Pohlaví děťátka. Byla jste také některá zklamaná?

10. pro 2019

Ahojte. Předem píšu, že kecy typu, buď ráda, ze jste zdraví nechci číst ☺️ Samozřejmě zdraví je na prvním místě!
Psychický problém.. Od začátku těhotenství, kdy přítel tvrdil-kluk nebo potrat, jsem si tohle vzala do hlavy.
Ne ze bych chtěla potratit, to nikdy! Ale sdělili nám, ze čekáme holčičku a já jsem děsně zklamaná. Já proste chtěla chlapečka, dokonce jsem už něco malinko nakoupila.. Nemůžu se vyrovnat s tím, ze čekáme děvčátko. Prosím mate s tím nějaké zkušenosti? Najdu si k lásce k malé cestu? Cítím se strašně, jako krkavčí máma 😥 Co víc, opravdu mě to mrzí, že to není on.. oplakala jsem to. Přítel se tváři že je šťastný, ale bojím se, aby se mu v hlavě nemotal stejný pocit zklamání a vyhoření.

krupka3
10. pro 2019

Myslim, ze v tom ani zdaleka nejsi sama. Ja osobne to nezazila, cekala jsem vytouzenou holcicku a ted podruhe jsem vic vyrovnana s obema moznostmi. Ale verim, ze kdyby mi poprve rekli chlapecka, citila bych totez co ted ty. Samozrejme, ze tu lasku najdes, vzdyt to bude tvoje miminko 😉 Nektere zeny ten blok ovsem maji tak velky, ze jim to trva i mesice po narozeni. Nebala bych se navstivit i psychologa nebo se poradit s nejakou citlivou dulou ci komunitni PA, aby ti pomohly se lepe naladit. PS holcicky jsou uzasne, slibuju <3

petina3
10. pro 2019

Já při prvním tehu obrecela, že čekám holku, strašně sem chtěla kluka. No a byla to Emily a při druhém sem strašně chtěla holku (asi zvyk) a celé tehu sem se psychicky smiřovala s klukem, nenechala sem si říct pohlaví, manzel ho věděl a moje konspirační teorie byla, že se několikrát přerekl, že to bude kluk. Takže sem nakoupila vše pro kluka a těžce sem se smiřovala, no a narodila se Patricie 😍. Nemějte pocit viny, ty pocity jsou normální. Chlap to určitě řekl s nadsázkou a uvidíte, jak bude z malé poprdeny a vy taky.

klara319
10. pro 2019

Nechci říct,že jsem měla stejné pocity, ale od doby co jsem zjistila,že jsem těhotná a řekla to manželovi tak se taky strašně uplynul na to,že to bude kluk. A já si podvědomě myslela,že to kluk bude. On všude samozřejmě říkal,že to bude kluk už od začátku 😀 Prostě s ničím jiným nepočítal. Pak když nám Dr.oznamil,že to bude holka, nebyla jsem zklamaná, ale mrzelo mě to. Možná jen kvůli manželovi. Nevím. Teď jsem na konci těhotenství a šílené se na holčičku těším. Zpětně nevím proč jsem byla zklamaná 🤦A ano, máš pravdu, hlavně jak bude všechno v pořádku a budeme/budete zdraví.Ještě dodám,že když se okolí ptalo, co čekáme tak manžel vždycky tak otráveně řekl holku. Když sem si toho všimla,tak jsem mu řekla,že to vypadá jak kdyby ani to miminko nechtěl a ať se zamyslí jak to působí na okolí. Od té doby převrátil a dokonce vybral pro malou i jméno 🙃 Mám pár dní do termínu a už se nemůžeme malé dočkat 🙂

barcachejn
Autor odpověď smazal
Zobraz
barcachejn
10. pro 2019

Omlouvam se za smazanou odpoved kazdopadne jsem psala nekam kam patrit nemela :D ale kdyz to tady tak ctu urcite budete za holcicku nakonec radi 🙂 tim jsem si jista 🙂 hlavni je ze je zdrava samozdrejme. Ja jsem si vysnila od malicka jednu holcicku a cekame samozdrejme chlapecka :D 🙂 ale jsme za nej neskutecne radi i tak a to podotykam ze manzel chtel taky holcicku a kdyz uz jsme vedeli ze to bude kluk byl stejne sastny a uz kouka na male kopacky na netu 🙂 nebojte se budete ji milovat az vyleze uvidite jak budete stastny. Vzdy si clovek neco vytouzi ale z nejakeho duvodu si vas ta malinka vybrala stejne jako nas si nakonec vybral chlapecek i pres vytouzenou holcicku 🙂 ale kazdopadne pokud by to pretrvavalo nestydte se vyhledat odbornou pomoc drzim vam palecky a verim ze to bude v poradku 🙂

zmatena_prvomatka
10. pro 2019

My jsme si od zacatku mysleli, ze budeme mit holku. Ani jsme nevymysleli jmeno pro kluka, az pak cestou na dovolenou jsme jedno strelili od boku, ze to by jako asi slo, kdyby to byl naaaahodou kluk, ale proste jsme s tim nepocitali 😂 a jak jsme byli za par tydnu prekvapeny, kdyz se nam na ultrazvuku ukazal 😂 ja se s tim chvilku musela srovnat, ale kdyz jsem videla, jak je nakonec muj chlap stastnej, skoro jsem se rozervala dojetim 😂
Dneska jsem za kluka fakt rada, miluju ho a nedokazu si predstavit, ze bych vychovavala holcicku 😂

drakenn
10. pro 2019

Přítel tvrdil kluk nebo potrat?! A ty sis to vzala do hlavy? To nemyslíš vážně?!
Moje zlatá, jsi víc v p*dělí než si myslíš..pokud se budeš přizpůsobovat vizi chlapově, tak tě nečeká nic dobreho .

autor
10. pro 2019

@barcachejn moc krásně napsané ♥️

codal
10. pro 2019

To, že budoucí rodič touží po nějakém pohlaví, je myslím celkem přirozené, a jsem schopná to pochopit, i třeba to počáteční zklamání, ale věřím, že se s tím nakonec vyrovnáš a budeš šťastná za to, že máš zdravou dcerku. Co, ale nechápu, je, že ti přijde v pořádku reakce tvého partnera, že buď kluk nebo potrat, protože to je podle mě neodpustitelne a s tím bych se teda vyrovnat nedokázala. Tys to naopak přijala za své a díky tomu jsi teď zklamaná, že čekáš holku. To mi teda hlava nebere.. kdyby mi tohle partner řekl, už by byl bývalý!!!

misana155
10. pro 2019

My cekame holcicku a tchyne od zacatku rikala ze citi ze to bude kluk... Vylozene me s tim vytacela jak porad mlela o tom ze to proste bude kluk... Kazdopadne za holcicku jsem rada i kdyz nam napoprve rekli ze cekame chlapecka i kdyz je fakt ze ja si vic prala holcicku.... proste mi k nam nejak zapadla... Ale nenapadlo by me ani ve snu truchlit nad tim co cekam, pro me je nejdulezitejsi ze je mimco zdrave, vse jde jak ma... Sice je toho nekdy dost jak brutalne kope ale je to naznak toho ze je vse v poradku a nic malicke nechybi a to je pro me nejvic na svete!!!!! A jeste aby mi pritel rikal ze s holcickou me nechce??? To bych ho hned nakopala prdele!!!

veronikava
10. pro 2019

Mě upřímně příjde smutný, že ty jako matka sis od začátku neřekla, že chceš hlavně aby bylo všechno v pořádku.. chápu když má někdo už dítě a pak si přeje holčičku nebo chlapečka aby měli rozdílná pohlaví, ale u prvního dítěte by mě tohle nenapadlo.. a je smutný, že ty jako matka dítěte sis nechala dat do hlavy že to musí byt kluk, někdy je fajn používat i vlastní hlavu a ne dat jen na partnera😉.. a promiň, ale ptat se tady jestli si najdeš cestu k vlastnímu dítěti? Ono když někdo chce dítě musí počítat s tím, že to nebude možná to pohlaví co si přeje, ale když už ditě chceš a necháš si ho, měla bys ho milovat ať bude holka nebo kluk a ne se na to ptát v diskuzi jestli si k němu dokážeš najit cestu.

neomenia
11. pro 2019

To myslel vážně? Kluk nebo potrat? To je jako v Indii. Nebo jako ve středověku. Boze, jak jsou někteří chlapi primitivní. A ještě se najdou takové, co si s nimi delaji deti! Jeeeezismarja. Tak at vam to klape, vy jste se hledali, az jste se nasli.

A ano, zrovna já ti s chutí napíšu, že se rouhas a mas byt rada za sve štěstí, že budes mit miminko. Co by za to jiné daly.

evee24
11. pro 2019

Nepochopím proč jsi přejala jeho názor. Jak kluk nebo potrat? Šance jsou 50-50. Snad dospělý člověk ví že to může být jakkoliv. Není náhodou chlap trochu dominantní a ty se podrizujes? Působí to tak. Milovat své dítě budeš a jediné na čem záleží já zdraví. Porodem to nekončí ale začíná...

barcachejn
11. pro 2019

Nebojte se bude to v poradku 🙂 hlavni je zdravicko a jestli je zdrava co vice si prat 🙂))

shakira007
11. pro 2019

Vždyť ještě můžeš mít i kluka

pavlusak
11. pro 2019

Hele ja ti rozumim, vsak vis, my jsme si sli taky pro kluka, od samyho zacatku proste bude to kluk, manzel ma dve dcery a ja jednu, muj bratr taky jednu holku takze i rodina,dedecek, proste vsichni kluk kluk... nepopiram ze zklamani bylo velke, kdyz nam potvrdili holku,ale ze bych kvuli tomu sla na potrat nebo ji nemilovala tak zas tak extremni to fakt nebylo🙈... chvili jsme to zpracovavali,ale pak sem se proste “preladila” na ruzovou😂, zacala pokukovat po holcicich obleccich, satickach, zacali jsme vybirat holcici jmeno, jelikoz do te doby samozrejme jsme meli jen pro kluka😂, na instagramu a vsude jsem prohlizela videa s holcickama a tatinkama jak jsou desne roztomily, posilala to manzelovi a nakonec dosla k tomu, ze vlaste neni zadny rozdil v tom co to bude, mozna jenom ze kluk muze hrat ten priblblej fotbal😂... a to jeste dodam ze u nas uz to byla uplne posledni sance na dite, jednak vek a jednak pocet deti celkem co budeme mit.. ty jsi mlada a muzes mit dalsich nekolim “pokusu”... takze no stres, proste to prijmi stejne ti nic jineho nezbyva a zacni se tesit na tatinkovu nadhernou holcicku... z ktere se totalne podela... uvidis🌸... neber to zas tak smrtelne vazne, a raduj se zemas zdrave dite👧🏼👶

rosalie123
11. pro 2019

Když jsem byla tehotna, vsichni okolo mi rikali, ze to bude kluk. Podle bricha, chuti k jidlu a vzhledu. No a ja si to nejak vsugerovala. Vlastne ani jsem nechtela vedet pohlavi. Ale na ultrazvuku, co byl se mnou pritel, se doktor zeptal, jedtli chceme vedet pohlaví. Ja koukala na obrazovku, kde jsem videla mimco a nejak jsem doktora nevnimala. Pritel rekl, ze chceme vedet. No a nez jsem rekla, ze to vedet nechci, sdelil doktor, ze to bude urcite holka. Pamatuji si dodnes, ze jsem se tam malem rozbrecela. Nejak jsem si vsugerovala od okoli, ze to bude kluk a tak to je. Po case jsem s tim vyrovnala. A dneska nelituji. Modre veci, co jsem nakoupila, nosila dcerka taky. Rekla bych, ze to chce cas

gruyerre
11. pro 2019

Neměla ses nechat zmanipulovat debilníma kecama svyho přítele. Asi ještě nejste na dítě připraveni, protože pokud chce člověk dítě, tak prostě chce zdravé dítě, a ne "kluka nebo potrat". Kdo není úplně hloupej, ten ví, že pohlaví je na 50%,takže počítá s oběma variantama a o dítě se snaží pouze tehdy, pokud ví, že bude milovat holčičku stejně jako chlapečka.

autor
11. pro 2019

@barcachejn
@rosalie123
Mnohokrát dekuju holky 💕

Pro ostatní, nechápu proč se do mě tak uboze navážíte, chtěla jsem slyšet radu žen, co se potkaly s tím, ze očekávaly něco a jejich očekávání bylo v realitě úplně jiné. Nechápu proč jste tak hrozně sobecké, zle a snad i nepřející když mi omíláte, jak moc jsem já a můj přítel primitivní. Samozřejmě kluk nebo potrat je řečený dost s nadsázkou. Ale to by asi neprimitivnímu člověku došlo. Tak prosím, další komentáře tohoto super vtipného typu si nechte. O ty fakt nestojím ☺️☺️☺️

autor
11. pro 2019

@pavlusak dekuju ♥️

aselluska
11. pro 2019

@neomenia ano, co já bych dala za cokoliv, hold si člověk neváží toho co má tak, jako by to neměl ...

not_blond
11. pro 2019

No nediv se, z příspěvku teda není vůbec zřejmě, že to bylo od přítele myšleno jako vtip..... Já jsem si strašně přála holku a mám ji, nicméně jsem si jistá, že kdyby to byl kluk byla bych zklamaná a hodně. Myslím si, že to tak cítí spousta žen, ale takové věci se nepřiznávají, protože je to fakt rouhání. Určitě holčičku přijmeš a nakonec bude i chlap rád, že bude mít svou princeznu. Navíc přece nemusí být všem těhotenstvím konec....

aselluska
11. pro 2019

Milé ráda ti vysvětlím, proč tě někteří zkritizovaly! Každý den se tu řeší jak dlouho to komu nejde, co všechno proto dělá, jaké nehorázné peníze je člověk ochoten dát za malou naději a pak tohle. To je sobecký a nespravedlivý. My co by jsme si ho přály a děláme proto vše, co můžeme, to zase vidíme takhle. Napadá mě, jestli není tvůj přítel můj bývalý. Ten měl taky tyhle debilní kecy. Docela hodně se to podílelo na stavu, že už je bývalý. Rozčiluj se jak chceš, my co si přejeme už jen dítě čekat, si zase budeme myslet svoje.

veronikava
11. pro 2019

@aselluska Přesně tak, já jsem teda měla štěstí a miminko čekám, i když neplánovaně.. přítel mi taky řekl, že jestli nepujdu na potrat tak už se neuvidíme no a dneska mám první termín porodu a neskutečně se těším i bez něj🤷🏽‍♀️.. někdy je fajn mít na věc svůj vlastní názor a ne se řídit podle druhých.

nafuka
11. pro 2019

Nadsázku nejde z psaného textu poznat. A pozor, dítě vycítí jestli je chtěné a milované. Kluk nebo potrat je hrubě přes čáru. Komentářům výše se vůbec nedivím.

puhelin
11. pro 2019

A proto jsme si ani jednou nenechali pohlavi rict. Proste proto, co kdybychom nad tim premysleli jeste nez by se narodilo. Takove to hypoteticke - jak to zvladneme s holcickou/klukem? Casto se to lidem stava a ja se toho bala, protoze vuci miminku to je nefer a nechtela jsem nad takovou hlouposti premyslet. Kdyz vykoukne a podivate se mu mezi nohy, tak v te euforii neni mozne se ani na vterinu pozastavit nad tim, jestli vam vyhovuje, ze to je kluk/holka, nebo ze uff, neni to kluk/holka. Jestli do toho pujdeme potreti, opet to vedet nechceme. Je to i prakticke - nekupuji se zbytecne oblecky a doplnky. Vse v neutralni barve a jen v nejnutnejsim mnozstvi. Mam starsi dcerku a mladsiho synka. Krome nekolika kousku vylozene holciciho obleceni, ktere koupily babicky a teticky, ma syn vse po segre, protoze segra nosila hlavne neutralni a modre obleceni.

sobist
11. pro 2019

My si pohlaví říct nenechali ani jednou, vše jsme se dozvěděli až po porodu. Poprvé jsem chtěla holku a narodil se kluk, byla jsem zklamaná. Podruhé jsem chtěla dalšího kluka a narodila se holka, zase zklamání, tentokrát o dost patrnější i pro lidi kolem (myslím, že jsem to měla v hlavě ještě tak dva tři dny po porodu).

Dneska mi to je jedno. 🙂 Ta preference a zklamání zmizelo s tím, jak je vidím růst, vyvíjet se, jak narůstá láska. Taky teda s tím, jak mám míň času myslet na blbosti a musím kmitat v domácnosti. :D
Neměnila bych a snad to budeš mít taky tak. 🙂

angelyn
11. pro 2019

Jakmile budeš mít prcka u sebe, rychle to půjde z hlavy...mně se teď narodil druhý chlapeček a obrečela jsem to těžce, protože všichni tipovali holčičku a já se i tak cítila. Nejlepší kamarádka porodila den přede mnou svou třetí! holčičku. Byla jsem z toho fakt nešťastná, a nejednou jsem se rozbrečela i v sušárně prádla, kde všem sousedkám visí zářící růžové věcičky...ale ono to přejde, všechno mít nemůžeme...vždycky si vzpomenu na okolní páry, co se třeba snaží několik let a nejde to. A hned bych si sama sobě naliskala...takže tak ;)

barcachejn
11. pro 2019

@angelyn Ano presne tak je to potreba brat 🙂 jine pary cekaji treba i na adopci protoze jinak uz to nejde... Proto si toho take moc vazim a rikam manzelovi jaky je to dar ze si k nam maly nasel cestu,jine zeny by za nej dali cokoli takze se mi take brzy ta moje vytouzena holcicka vykourila z hlavy 🙂)) prvni co jsme na screeningu resily bylo stejne to jestli bude miminko zdrave na pohlavi jsem se zeptala az uplne na konec protoze tohle byla priorita. A co muze byt vice nez cekat zdraveho tvorecka? Holka nebo kluk to uz je bonus ktery neovlivnime 🙂

codal
11. pro 2019

Když už jsme teda u těch primitivních lidí, tak jen opravdový primitiv může něco takového vypustit z úst, byť to teda, jak ty tvrdíš, bylo myšleno v nadsázce...
A z tvého úvodního příspěvku to teda ani nebylo patrné, že to byl pouze vtip, takže se našim reakcím nediv..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru