Dobrý den maminky, chtěla jsem se zeptat, zda taky nějaká máte podobnou zkušenost. Byla jsem včera na kontrole 21 tt (20+2) a pan doktor měřil obvod hlavičky, stehenní kosti atd. Ovšem každá ta hodnota připadá jinému dni, třeba obvod hlavičky sedí na 20 +6 a obvod stehenní kosti na 20+4 atd. Chtěla jsem se zeptat, zda je to normální. A ještě jsem se chtěla zeptat, kolik přibližně vážila vaše mimca v tomto týdnu. 🙂 Děkuji všem za odpověď. 🙂
Vzdyt to jsou jen odhady,muze se seknout o milimetr a vyhodnotí mu to utz jinak.Vubec bych se neznepokojovala.Jinak nas maly vazil 20+4 361g.Hlavni je ze miminko je zdrave a prospívá.Muze to proste lítat jinak a každý dr meri jinak.To ti řekl dr tyhle hodnoty?Me rika uz jen max váhu ale rodim uz v srpnu,pokud se teda nerozhodne jit na svet dřív. Jinak fakt to jsou jen odhady.
@anickaaa28 ano, řekl mi je právě doktor, já vím že ty utz nejsou úplně přesne a že to je jen zhruba odhad. Ptala jsem se ho, jak jsou ty uzt nastavené a on mi řekl, že to bere průměrné v rámci celé populace. Že to je všechno jen nějaký průměr. Asi moc všechno hledám a studuji. 🤦😂Moc děkuji za reakci.☺️
@barcaves pokud je rozdíl do 2-3 TYDNU, vůbec se to neřeší🙂.
@barcaves Já byla zrovna včera 20+0 a taky u všech měření rozdíl několika dní a když se to spočítal suma sumárum vycházelo mi to na 20+1 ....
@barcaves a váhový odhad máme 380 g
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@barcaves Byla jsem ve 20+3. Rozměry mám v rozmezí 20+4 až 21+5. Váha 420g. První mimčo mělo vždycky o týden delší stehenní kost.
Stačí naměřit o milimetr víc a už je to jiný den.