2. trimestr, jak to máte s přibíráním?

jennifer82
13. říj 2014

Ahoj,chtela jsem se zeptat,jak to mate s pribiranim?Jsem dneska 17+0tt a mam 6kg navic,na moji vysku 158cm,mi to prijde moc,puvodni vaha 53kg,nyni uz 59kg.Kdyz ctu vase prispevky,tak vetsinou se dozvidam,ze mate minusove kila a nebo minimalni narust vahy koncem 4.mesice.Obavam se,ze v 6.mesici to bude mnohem vic.V prvnim trimestru jsem musela porad neco jist,nyni je to lepsi,jim zdrave a casto male porce,ale presto vaha jde nahoru ☹ Rada bych pribrala k moji vysce tak 12kg,ale zda se mi to trosku nerealne....

leniczka23
13. říj 2014

@jennifer82 V klidu..Váha je dobrá..někdo přibere víc někdo míň..to že jsou holky v mínusu nic neznamená,můžou pak o to víc nabrat potom..Do 15kg je to ideál..a to si myslím tak nějak nabereš..je to teď cca půl kila týdně..čekáš mimi tak si to užívej a neřeš to,pak to schodíš..Já taky nevěděla co to jsou nevolnosti..touhle dobou jsem měla taky kolem 5kg a na konec jsem přibrala 15kg a z porodnice jsem odcházela pouze +3kg..Hlůavně se kvůli tomu nestresuj a užívej si,že se můžeš beztrestně nacpávat.. 😀 prcek ví co chce.. 🙂 pohodový zbytek těhu přeji..

werunkaw123
13. říj 2014

Šmárjá ženskááá... těhotenství je období života ženy kdy právě vůbec nemusí řešit nějaké kila 😀 hezky jez a užívej si bříška.... já v prvním nabrala 12kg v druhém 20kg a vše jsem vždy chvilku po porodu kolem děti vylítala... tak buď v klidu užívej si těhotenství a prď na nějaká kila 😉

jennifer82
autor
14. říj 2014

Diky holky 😉 je to moje prvni mimco a necekala jsem,ze ta vaha poleti tak rychle 🙂 Hlavne,ze je mimco zdrave a vse je tak jak ma byt...Ted uz cekam jen co to bude,v 13tt mi gynekolog rekl kluka a pak o dva dny pozdeji na genetice doktor,ze je to spis holka 😉 tak jsem zvedava co to bude,3D ultrazvuk me ceka az v listopadu.

ladinka85
14. říj 2014

Tak ja patrim tak mezi ty co zhubly ale dr. rikala ze si to pribirani vyberu v druhe pulce tehotenstvi. Tak snad to nebude az tak rapidni.Hlavne aby ty nase mimca byly v poradku. 😎

misar91
14. říj 2014

ahojky,prosímtě vůbec bych to neřešila,ted tě řídí miminko takže se nestresuj přibíráním.já vůbec nezvracela,jedla jsem jak divá ptž jsem měla 50kg a doktorka mi to na začátku doporučila.ze začátku to vůbec nelezlo nahoru ale ve druhým trimestru to šlo snad samo.je teda pravda že jsem jedla na co jsem měla chut a klidně i ve dvě ráno 😀 nakonec jsem přibrala přesně 20kg,byla jsem jak slon ale spokojená,8kg jsem nechala v porodnici,4kg jsem zhubla první dny a zbytek až ted (9měsíců po porodu)..prostě někdo nepřibere skoro nic,někdo 20,tak bud v klídku,určitě to pak rychle schodíš až budeš běhat s kočárkem 😉

nissi
14. říj 2014

Já měla na začátku 54 kg, pak jsem zhubla na 50 kg, ted v 6. měsíci mám zpátky 54 kg - mě trápí tedy úúúplně opačný problém. 😉 Ale jak říkaly holky výše - mímo si vezme, co je třeba, hlavně se nestresovat. A už vůbec ne nabranými kily. Hlavně, ať máš pestrou a vyváženou stravu. Do budoucích měsíců hodně zeleniny, ovoce - to jako prevence zácpy. 🙂

sisinka74
14. říj 2014

@jennifer82 mam ten samy problem. Jsem na konci v 15.tydne a mam 5 kilo nahore. Nejhorsi je to, ze jsem pred 3 roky prestala kourit a nabrala jsem z 52 kg na 69kg pri vysce 165cm. Ted uz mam 74kg. Ale ja hodne jim i sladke. Kdyz se nenajim, mam hlad,nebo jsem nervozni. Taky uz nemuzu cvicit, spis mi doporucili polehavat. Mam strach,abych nedopadla jak moje kamaradka,ktera pribrala skoro 40kg. Ona teda byla vzdycky tlusta, pak otehotnela a do 5.mesice nepribrala skoro nic a pak tech 40 kilo. Pry ale skoro vsechno byla voda. Byla desne otekla. To ja se hned v 2. mesici rozjela do sirky, prdel vyrostla, spek na brise, ze na UZ musi tlacit, aby neco videla a stehna mam jak zapasnik. Po porodu musim neco se sebou delat. Ted hlavne, aby mimi bylo zdrave a v brisku pekne dlouho vydrzelo. Neboj, pak to vylitame 😀

lenice31
19. říj 2014

@jennifer82 Neboj, jsem na tom podobně, holt až se malý narodí, budu muset začít zase pěkně znova cvičit.

zmrz_lina
19. říj 2014

Tak já jsem v 19. týdnu, měla jsem původně 49 kg (na 158 cm), nejdřív jsem 6 kg zhubla a zatím jsem nabrala po zhubnutí jen necelá 2 kg, takže jsem pořád ještě cca -4 kg oproti původní váze (aktuálně cca 45 kg).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru