Zakouřená místnost v 10. týdnu těhotenství

yasmine_blond
28. lis 2015

Ahoj, nechala jsem se ukecat na vanocni vecirek od prace. Jsem v 10.tydnu tehotenstvi. Vloni byl v nekuracky, chodili ven, ani me nenapadlo,ze když to je letos na stejnym miste,ze tam budou kourit. Byla jsem tam asi dve a pul hodky. Nevedi,ze jsem tehotna. Bylo tam odvetravani, na zacatku to nebylo tak hrozny,a jak tam sedite, zakecate se,tak vam to neprijde. Jenze po hodine tam bylo bilo, když jsem se vratila z wc, najednou mi doslo v cem dve hod sedim:( Vypadla jsem domu, ale mam strasne vycitky. Vim,ze jsem se mela sbalit hned, ale ted uz to je fuk. Vzdy jsem byla nekurak,a bojim se,ze narazovej pobyt v tak silne zahul.prostredi mohl ovlivnit kor takhle na zacatku plod.

kajalka
28. lis 2015

Neboj, nemohl. Víš, kolik je těhotných kuřaček? Líbí se mi ale tvůj zodpovědný postoj 🙂

eva_mb
28. lis 2015

Neboj, jak píše kajalka. Miminku jsi neublizila, ale určitě je fajn, že jsi takhle zodpovědná.

aronek
28. lis 2015

Já jsem nekuřačka, bohužel pracoviště mám silně zakouřené. Obě těhotenství jsem tam oběhala až do mateřské a kluci jsou v pohodě. Neviděla bych to tragicky 😉

veraga
28. lis 2015

Jasně, zdravé to není, ale aby se stalo něco vážného, to asi ne. My na Ostravsku dýcháme podobně "kvalitní" vzduch pořád. 😅

yasmine_blond
autor
28. lis 2015

Holky diky za uklidneni,jde o to,ze me dnes boli celej den hlava jak kdybych ty cigara vytahala sama. Ja uz o jedno prisla,tak jsem extremne opatrna a takovouhle kravinu udelam. Bylo to tam fakt hrozny,za 20 ti jich 18 cudi..to je obraz spolecnosti .

qz
28. lis 2015

Spis mi prijde, ze pokud tam bylo tak malo lidi a vedi o tobe, ze jsi v tom, ze mohli byt solidarni a trochu to omezit, kdyz ne uplne vynechat jako loni 🙂 neublizila jsi mimcu, ale odvazane z toho urcite taky nebylo 🙂

yasmine_blond
autor
28. lis 2015

@qz nevedi to,ja do 12 tydne to nechtela poustet a kor v praci..

qz
28. lis 2015

@yasmine_blond ja jsem taky nechtela, ale jelikoz jsem delala na smeny, rekla jsem to vedouci nekdy v 8.tydnu a ta to roztroubila...🙂 pokud nemusis, nech si to pro sebe kludne i do 20.tydne 🙂

majaaa82
29. lis 2015

@yasmine_blond Čím míň budeš hrotit, tím líp se bude miminku dařit. Není nic horšího, než z blbostí vystresovaná matka. A to ti říkám jak těhotná v 12 týdnu.

koriandrie
29. lis 2015
Uživatel koriandrie je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od koriandrie.

Dvě hodiny v kůřáckém prostředí nic neudělají 🙂 moje švagrová kouřila celé těhotenství a hodně to omezila a malá je to nejúžasnější dítě pod sluncem. Jinak jak píšou holky, zas tak bych se nestresovala, ale na druhou stranu tě i chápu 🙂

kocour1
30. lis 2015

Jak tady někdo psal, že na Ostravsku dýchají takový vzduch pořád...známý lékař mi říkal, že plíce člověka žijícího na Ostravsku a silného kuřáka vypadají stejně - ne-li hůř...
Určitě se nic nestane, hlavně se zbytečně nestresuj. Těhotenství je přirozená věc a je potřeba žít jako předtím - samozřejmě s nějakými menšími úpravami🙂.

kaciobst
22. pro 2015

Zdravim, já jsem kuracka (bohuzel) hned jak jsem se dozvěděla , že jsem těhotná chtěla jsem přestat , ale bylo mi řečeno, že nemám prestavat, ale jen to omezit dřív jsem vykourila krabičku denně a teď jsem bez problémů snížila počet na max 5, denně prý není dobře přestat, protože by mimcu pak nikotin chyběl jsou tu nějaké maminky kuracky? Jak to máte vy? Děkuji za názory 🙂

nika_sp
22. pro 2015

@yasmine_blond Za prvé bych se taky neobávala. Je spousta matek kuřaček a děti jsou zdravý a za druhé bych si tím určitě nepřiváděla ještě další stres poté, co se tak stalo, protože teď už s tím stejně nic neuděláte 🙂

@kaciobst Omlouvám se možná za nechtěný názor, protože nejsem kuřačka, ale podle mě je tohle blbost a alibistická omluva kuřaček ☹ Taky mám pár takových kamarádek co s tim přišly. Že by mimcu pak nikotin chyběl? A jak by se to projevilo? A hlavně... kdy by mu teda přestal chybět? Až by se narodilo? Pro mě teda hlavně i ta představa, jak se pak mazlím s miminkem po cigárku je vůči němu fakt odpuzující☹ A fakt nestačí si umýt ruce a vzít si žvýkačku...

gita17
22. pro 2015

@kaciobst to sa snazis ospravedlni to, ze nicis svojmu dietatu zdravie svojou hlupostou? Prvych par tyzdnov je dieta len zhluk buniek a ani nie je s tebou spojene pupocnou snurou. Tak ako moze byt zavisle? Vysvetlis mi ako moze byt od nikotinu zavisli nevyvinuty plod? To si prisla na to, ze si tehotna v 9.mesiaci? Lebo inak si neviem predsvetlit ako to dieta moze byt zavisle. Deti fajciarok mavaju okrem ineho aj nizsiu inteligenciu, tak prosim ta prestan fajcit, aby to ubohe dieta nebolo tak sproste jak ty.

kaciobst
22. pro 2015

@gita17 ženy které chtějí miminko by měli přestat 2 roky před otěhotněním kouřit protože pak už je zbytecne přestavat. Mrzi mě, že jste se do mě takhle pustili, přitom jen píšu to, co jsem slyšela taky nejsem nadšená z toho, že kouřim a kouřit v tehu nechci ani mi to nechutna teď..

magdalenax
22. pro 2015

@gita17 Znám osobně pět silných kuřaček, které kouřily už jako náctileté a mají dohromady devět dětí. Všechny děti mají vysoké školy, z nichž tři dokonce dvě

kaciobst
22. pro 2015

@magdalenax Děkuji za názor 🙂 jsem stejného názoru, že kouření nemá na inteligenci dítěte žádný vliv 🙂

ma_jo
22. pro 2015

@kaciobst kdyz neprestanes kourit 2 roky pred otehotnenim, tak uz to nema smysl? Nezlob se, ale vetsi blbost jsem snad neslysela.
Dokazu jeste jakz takz pochopit, kdyz je nekdo hodne tezky kurak a otehotni, tak treba muze chvilku trvat, nez prestane uplne, protoze je z abstaku tak vystresovana, ze to diteti skodi taky dost. Ani to neni samozrejme spravne a je potreba prestat co nejrychleji uplne. Ale rikat, ze uz nema cenu prestavat.... 😖

Jinak me taky pekne stve jak se vsude kouri a malokdo bere ohledy. Nedavno jsme domlouvali nejaky sraz a kdyz jsem poprosila jestli by mohl byt v nekurackym prostredi, tak jsem si vyslechla poznamky jak to zbytecne hrotim. Fakt me to mrzelo. Nase spolecnost je proste asi nastavena tak, ze je pravo kazdeho kourit kde chce a komu to vadi tak tam nema co delat :(

magdalenax
22. pro 2015

@ma_jo Co já vím, tak dnes je víc nekuřáckých restaurací, než kuřáckých, to za prvé a za druhé, co mě hodně baví je to, že kupř. u nás v práci sedí na kuřárně nekuřáci, asi proto, aby jim nic neuteklo....

nika_sp
22. pro 2015

@kaciobst myslim, ze prestat kourit neni zbytecne nikdy. Kazdopadne moc nerozumim, kdyz jste chtela prestat, v tehotenstvi kourit nechcete a ani vam to nechutna, tak proc kourite? Protoze doktor rekl, ze by to mohlo mimcu uskodit? Tomu prece sama doopravdy neverite, ne? Spich bych te nechuti vyuzila a prestala uplne. I sobe tim ublizujete a ted tu budete nejenom pro vas ale i pro to mimco😉
Ja prestala po krabicce denne ze dne na den.

nika_sp
22. pro 2015

@magdalenax ciste nekurackych restauraci je naproste minimum oproti kurackym. A nepocitam do toho restauraci rozdelenou na pul.

magdalenax
23. pro 2015

@nika_sp No, já jsem kuřačka a mám problém najít místo, kde si dát kafe a cigáro. Možná je to tím, že se starám o rodinu a na vysedávání po hospodách či restauracích u kávičky nemám čas

markyska88
23. pro 2015

@nika_sp ano, máš pravdu. Nekuřáckých restaurací je minimum. Ty, které jsou rozděleny napůl do toho ani nepočítám, protože ten smrad se dostane všude. Mám problém najít dobrou nekuřáckou restauraci :-/ už se nemůžu dočkat toho, až bude zákaz kouření v rest. uzákoněn 🙂 v civilizovaných zemích mají venku před hospodou popelníky a chodí se kouřit ven a nikomu to nevadí, to jen tady je s tim furt nějakej problém 😀 .. Ale to je prostě kapitola sama pro sebe 😀

gita17
23. pro 2015

@magdalenax @kaciobst obe ste sebecke zeny, ktore skodia vlastnemu decku. Nic horsie ako matky uz nemozte spravit, poskodzujete nenarodene dieta. Mozete sa vyhovarat kolko chcete, podporovat sa ako kuracky, ale faktom je, ze osoba, ktora nie je schopna prestat ublizovat svojmu dietatu by ho nikdy mat nemala.

nika_sp
23. pro 2015

@gita17 no, myslim ze by se to chtelo hodit trochu do klidu☹ Budou o dost horsi veci ktere muze clovek udelat svojemu diteti!

nonacek
23. pro 2015

Jsem sice nekuřačka, ale kamarádky skoro vsechny kuřáčky.
A stykali jsme se po cele naše tehulkovaní vím, že některe omezili kouření a některe to jen tvrdily
ale musím říct že od mého prvního těhu uplynulo 11let a všechny deti jsou v pohodě a zdraví
ale třeba měly jen štěstí těžko říct

sereza
23. pro 2015

@kaciobst ahoj, ja taky kourim a nejde mi prestat.....

nonacek
23. pro 2015

@sereza mas Můj obdiv protoze přiznat se tady známena ze budeš pranyřovana....
Mrzí mne,že tady nikdo skoro nemůže říct uprimně pravdu aniž by ho tady neodsoudili........... a to i v jiných tématech. ...
některe proste jednají impuzivne a přitom si sem každá z nás chodi pro radu. .......
a ne pro odsouzení......
Já už sem nepíšu nic co by bylo zavrženi hodné. .. protoze rady... se nedočkám a nadávat si nenechám a hádat se nechci.

kamino
23. pro 2015

@sereza Ahoj, zkus tohle.. mě to celkem pomáhalo, rozhodně jsem omezila.. http://www.mypaipo.eu/
Můj lékař říká, že pokud už kouříš a nejde ti přestat, zkusit to omezit co nejvíc to jde, ale nikdy ne do stresu. Držím palce. Po porodu dporučuji Bicomterapii - nikdy bych nevěřila, že to bude fungovat, kouřila jsem přes 20 let minimálně krabičku denně, v těhu jsem to omezila a přešla většinou na elektronickou cigaretu bez nikotynu. ale ta chuť pořád byla. Ale po Bicomu, nevěřím sama sobě, že to dávám..

kamino
23. pro 2015

Jéé, nikotinu 🙂 hmm, nedostatek ovlivňuje inteligenci 🙂 První poznatek 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru