Ahoj maminky chtěla bych se zeptat už asi 2-3 týdny mi jako občas tvrdne břicho až to občas i bolí. Setkala se některá z vás s tím? Ke konci týdne jsi na kontrolu tak doktorovi to řeknu. Ale spíš mě jde o to jestli na to něco je co by mi od toho pomohlo. A čím to je. Právě že se mi to stává ať jsem v pohybu a nebo i v klidu ležím. Díky moc za rady
Jsou to stahy, nebo taky jinak receno krece delohy, jedine co na to doktor muze opravdu dat je magnesium... Ja cekam prvni a obcas me to pozlobi.
@jana31990 ahoj, mě břicho tvrdlo už od nějakých 20tt občas taky dost bolestivě, nech si napsat magnosolv (prášek co se rozpustí ve vodě), ber tak jak ti to predepíše, ten hodně pomáhá, ale pak se musí zase vysadit, aby netlumil kontrakce a děloha mohla pracovat 😉 jen se nelekni, mě občas proháněl 😂 ale furt lepší než zácpa 😉
@andrea93133 já to mám už právě od nějakého zhruba 19 tt. A díky za radu a za info
@papousekpaja díky za info. Právě že jsem tohle při prvním tehu nezažila. A poprvy co se mi to stalo jsem se i docela dost lekla
Je to normalni a bezne, deloha trenuje na porod.
Ahoj, mě tvrdne od 14tt a beru na to magnezium, prý tak děloha trénuje na porod.
@jana31990
@jana31990 No jak pisou holky, vetsinou to jsou poslicci - jmenuje se to nejak Briksen Hiksovi kontrakce nebo tak nejak.-) Ale muze to byt i dost nebezpecne, protoze nekomu se u toho zkracuje cipek a muze dojit i k otevreni, takze vetsina gynekologu ti napise magnezium a i napisou neschopenku treba aby lezela. Proste se boji, abys kvuli tomu nepotratila. Ale kdyz to budes mit casto a nic se nebude dit a doktorka ti bude merit skrz utz cipek a vse ok, tak je to v poradku.-)
Ahoj, chci se poptat jak jste teď na tom s tvrdnutim břicha? Jestli to nemělo vliv na čípek? Ja jsem 26tt, tvrdne mi od 20tt teď za poslední dva dni mi to přijde zase horší při tom nic nedělám, zítra jdu na kontrolu tak se jen modlím ať čípek drží 🙏🏻
@suerta mě se čípek postupně zkracoval, ale nyní jsem 37tt a zatím dobrý. Tohle je ale hodně individuální.
@martina_cz tak to je krásný! Taky bych si přála být tak daleko 😊 což to ja vím, ze je to u každého jinak jen mne zajímaly zkušenosti dalších ...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@jana31990 Já teda problím neměla, ale holky brali Magnesium 🙂