Ahojte dneska jsem byla na prvním screeningu v Olomouci. Po odebrání krve a měření tlaku jsem šla k paní docentce. Při měření tlaku mě sestra upozornila že mám dost vysoký tlak. Při ultrazvukem vyšetření na konci mi paní docentka řekla že vypadá že je vše v pořádku ale ještě musím počkat na výsledky které mi poslali emailem. Screening mám negativní l, v anamnéze mám všude napsané NE. V anatomie plodu mám napsané všude ,zda se normální,.
Jinak hodnoty v TRIZOMIE 21 mám 1 z 1042, TRIZOMIE 18 1z 2539 , TRIZOMIE 13 1z 7967. Růstová retardace plodu před 37 týdnem těhotenství 1z267. Akorát mi vysel pozitivní preklamsie před 37 týdnem těhotenství.(to jsem našla že to znamená že mám vysoký tlak) A na tu preklamsii mi doporučili lék do 37 týdne těhotenství. A podle ULT jsem dnes 12+5 a plod má 10,7cm.
Chtěla jsem se zeptat máte někdo zkušenosti s těmito hodnotami? Je to v pořádku ?
Ahoj 🙂. Možná buď rada, že se na to přišlo tak brzy, bude se to hlídat a léky ti jen pomůžou. Můj gynekolog nijak můj tlak neřešil jen ho hlídal a v 38. TT jsem porodila holčičku, protože mi až v nemocnici potvrdili preeklampsii. Můj gynekolog totiž ten test nejspíše nedělal a proto se na to nepřišlo. Takže buď rada, že pokud tak je nejake riziko, budeš po dohledem 🙂.
Uklidnim te 🙂 taky mi ze screeningu vyslo riziko preeklamsie, nasadili mi anopyryn a vsechno v pohode 🙂 zitra zacinam 37tt a dnes na kontrole vsechno v pohode, takze v klidu, bude to dobre 🙂
@sanyy22 ja mam syndrom bílého pláště, měření tlaku je pro mě vzdy peklo, v těhotenství mě vždy měřili několikrát, měřila jsem se i doma a tam vzdy ok
Ja jsem měla na prvním screeningu šíleně vysoký tlak... sestra se me ptala zda nemam strach. Vzhledem k tomu, že chvíli před tím v půlce těhotenství potratila kamarádka, tak to bylo jasné. Po vyšetření mi ho měřila ještě jednou a už byl v normě. Tím jen chci říct, že vysoký tlak nemusí nutně nic znamenat. Bylo mi doporučeno koupit si tlakoměr a každý den si měřit ráno a večer tlak. Do konce těhotenství jsem s tím neměla problém, jen u doktora občas vyšší, když mi ho měřil před vyšetřením 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sanyy22 Kdyby to nebylo v poradku, tak by ti urcite rekli/ volali a informovali te o pripadnem dalsim vysetreni 🙂
Vubec bych se v tech vysledcich nerypala.
Oni vi co delaji daleko lip nez kdejaka zenska tady 🙂