Ahoj, už od soboty mě neustále bolí podbřišek a jelikož má můj dr dovolenou, tak jsem se vydala do nemocnice.
Dr mi dělal vyšetření + UZ přes břicho a i vaginálně.
Nejdřív tam mám uvedeno palp. čípek 2,5cm, hrdlo uzavřeno a pak z UZ mám napásno:
bez funnelingu, 51mm. Placenta v rozsahu sondy od vnitřní branky vzdálena 26mm.
Mám nařízený klidový režim, dostala jsem Magnosolv a Guajacuran.
Můžete mi prosím někdo přeložit ty hodnoty? Ke svému dr jdu příští týden a do té doby mám strach, jestli jsem v normě, nebo se mám bát toho, že by mě třeba zavřeli do nemocnice 🙂
To je v pořádku ty hodnoty. Placenta se ještě vytahne vys, to nic neznamená v tomto tydnu. Neotviras se, potrat ted nehrozi. Leky jsou na zklidneni delohy, aby ses citila lip.
moc děkuji holky 🙂
Měla jsem fakt strach, říkal mi, že je i mimčo hodně nízko a asi tam vše utlačuje, proto mě to bolí. Ale mě jako prvorodičku to vystrašilo. Miminko je vytoužené a o to větší mám strach.
Už se těším ke svému dr, sice tento v nemocnici byl opravdu hodně pečlivý a i když jsem přijela kvůli bolestem, kontroloval snad vše, včetně měření stehenní kosti na obou nožičkách :D Ale prostě největší důvěru mám stejně k tomu svému.
@nikca94 Úplně tě chápu, také čekám vytoužené první miminko, jsem ve 14 týdnu a vyplaší mě taky úplně všechno, tak odpočívej a vše bude dobré 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ještě dodám, že jsem dnes 18+2tt - takže 19. týden