Ahojky, jsem poprvé těhotná, dneska 22+3 tt. Podle pana doktora bych měla mít placentu na přední straně, a vím že díky tomu mohou být pohyby cítit později. Ale kdy nejpozději bych měla něco cítit? Jsem z toho trochu smutná, nevím co se v bříšku děje, tak mám strach 😔. Měla jste to některá podobně? Děkuji a hezký den Jana 🙂
@nikoulinka až 26 jo, ty brdo,.. no tak snad to bude dobrý 😊 mě do toho ještě roste bříško strašně pomalu, tak si lidi ze mě dělají srandu jestli jsem fakt těhotná, a nejhorší otázka od mamky a kamarádek jestli už cítím pohyby 😁🙈 tak mi moc nepřidá, když musím říct ne...děkuji za zprávu 😊
@janina92 z bricha si taky nic nedelej, to prijde :D na me do pulky 8 mesice neslo videt nic. A pak najednou sup a mela jsem balon :D bud spise jen rada 🙂 nebudes muset tolik shazovat :D kdezto treba u dcery, jsem uz ve 4. mesici vypadala, jak u syna pred porodem :D kazde tehotenstvi je jine 🙂 a pokud prospiva a roste, nelam si hlavu 🙂
U prvniho tehu jsem citila pohyby az kolem 24tt...kazda to mame jinak...pokud je na kontrole vse v poradku...tak bych vyplasena nebyla...zpocatku je to jen velmi jemne..ze si ani nejsi jista jestli to je opravdu ono...
@vendelinka08 věřím že je všechno jak má být, ale je to trochu znervoznujici. Tak snad se i já brzy dočkám. 😊 Je pravda, že když ležím a jsem v klidu, tak malinko sem tam mám pocit že něco cítím, ale jak píšeš, nejsem si tím jistá 😁..každopádně děkuji
@nikoulinka děkuji, budu tedy trpělivá, a hlavně s chladnou hlavou 😊 ach ty mateřské hormony a obavy no 😁
@janina92 To je různé, určitě to chce trpělivost a nesoustředit se na to, jestli už nebo ještě ne. Záleží, jak je miminko v bříšku zrovna otočené, jak je velké atd. atd. Já mám 3 děti, první dvě jsem cítila neomylně od 17tt a třetí, zrovna s plackou na přední stěně, jsem cítila až ve 24tt, a to ještě dost lehce. Ke konci těhotenství mi ty pohyby dost vynahradila 😀
Ja citim od 21tt a jsem taky prvorodicka. Citim je jen vevnitr, kdyz mi da nekdo ruku na bricho tak je neciti, i kdyz ja vevnitr jo. Tak cekam, kdy zesili. . .mam angelsound a to me uklidnuje dostatecne
@janina92 no..kez bych byla uz tak daleko...ja ted mam nervy aby se objevilo srdicko...
@prcekverunka přes den se na to moc nezameruji, ale sem tam si člověk vzpomene a řekne si..tak kdy už? Tak snad brzy 😉
@martina1317 taky jsem nad ním uvažovala..ale říkam si, že snad brzy budou ty pohyby a budu klidnější 😊
@vendelinka08 jee tak držím palce, ale určitě bude ❤️
Já měla pohyby už v 17tt (malé a nepravidelné ale byly tam ❤)
Ja to citila az v 5. Mesici,ale je fakt,ze jsem silnejsi,tak proto nejspis.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, u syna jsem citila pohyby uz kolem 16tt. Nebyly to ale.pohyby jako takove (kopance a spol) ale bylo to spíše takove bublinkovani 😃 nevim, jak to popsat. V podstate neco, jakoby mi nekdo do bricha nalil bublinkovou mineralku a ty bublinky se hybaly 😃 ... u dcery, to jsem bublinky necítila vubec, ale ta zacala uz primo kopancema. A bylo ta az nejak kolem 26tt. Ja uz byla nervózní, zda je vse ok... a bylo 🙂 neboj. To přijde 🙂 jeste budes nadavat 😃 jak te bude prcek budit, nebo kopat do zeber 😃