beru magnosolv a B-komplex 🙂
Já si pořídila Hipp Mama vitamínky. Občas si ještě lupnu Magnesko kvůli křečím 😉.
Chytré miminko s DHA 🙂
Femibion 2. Začla jsem ho brát už před otěhotněním a beru ho pořád. Gynekolog říkal, že je to velmi dobře a na genetice ve 13. týdnu taky.
Od začátku těhu kyselinu listovou200mg, od endokrinologa jód 100mg, jelikož jsem měla nizký krevní obraz tak 2x denně železo a sem tam si vezmu magnezko šumivé 250mg...
GS Mamamvit s hořčíkem, první 2 měsíce jsem jedla poctivě, ale bylo mi po něm dost blbě, na zvracení, na omdlení.., takže na konci třetího jsem to začala flákat a teď už dojídám jen aby mi to tu nestálo, když si vzpomenu. Ale jím teda hodně ovoce a zeleniny, fakt kvanta....
žádné, kromě magneska kvuli tvrdnuti
Superfolin 2- jen listovka+omega a magnesko proti křečím, jinak žádný multi neberu, to si myslím stačí vyvážená strava.
Femibion 2 a železo 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ve všech čtyřech těhotenstvích jsem brala od začátku Gravital a vše v pořádku 🙂
Nabídl mi ho sám gynekolog v poradně.