Až moc častá stolice, ale ne průjem. Zažila jste některá?🤦🏼‍♀️

luckapinos
8. zář 2022

Ahoj, nadpis je debilní, ale nevím jak jinak to shrnout. Doteď (23.tyden) jsem celé těhotenství trpěla spíše zacpovitou stolici, v podstatě i před těhotenstvím jsem chodila ob den až dva. Ale poslední týden až dva chodím pravidelně každé ráno někdy i 2xdenně, ráno a večer jako hodinky. Stolice je normální, průjem to neni. Nemám teploty, břicho neboli, kupodivu stále pribiram.
Zažila jste to některá? Omlouvám se asi za blbý dotaz, ale hrozně mě to udivuje, jak se to najednou takhle extreme obrátilo...

cilkat
8. zář 2022

Prostě ti děloha tlačí na střeva, takže jejich pohyb je jiný, než obvykle. nevidím v tom problém 😉 .

hafika
11. zář 2022

Kdysi jsem viděla nějaký dokument, který se zabýval trávením, a zaznělo tam, že normální stolice je cokoliv mezi 1x za 3 dny a 3x denně, pokud je pevná a běžné konzistence. Takže 2x za den je stále v pohodě 🙂 Záleží, jak jíš, kolik máš vlákniny ap. (Moje frekvence je třeba 1x denně, výjimečně 2x denně.)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru