Alkohol v těhotenství. Mohla jsem miminku ublížit?

22. říj 2024

Dobry den,dnes jsem zistila ze jsem tehotna na preventivke,jsem v 18tt,a pred 2tyzdnami som na oslave vypila 3velke pivá,mohla som ubluzit miminku?

martinka_33
22. říj 2024

Ne, myslim ze 3 piva miminku neubližily.

pavca1982
22. říj 2024

Ty jo zjistit 18.tt na preventivce to je úlet.Jinak ty 3 piva jsou v pohodě.

volfikovi
22. říj 2024

@pavca1982 kamarádka byla opravdu hodně obézní , šla na preventivní a doktor ji říkal tak maminko za měsíc rodíte . Přes tu obezitu prostě necítila pohyby , nebylo vidět břicho nic a menstruaci neměla pravidelnou právě pro obezitu , takže těhotenství jí ani nenapadlo . Málem ji odvezli na psychiatrii z toho šoku😱 Ale nakonec to dala a holce je už dneska 12 😊

marketa1218
22. říj 2024

No, snad ne. Jako na tohle budou vždycky dva tábory. Logicky, kdybych věděla, že jsem v tom si alkohol nedám. V tomto případě doufám, že je to všechno v pořádku. S největší pravděpodobností ano.

mishka87
22. říj 2024

Nejspíš se nic nestalo. Kamarádka zjistila první těhotenství až ve 13 TT. Menstruaci měla tehdy dost nepravidelnou a nebylo výjimkou, že to 2 měsíce nedostala. V té době jsme chodily hodně na diskotéky a nepily jen pivo, ale i tvrdý alkohol. No holce je teď 17 let a je naprosto zdravá a bez problémů.

junetule
22. říj 2024

Tri pivka jsou v klidu si myslim. Ted vis, ze jsi tehotna a urcite pit nebudes ne? Neni to sice bezne, ale kamaradka litala po parbach, kourila, kazdy tyden o vikendu par panaku, nekdy vice. Najednou zacala krvacet a na pohotovosti ji rekli, ze je v 35tt a zacala rodit. Sice neverim, ze o tom nevedela, spise si to nechtela priznat, ale mimi je v poradku a vsechno v pohode 🙂

autor
22. říj 2024

děkuji za reakce, nevěděla jsem to protože jsem jsem mívala normálně, dnes to byl velký sok, ale jsem v totalní depresi za ta piva, kdybych věděla že jsem těhotná tak nikdy nepiju, samozřejmě od dnes ani glk

cilkat
23. říj 2024

Před třemi týdny jsi byla 15 tt, to už je druhý trimestr a vyvinutá placenta (takže relativně funkční filtr)... jestli to za tu doby byly fakt jediný tři piva, tak myslím, že v pohodě. Holt se stalo.

neomenia
23. říj 2024

Nestalo se nic.

autor
23. říj 2024

@cilkat ano už to byl asi 16tt, nic kromě těch 3 piv, jen ty byly v jeden večer

autor
23. říj 2024

@neomenia děkuji, aspoň trosku jsem se uklidnila

vlasta1981
23. říj 2024

@volfikovi waaaau ty jo . To je příběh

vlasta1981
23. říj 2024

Nic se nestalo. To bude v pořádku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru