Zvýšené pH v moči v těhotenství, je to normální?

mamcalucie
16. pro 2014

Ahoj holky,potřebuju radu,mám zvýšené ph v moči 7,5 už minule mi sestřička říkala že to mám vyšší,ale že jsem se určitě mila mýdlem,takže to neřešila,ale já jsem si koupila testovací proužky a mám to tam zase,je to normální? A co se s tím dělá?

adypro
16. pro 2014

To bych byla v klidu, záleží tedy pokud nemáš samozřejmě jiné potíže. Ale ono pH moči je právě dobře, když je neutrální či lehce zásadité, protože to ukazuje na to, že nejsi překyselená. Bohužel všichni ho máme spíš kolem 5,5 až 6 protože jsme děsně překyselení. Je to hodně o stravě, záleží, jak jíš. Kdo jí hodně masa a živoč. produktů má ho obvykle spíš kyselé (kolem 5), čím víc zeleniny tím to jde víc k neutrálnímu (7).

werumka
16. pro 2014

@adypro
@mamcalucie
Je to právě naopak. Čím zásaditější, tím nižší, čím vyšší, tím kyselejší. Je to hodně stravou a pitím. Nejde o nic zásadního,

mamcalucie
autor
16. pro 2014

@adypro
@werumka
Tak myslíte,že mi nebudou dělat testy či mi strkat nějaké prášky? Jo pití to je porblém přestala jsem kvůli těhu hodně pít,piju tak litr a vůbec nepiju štávy jen caje většinou tmavé (vím je to špatně,ale mám problém pozřít tekutiny) Řekla bych,že zeleninu jím dost a maso ted mín no,ale tak 4x do týdne to bude určitě. Díky..Kamoška mi taky říkala infekci v močových cestách tak nevím...hlavně nechci léky..

werumka
16. pro 2014

@mamcalucie Nene, jen PH na infekci neukáže. Může ale vést ke tvorbě kamínků a ty by pak problém být mohly. Tmavé čaje zvyšují PH a když málo piješ, tak taky.
Zkus hledat cesty, jak do sebe dostat pití - ochucená minerálka apod.

mamcalucie
autor
16. pro 2014

@werumka Tak to bude tím tmavým čajem,dnes jsem si nalila šťávu koupila jsem si tu dražší lepší a zatím to dostávám do sebe! Děkuju za radu.Minerálka to už vůbec,zkusím ty lepší šťávy,zkusím do sebe dát více vody prostě musím!!!

tteess
22. pro 2015

@werumka
Není to právě naopak a pH mi včera naměřili taky 7,5 a doktor říkal, že mě musí pochválit. Mírně zásadité v pořádku. Není překyselený organismus a to je dobře. Dobrá životospráva 🙂 Takže bez obav

tteess
22. pro 2015

@mamcalucie Buď v klidu 🙂 Je to dobře

ramottka
2. kvě 2019

@werumka omyl, právě Ph 7 je neutrální....nižší číslo, treba 5 je kyselejse Ph a Ph 8 je naopak zasadite......muzete se se přesvědčit jakýmkoli Ph testem a sodou a vínem, nebo testem na půdní vzorky... clovek s vetsim podilem zeleninove stravy miva ph s vyssim cislem a clovek konzumují hodne cukru a masa, coz jsou kyselinotvorne potraviny, miva Ph moci s nižším cislem jak 7...pri testu Ph moci u těhotných je vysledek dost zavádějící..je to jen orientační číslo a záleží na přítomnosti /nepřítomnosti dalších věcí jako bilkoviny, ketony, cukry, a pod.. .měření ph snadno ovlivní mnoho faktorů ( předchozí strava, hydratace, Ph posledního nápoje, hygiena mydlem, mírné krvácení do pochvy (krev je zasadita), přední, střední ci poslední proud moči apod... je lepsi vycházet z nějakého průměru, treba merit týden ranni moc a večerní moc a pak to zprumerovat... na poradnách jednou za mesic je to temer k ničemu...Je to jen pro případne zachycení tehu cukrovky ci zánětu... Ph je jen doprovodný ukazatel...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru