Klinika Gennet nedělá velký screening?

keilin
19. lis 2018

Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat a poradit. Jsem v 18 tt tak mě brzy čeká druhý velký screening, ale můj doktor mi říkal, že klinika gennet už to nedělá a že se bude dělat u něj v ordinaci. Ne že bych mu nevěřila, ale přecijen tam měli určitě lepší vybavení a vzhledem k tomu, že minulé těhotenství opravdu nebodapdlo dobře a zjistili to až na tom screeningu tam tak mám určité obavy. Nerada bych aby se něco zanedbalo a já pak nedejbože rodila nemocné dítě i když zatímse zdá že je snad tentokrát vše v pořádku. Nevíte o tom někdo něco? nebo řekl některé z vás doktor/ka o tom gennetu to samé že už tyhle vyšetření nedělá? děkuji za odpovědi 🙂

zavodnice
19. lis 2018

Já tam byla na druhem screeningu v září a podle mě to dělají pořad.

leniczka23
19. lis 2018

Jsem objednana normalne do Gennetu..pristi tyden jdu na odbery.

neomenia
19. lis 2018

Dela to, tedy alespon v praze na letne ano. Je mozne, ze v jinych mestech to nedela. Zalezi, odkud jsi. Jinak lekari to u sebe delat smeji, kdyz na to maji vybaveni a lucenci, o to bych se nebala... A usg a skrining je velmi orientační vysetreni, rozhodne nemůže dat 100% jistotu. Je jen orientační.

nikolspace
19. lis 2018

Byla jsem tam na konci října 😊

vikinkav
19. lis 2018

V Praze na Letne urcite ano, mam se tam objednat na scr ve 20tt

keilin
autor
20. lis 2018

@nikolspace mně řekl doktor že prý to nedělají od listopadu tak nevím jestli se tam zkusit nezeptat sama i když doktor řekl že ne

keilin
autor
20. lis 2018

@vikinkav a kdy budeš ve 20tt? jestli se můžu zeptat

keilin
autor
20. lis 2018

@neomenia no to ne ale vzhledem k tomu že u nás už bohužel jedna vada byla tak bych ráda měla jistotu. Na obvyklém uzp nic vidět nebylo ale právě v gennetu to bohužel viděli a upřímně to hodně ale hodně bolelo ale zaplať bůh za to protože to bylo opravdu špatné a poud by dítě vůbec přežilo rozhodně by bylo dost postižené tak lepší tohle vědět..nedovedu si představit že by mi umřelo po porodu :( jsem z Prahy tak to nechápu

neomenia
20. lis 2018

@keilin je to zvlastni teda... Prinejhorsim se tam muzes vnutit jako samoplatce ( platila jsem cca 1200 kc) nebo se zkus jeste domluvit s lekarem...

keilin
autor
20. lis 2018

@neomenia no to se platí snad jen při prvním scr ne?

leniczka23
20. lis 2018

@keilin Tak dnes me.objednali takue utz normalne delaji.. a opravdu se plati 1200kc.. ale.pokud mas nejakou vadu tak by ti to mela hradit ZP. Zalezi co napise doktor do zadanky.

neomenia
20. lis 2018

Ja platila oba, vzniklo to tak, ze mi doktorka misto morfol.vysetreni plodu napsala na zadanku skrining. Pro ne je to rozdíl, od toho co tam napise se pry odviji placeni/neplacení. Zaplatia jsem, uz jsem to chtěla mi hotový. Z tohomi vyplyva, že muzes mit i usg jako samoplatce.

keilin
autor
20. lis 2018

no jedině že je to třeba tak že to doteď hradila pojišťovna. Platila jsem první scr 1200 to jo ale druhý mi pokaždé dělali zadarmo právě už v gennetu. Už jsem z toho fakt nervozní a nevím co teď s tím ...jestli se zeptat nezeptat...přemýšlím nad tou poslední kontrolou. Taky mi i řekl že prý se pohlaví neříká do 24tt kvůli potratu kdybych si to třeba rozmyslela nebo tak...ale ví že je to u mně blbost že to dítě chci a tam de jsem chodila dřív k dotorce mi to řekla hned jak to věděla tj 15tt když to bylo vidět. Teď se děsím jestli mi něco nezatajil ...

neomenia
20. lis 2018

@keilin to určitě nezatajil, proč by to dělal? jako schválně? to snad ne. Zeptej se, co za tím je, měl by tito normálně vysvětlit,,,

keilin
autor
20. lis 2018

@neomenia no nevím jediný co mě napadá je že tam něco viděl ale není si jistej a nechtěl mě stresovat když ví že jsem o jedno už přišla o to víc si říkám jestli to tak není a co mohl vidět fakt už nevím co si myslet. Problém je že nejsem zrovna asertivní člověk a je mi to prostě trapný tam jít

vikinkav
20. lis 2018

@keilin ted jsem v 15tt, mam zadanku od gyndarky, zitra se objednam do gennetu a dam vedet ;)

keilin
autor
20. lis 2018

@vikinkav super budu ráda za info. Moc děkuji 🙂

vikinkav
21. lis 2018

@keilin ahoj tak jsem se do Gennetu objednala, chteli slyset co presne mam na zadance - morfologicke vysetreni plodu v 19-22 tt a bez problemu. Jestli budu platit jsem se neptala, nic nerikali. A jinak neverim ze by tvuj dr kdyz vidi neco spatneho neposlal na kliniku, spis se priklanim k variante ze to chce udelat sam aby mel penize od pojistovny, pripadne ze to nekde zaslechl ze uz to nedelaji tak se spletl...

keilin
autor
23. lis 2018

@vikinkav ahoj , no on mě právě říká že je vše v pořádku ale nic konkrétního k tomu vůbec nepopisuje miminko prostě nic. Nechápu jak na to přišel že nefungují a jsou tam i další nesrovnalosti. Probírali jsme to hodně doma a rozhodli jsme se, že se přecijen objednám sama. Přítel chce jít se mnou a s doktorem mluvit ví že se neumím ozvat a nebo si dupnout to on zase jo tak s ním chce domluvit aby mi žádanku napsal a když ne prostě to zaplatíme. Začínám už z toho být hodně nervozní prostě chci mít jistotu že je dítě v pořádku. Nechci už zažít to co loni a pokud nedejbože chci to vědět včas. Ale děkuji za info 🙂

jenssy
23. lis 2018

@keilin zdá se mi, že je tvůj doktor trochu mimo...já byla na obou screeningách v Gennetu na Letné a oba jsem platila. A určitě to doporučuju, nikdo Ti nezkontroluje srdíčko plodu tak dobře, jako v Gennetu, jsou na ty srdeční vady fakt odborníci. Co se týká toho placení, zdarma to prý bývá pro ženy vyššího věku, kde už je určité riziko vzniku nějaké vývojové vady a nebo u žen, které mají v rodinné anamnéze nějaké genetické vady. Zdravé ženy pod 30 let věku si to většinou musí hradit samy, a je to opravdu 1200 Kč...ale nevím, jestli i jako samoplátce nepotřebuješ žádanku od svého doktora...Nicméně když Ti říká i o tom pohlaví takové nesmysly, možná bych uvažovala o změně gynekologa 🙂

vikinkav
23. lis 2018

@jenssy zajimavy je ze ja jsem loni ten druhy screening neplatila, a to je mi pod 30 a zadne podezreni nebylo. Tak jsem zvedava jestli to ted budou chtit zaplatit...

urtica
23. lis 2018

Věřím, že dr. to neřekl naschvál, ale je pravda, že doktoři jsou většinou raději (když mají licenci) když to vyšetření podstoupíš u nich - pochopitelně jim to proplácí pojišťovna - pokud jdeš jinam, utíkají jim peníze. Pokud našli miminku vadu, tak bych doporučovala screeningové centrum v Praze v Hloubětíně - vyžádat si vyšetření u dr. Břešťáka, v Čr je to špička, navíc velmi empatický.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru