Ahoj, zajimalo by mě, v kolikátém tt jste šly na kontrolu k obvoďákovi a co vás vše u něj čekalo? Díky za zkušenosti
Ja su ted s druhym mimcem ve 30.tydnu a jeste jsem nebyla...... S prvnim behem druheho trimestru
No k praktikovi si skocim ted nekdy (26tt) u me je prusvih zubar. K nemu se mam dostat az v dubnu a na to mam uz plus minus za 14 dni uz rozmezi porodu
Já čekám, jestli nebude nějaký důvod tam jít, abych to spláchla najednou.
Já sem jenom poslala po manželovi obvoďačce těhotenský průkaz, bylo to někdy ve druhém trimestru , ale nevím přesně..Dostala jsem razítko něco tam dopsala a bylo to hotové.
Proč k obvodakovi? Nešla jsem. Akorát teď chytnes chřipku 😉
Nejdu. Minule to bylo o nicem. Ted shanim obvodaka noveho a uz 2 tydny nikde v okoli volna ordinace. Ekg snad muzou udelat i bez zadanky, takze to nehrotim
Já nestihla jít k Dr byla jsem 21 TT ale jde jen o to že pokud tě nic netrápí dá ti jen razítko takže bych se tam teď moc nehrnula pokud ti nic není ještě něco chytneš
@makronka222 ekg hlavně není na nic potřeba, nejdeš na operaci, jdeš rodit 😉neměla jsem ani jednou, nikdo to ani nechtěl a neřešil
Taky od praktické žádné razítko nemam, jen mi psala zadanku na EKG, ale už jsem se tam s výsledky nevracela. Ani od zubaře razítko nemam, takže snad mě nechají porodit 😉.
Bylo mi vysvětleno, že je dobré se tam zastavit do 20tt. A to především kvůli tlaku. Aby se vyloučila hypertenze již před těhotenstvím. Pak aby se to nezaměňovalo s preeklampsií a opačně.
No ale tlak měří na každé kontrole u gynekologa. Také na každé návštěvě testují moč, krev se bere 2x nebo 3x, co tedy praktik dela navíc?
Nevim. V prukazce kolonka je. U zubare jsem uz byla a jeste snad jednou pujdu. No a me ceka cisar, takze vlastne na "operaci" pujdu...
@zrzeckas já byla u zubaře cca v 24tt, u nového, stěhovali jsme se. Předtím, jsem chodila pravidelně k zubaři, který mi předělával bomby od úplně původního zubaře (důchodce) a teď i bez rentgenu mi nová zubařka řekla, že i bez něj vidí, že 3 plomby jsou potřeba předělat. 2 dny potom, mi odpadl kus zubu a od té doby mě bolí. Nejhorší je, že nevydržím ležet na zádech, blbě se mi dýchá a motá se mi hlava a celkově je to strašně divnej a nepříjemnej stav. Takže teď nevím, co dělat, protože jsem s doktorkou domluvená, že se objednám po porodu. Termín mám na konci dubna a.pochybuju, že ten zub vydrží. Takže ze své zkušenosti vím, že opracovat zuby v druhé půlce těhotenství je pro někoho i docela komplikované. Pak se do vás pustí, že při pravidelných prohlídkách by se tohle stávat nemělo. Ale já ty prohlídky měla 2x ročně. Děs:'(to jsem si chtěla jen postěžovat😀
U obou těhotenství jsem si jen na obvoďačku ťukla, když jsem měla cestu kolem a nechala si dát razítko do průkazky
@darzanka Já mám třeba hrozně pečlivého obvoďáka, takže tuším, že mě čeká důkladná prohlídka 🙂 Když jsem si šla pro razítko pro nového zaměstnavatele, tak mě objednal na regulérní prohlídku, třebaže jsem měla pár týdnů starou preventivku 🙂 Ten můj razítko jen tak někam nefrkne.
@malinkaelinka hm, na prevenci jsem nebyla 8 let a stále žiju 😉
@klea81 A já si myslím, že je fajn monitorovat svůj zdravotní stav 🙂 Jeden z důvodů, proč jsem pravidelně dávala krev - člověk třikrát do roka ví, že mu v krvi nekoluje nějaký bordel a nic mu nechybí 🙂
@malinkaelinka No já se totiž od 18ti léčím s vysokým tlakem a ten mě kontrolovali v kardiologické ambulanci v nemocnici. Takže u obvoďačky jsem ani léta nic nepotřebovala, zkontrolovaná i skrz odběry jsem byla jinde. Ale jinak je určitě důležité nechat se pravidelně zkouknout🙂
Někdy kolem 15tt ale jen proto, že jsem měla chřipku a potřebovala jsem neschopenku. Jinak bych se tam taky nehrnula a případně jen zavolala, jestli je to nutné. Akorát tam člověk něco chytne.
Původně jsem chtěla obvoďáka neřešit, ale nakonec jsem tam ale musela jít něco vyřídit a na preventivku jdu v 35 tt. Bylo mi řečeno, že to je i z toho důvodu ať ví, že budu mít dítě ...
Já jsem byla teď asi ve 33. týdnu a změřila tlak, poslechla a udělala EKG..objednala jsem se mimo nemocné..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@jitulka87 ve druhém trimestru,normální prohlidka a plus ekg.