Ahoj, jsem 26tt ze začátku jsem téměř nic nepribrala šlo mi kilo dolu kilo nahoru,no teď mi jde vaha nahoru sama ani nevím jak, přitom se nijak neprejidam:/ Mam 10kg nahoře :/ bojím se ze než porodim bude ze me koule:(
Mě uklidňuje jen fakt,že podle normálu by si měla přibrat tak 12 kilo,což je normální,když ti nabide krev,zvětší prsa,něco váží děloha,plodova voda,prcek. Atd atd. Tak klid 😉
Podle normálu je 11-12 kg, ale to u holek s normálním BMI. U těch které ho mají nízké je normální klidně i 17-19 kg. Nedá se to paušalizovat a každé těhotenství je jiné. Nic, naprosto nic s tím neuděláš. Moje sestra je spíš plnoštíhlá, obecně je zvyklá nic nedělat a jíst sladké. Je ve 31 TT a nemá ani 5 kg nahoře a jen leží kvůli čípku a láduje se sladkým. Já u první dcery začínala na 47 kg nabrala 17 a nešlo to dolů až jsem v 18 měsících přestala kojit. Pak astronomický rychle ubyl hlavně tuk. Teď začínám na 58 což je k mé výšce ideální váha a ve 20 týdnů nemám ještě nic nahoře. Hlavně se nebát, blok v hlavě je úplně nejhorší.
Podle normalu je 11-15kg...no dobry. A kdo v tvem okoli to tak skutecne mel? Ja jich znam jen par. Jsem v 23tt a mam nahore 6kg. Taky jsem pribirala hodne malo a ted hup. Ale co. Je to jen vaha. Hlavne at ma miminko vse a nestrada. Taky casto ctu, te pak ve 3.trimestru uz nektere moc nepribiraji. Treba to zrovna bude tvuj pripad.
S první dcerou jsem nabrala 12 kg, se synem 14 kg, a s druhou dcerou 24 kg. A to jsem jedla pořád tak nějak stejně, dokonce to poslední těhotenství kdy jsem přibrala nejvíce jsem byla pohybové nejaktivnější, chodila jsem až do konce 5-7 km procházky skoro každý den. Váhu jsem vůbec ovládat nemohla, šlo to prostě samo. Ale dost toho asi byla i voda, byla jsem nejnateklejší z těchto mých těhu. Po porodu šlo hned samo dolů cca 13 kg, a 11kg jsem musela potom vycvičit,abych byla na své váze 61 kg /174cm. Takže se tím opravdu netrap, pokud se neláduješ sladkým a tučným, moc to neovlivníš 😊
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@saphii já u prvního mimca přibrala 24 kilo. Ale bylo to dáno tím, že než jsem otěhotněla, tak jsem zhubla a tělo to hold dohanelo zpátky. Teď u druhého jsem do pátého měsíce přibrala 4 kila a pak jsem skokové nabrala 5 kilo za měsíc, přitom jsem nic nezměnila. Teď jsem 32tt a přibrala jsem celkem 12 kilo. Ale počítám že to ještě půjde nahoru. Každopádně pokud se neprejidas a máš dost pohybu, tak to asi moc neovlivnis. Nestresuj se tím. Až se mimčo narodí, tak nebudeš vědět kam dřív a půjde to dolů samo 😉