Zdravim, bohuzel kvuli VVV jsem vcera nastoupila do nemocnice na ukonceni tehotenstvi. Vecer mi byla zavedena tabletka do spodku, hodinu pote mi ztuhla deloha, myslela jsem, ze je to bezne. Dnes mi od 6 rano podavaji oralne Mispregnol po 3 hodinach. Stale se nic nedeje. Jen mam nezadouci ucinky - zimnice, prujem. Obcas kdyz se na wc utiram, mam na papiru vytok s krvi. Nekrvacim, nemam stahy. Primari se nelibilo ze je deloha jako kamen. Prosel jste si tim taky nekdo? Kdy vam tablety zabraly a zacalo se neco dit? Dekuji
nejsem odborník,ale mě čeká asi také vyvolání,z důvodu přenášení,a jelikož nemám připraveny ani porodní cesty,tak mi chtějí zavádět nějaké tyčinky pro přípravu. Nemůže to být také důvod?
@julielim Ahojky to je mi moc líto. Já jsem ukončovala těhotenství 20+3 večer před potratem mi dali tyčinky na rozšíření cest a potom od 7 ráno mi zavaděli tablety celý den se nic nedělo a potom najednou v 23:00 bolesti a tlak a do necelé hodinky bylo pro všem za celý den do mě dali 10 tablet
@vercamudrunkova můžu se zeptat,cítila si nějak to zavádění tyčinek?
@petulejan nebolí, ani jsem to necitíla
@vercamudrunkova super,děkuji. A přeji moc štěstí,ať se příště zadari 🍀 mám za sebou "jen zamlkle" rodit mrtvý plod,to si nedokážu představit a kde na to vzít sílu,také ne 🙁
@petulejan děkuji ale já jsem ukončovala těhotenství pro VVV, nebyl mrtvý ale už mám roční dcerku po potratu, hned po 6 neděli se zadařilo a jinak mám ještě 4 letou dceru a také přejí rychlý porod a hlavně at je vše v pořádku
@vercamudrunkova moc děkuji 😉
Je vice typu vvv. Syn mel take,nesestouple varle se mezi ne take pocita. I drive srdecni vady,ktere se dnes uz lehce vyresi operaci ditete po porodu. Pokud je to ale vvv,ktera je neslucitelna se zivotem,je jasno.
@kiki1912 mame genetickou zatez, nechtela jsem to rozepisovat do prispevku. Chlapecek ma spatny x chromozom a tedy by byl stoprocentne postizeny... Ale jake postizeni by mel se vlastne nevi. Ja jen vim, ze mit postizene dite neni sranda a ze to dite hrozne trpi. A to nechci dopustit
Dobrý den, je to 5 tydnu co jsem podstoupila ukončení kvůli VVV v 17 tydnu. Zavedli mi celkem 4 tablety po 3 hodinach jednu. Po 13 hodinach bylo po všem. Děloha mi netvrdla a bolesti byli poslední dvě hodiny.
@julielim ahoj, ja si tim prosla o neco pozdeji 22+0. Zavadeli mi 2 tablety po 3 hodinach. Celkem sem dostala 6 tablet a po poslednich 2 pak uz nastoupily dost silne kontrakce, ktere trvaly kolem 5 hodin, nez malicka prisla na svet. Tvrdnuti si uplne nevybavuju, jen ty bolesti, ale taky si pamatuju, ze jsem mela zimnici. Jinak ja v prubehu nekrvacela-nevim o tom a az po tech cca 5 hodinach od poslednich tablet mi pri tlaceni v posteli rupla sama plodova voda a pak sem sama v pokoji porodila. Nevim teda jake dostavas tablety, ja mela nejake s kterymi maji dobre zkusenosti, ale nejsou schvalene i kdyz se pouzivaji, tak sem musela podepisovat souhlas s pripadnymi riziky, ze si je chci presto vzit. Ale ja odmitla treba epidural, protoze jsem se mimo jine bala, aby nezpomalil kontrakce a mela jsem na bolesti cipky a 1x infuzi.
Ahoj predne je mi to moc lito..ja byla na ukonceni loni 14+6...nejprve zavedly tycky ktere mely pripravit hrdlo na "porod"' pak zavedli 3x tabletku po 3hodinach...nic se nedelo...po te znovu ty tycky kdy uz tedy asi odtekla plodova voda s krvi...a nasledne opet tabletky 3xpo 3hodinach...to bylo 3den od nastupu...jenže se stale nic nedělo...5ty den uz jsem doslova prosila doktora at nevo delaji ze je to hrozne na psychiku...jeste navic jsem lezela na oddeleni 6ti nedeli takze super.Nakonec vse "udelano" pod narkozou.Takze ma zkusenost s tabletami na vyvolani hrozna 😞 ale bolest skrze zavadeni jsem zapomnela rychle...Drz se a apeluj na to at te nenechaji dlouho jen tak...cim driv budes doma tim lepe.Kdyby jsi si chtela popovidat napis...opravdu vim čím si prochazis...
@vaseli16 Já to beru jako nutnost, tim ze mam v blízké rodině několik postizenych a často jsem byla i ve zvláštní škole, vím jak se to jiné dítě cítí a není to nic pěkného... Každopádně mě zavedli jen jednu tabletku na přípravu toho hrdla a pak už jen dávali cely den oralne tabletky na spusteni kontrakci a nic. Dneska budu mít den klid, můžu jist a pit a další zkouseni vyvolani zítra..
@julielim me zavadeli tabletky k cipku...a taky tvrdili ze to.pujde a neslo to...az kdy jsem je se slzami v ocich prosila at uz zacnou neco delat,ze to.sice nevypada,ale ze po nocich brecim do polstare aby me nikdo neslysel tak se na konziliu domluvili a behem pul hodky me.chystali na sal a vse komplet udelali pod narkozou a jeste ten den jsem sla domu.
Ahoj, v roce 2017 jsem byla na ukonceni tehotenstvi ve 20tt kvuli vazne VVV. Zavadeli mi vseho vsudy 3x tabletu, vecer jsem dostala kapacku s oxytocinem a do pul hodiny bylo po vsem s tim, ze jsem sla na kyretaz kvuli neuvolnene placente.
@vaseli16 to je prave nejhorsi. Vsude kolem breci miminka. Ja to beru tak, ze to takhle musi byt.. Ale je to narocny. Do toho moje nejlepsi kamaradka se kterou si denne piseme ma za tyden termin.
Vcera vecer mi zavedli ty tycinky, od rana mam brutalni bolesti bricha a zad ☹️ bolesti mi zacaly kdyz jsem sla curat, kontrakce to nejsou. od te doby tu ale u me nikdo nebyl a ja je nechci volat, uz takhle si casto stezuju a nekolikrat jsem slysela "jo to vite, lazensky pobyt to neni" 😪
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@julielim Já byla na ukončení ve 14+3,plod odpovidal 11+2,pro VVV a ještě mi to dělali revizi,takže neporadim