ahoj holky, dnes jsem byla na UTZ a doktroka mi řekla, že mimísek je nějaký malý, ale do zprávy napsala CRL 4.9 mm to by mělo být normální ne? Poslední MS 22.8., podělte se někdo o vaši velikost mimíska v 7. nebo 8. týdnu, díky
my jsme měli v 6+4 CRL 0,67 cm. Teď u druhého se na kontrolu teprve chystám - PM jsem měla taky 22.8, takže zítra můžu dát vědět jak to vypadá u nás 😉 Ale podle mě to normální být může a srdíčko bilo?
6+2 mělo 5,5 mm 😉
mě minulý týden řekl že má mimi (respektive váček) 5,95 mm a včera když sem tam byla tak mi na lékařskou zprávu napsal CRL 1,8 mm takže těžko říct co to znamená
@ufo8 určitě dej vědět, budu ráda, ptala jsem se i jiného lékaře a ten taky říkal ať jsem v klidu, že je to na nějaké závěry brzy, já měla cykly takové všelijaké a ani nevím kdy jsem asi mohla mít ovu, nikdy jsem si na to nedělala testíky, hih, takže bůhví jak to se mnou je. Srdíčko bilo pravidelně a nahlas, nějak pomalé se mi nezdálo, rozhodně bylo rychlejší než moje, přirovanala bych to asi k rychlosti narozeného štěněte, embryo bylo vidět a už bylo takové trochu protáhlé na rozdíl od minulé kontroly 26.9 kdy tam byla jen taková tečka či cosi, měla bych být 7+1, ale asi jsem míň
my měli v 8+2 podle UZ 17,9 mm...
tak jsem ještě hledala, to crl je temeno kostrční délka a ta když je cca 2 cm, tak plod má celkovou délku asi 4 cm, takže v tom je pak trochu zmatek 🙂, takže podle nových informací jsem tak plus mínus v normálu 🙂
klid, každá to máme trošku jinak, já 7+2 10,6mm a teď 9+2 24 mm 😉
@zuzanka68 Já bych na výpočty podle poslední menstruace vůbec nesázela. To bys musela mít stoprocentně pravidelný ciklus a to má tak jedna z tisíce. Já když přišla poprvé k doktorovi s tím,že jsem zřejmě těhotná,tak mi moje doktorka vypočetla podle poslední menstruace,že jsem asi v 7 - 8 týdnu a že v té době už musí jít vidět srdíčko.Oznámila mi,že je plůdek hrozně maličký a že srdíčko tam vůbec nevidí,že to vypadá na zamlklé těhotenství. Poslala mě domů s tím,že mám za 2 týdny přijít a kouknem jestli malý povyrost,nebo budem muset objednat miniinterupci. Doma jsem si spočetla,že určitě nemůžu být v 7 - 8 týdnu ale tak nanejvýš 5 - 6. Prožívala jsem si ty 2 týdny peklo a pořád uvažovala,jestli v sobě nosím mrtvé mimi nebo ne. Nakonec se na další kontrole naštěstí ukázalo,že prcek krásně povyrost a že je vše v pořádku.No a teď už jsem ve 30 týdnu a pod stromeček dostanu krásného chlapečka,takže žádnou paniku.Držím pěstičky 😉
My meli v 7+2 11,1mm.Neboooj,ono doroste 🙂
4.týden: CRL: 0,36–1mm
5.týden: CRL: 1,25 mm
6.týden: CRL: 2–4 mm
7.týden: CRL: 4–5 mm
8.týden: CRL: 14–20 mm
9.týden: CRL: 22–30 mm
10.týden: CRL: 31–42 mm, hmotnost: cca 5 g
10 týden - 26 mm, prý v normě 😉
táááák jsem 9+1 a máme 22,9 mm crl, a konečně jsme dostali těhu průkaz 🙂)))
Já měla v 6 týdnu 3 mm.
Já mám v 6.tt 2,2mm
6+6 melo 10,5mm
Já 10.10 byla poprve u doktora řek my že je to malinký a že to má 0.89cm a dnes mi oznámil že jsem v 7 týdnu tak jsem stoho náká zmatená.
Holky ahoj,
je tu někdo, kdo by mě mohl povzbudit?? 🙂 vím, že musím počkat na ultrazvuk, spíš mi jde jen o to, že to tu některá tak měla...
zítra jdu po týdnu na kontrolu, byla jsem podle MS 7+0,ale mimís měl jen 4mm a bez srdíčka...dr. mi teda nadával moc šanci...já snad už věřím jen v to, že jsem měla ovulaci až nějak 18.-19..DC
Strašně se bojím....už jednou jsem měla zamlklý potrat, ale to tam byl jen váček bez plodu....
moc dík a hezkou neděli.. 🙂
Ahoj, jak jsi dopadla? Já měla být před 3 týdny podle Dr. 6tt+ (podle poslední MS !!).. no a po třech týdnech mi řekl, že jsem teprve 6tt+6 a mimí 8,6mm (ve zprávě napsáno CRT 9=6+6), bylo vidět i srdíčko 🙂
ahoj můj prcek měl v 7tt+1 9 mm 🙂
Já to zjistila v 6tt A měřil 11mm 🙂
Ahojda maminy prosím,máte zkušenost že embrio za týden vyrostlo jen o 1 den, teď jsem podle UTZ 6+5 bez srdeční akce ale už bych měla být 7+5. Velikost cca 8mm. Jsem z toho zmatená. 😒
My máme v 5tt 6,5 mm 🙂
my máme v 11tt 4,5 cm 🙂
My jsme podle UZT 7+3 a pan doktor naměřil 12mm a už byla vidět srdeční akce 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
nepanikař... sice si velikosti dětí v tomhle týdnu nepamatuju, ale jistě vím, že u prvího těhu se jim zdálo to samé a jak mi dr vysvětlovala - oni ty týdny počítají od posledního menzesu a s pravděpodobností početí v době ovulace... a já jsem jednoznačně otěhotněla později .... pár dní před další menstruací, což v prvních týdnech vývoje je nějakých 8-10 dní sakra rozdíl... a pak jsem i přenášela, takže to přesně odpovídalo.... určitě je vše v pořádku, neboj!!!!