Těhotenství - první týdny

tyna13
27. lis 2016

ahojky holky,snad se nas tu sejde více 🙂
Snad poradite nebo reknete nazor. prikladam fotky testu ty svetlejsi jsou delany v jeden den,a ten nejsilnejsi je delany ted v patek. prasky jsem vysadila 21.10 a 24,10 prisla MS od te doby jsem 36 DC a ted v patek mi takto vysel tehotensky test,prasky jsem brala pouze dva mesice. v tydnu jsem mela bolesti a krece v podbrisku chvily jako kdyz to mam dostat pak zas pichlava bolest prsa natekla a bolala a obca sme boleli o zada navaly atd..v sobotu jako kdyz utne a nic prsa mi opet splaskla bricho boli momentalne minimalne a jen jako kdyz je ms a to jen kdyz sem treba v kliu a zacnu se hybat takzacne bolet, mela se i hodne vyboulney nafoukly bricho a taky splasklo,mam strach aby se neco nedelo,vim ze je to vse hodne na zacatku a k doktorce jdu teprv zitra ale testy jsou myslim jasne,spis se desim toho ze ze dne na den prestaly priznaky. je to poprida me prvni tehu,
dekuji moc za cenne rady 🙂 jsem z toho vyjukana je to moje prvni tehu diky.

alice07
27. lis 2016

příznaky neurčují zdravý průběh těhu, takže neplaš😉 (i když vím, jaké to je)...mě vymizely příznaky v 6tt, dva dny nic a pak se zase vrátily a byly o to intenzivnější...takhle jsem to měla ve vlnách několikrát...😉

tyna13
autor
27. lis 2016

Moc dekuju za uklidnění zítra jdu k doktorce a nevím jestli neni brzo na to aby neco videla ma vnitrni ultrazvuk a ja budu zitra 37 DC test si myslim ze byl v patek uz znatelne pozitivni, doufam ze vse bude v poradku mam snizenou stitnou zlazu ale ne nejak extra rozhodzenou lehce minimalne teda aspon sem naposled mela, budu muset zitra doktorce rict at mi udela odbery aby se mi dyztak upravily prasky, ale bojim se aby kdyz prave vymizeli priznaky a splaskly prsa a vse ktere sem mela hodne natekle to same bricho nafoukle,aby se neco spatneho nestalo, miminko by vyslo hned na poprve a bylo by tu super 🙂

lucy131311
27. lis 2016

Když jsme se o mimčo smažili před 2 lety, tak tím, že jsem brala hormony, cítila jsem všechny možné "tehotenské" příznaky pokaždé, kromě skutečného těhotenství, když přišlo. Nyní taky nepociťuji nic extra, jsem cca 5-6. tt. Takže určitě není třeba mít obavy

tyna13
autor
27. lis 2016

Mě práve vydesilo to ze tento tyden mi natekly prsa a bricho hodne nafoukle a bolave a pak v sobotu jak kdyz utne a nic prsa splaskly a jakoby vse odeznelo tak jsem se prave bala aby bylo vse v poradku ☹ jsem ted 36 dc a zitra chci jit k doktorce tak nevim zda neco uvidi, jen me vydesilo to ze priznaky byli a najendou ze dne na den odezneli,,rikam i prsa sem mela hrozne natekle velke a najednou zas v norme, to same bricho

lucy131311
27. lis 2016

Pokud máš testy pozitivní, nešpiníš, nekrvácíš, ničeho bych se nebála. Prsa i břicho můžou bolet i před začátkem MS a když se nedostavila, sklidnilo se to. Při 36 DC bych řekla, že se to ještě může a nemusí vrátit

tyna13
autor
27. lis 2016

testy pozitivni mam mrkni na fotku nahoru.. a nekrvacim nespinim nic,, co myslis ze se muze a nemusi vratit ty priznaky?? jo to muzou ale tohle bylo fakt hodne i natekle prsa a bricho hrozne vyboulene a nafoukla a takova bolest jak pri MS ALE O PICHLAVA A KRECE.. a dokonceme boleli z too i zada.. a pak proste najednou nic ze dne na den po vsema prsa v norme trosku se bojim ale jak rikas nekrvacim nespinim,, myslis ze doktorka v 36 dc uz neco uvidi poradneho ? na ul, ma vnitrni

lucy131311
27. lis 2016

Jinak každý doktor má samozřejmě jiný postup, ale je možné, že ti zítra jen nabere krev na potvrzení těhotenství. Já takhle byla minulý týden, taky cca 36 DC a na utz jdu až ve čtvrtek, tak teprve pak budu vědět víc a podle toho pak taky pujdu na kontrolu se štítkou, já jí mám rozhozenou hodně a chce to dojít si určitě nekdy kolem toho 6-8 tt. Bude určitě potřeba zvýšit dávku, aby se miminko vyvíjelo dobře 🙂

tyna13
autor
27. lis 2016

Je tak to jsem rada ze tu je nekdo na tom trosku podobne 🙂 takze na ultrazvuku ti 36 dc jeste nic nevidela? moje ma ten vnitrni,, beru ted 50 letroxu .ale mela sem to vse v norme malinko rozhozene ale to sem v tu dobu pred půl rokem prasky an nebrala a mela sem to malicko rozhozene...ale jelikoz mi za posledni dva mesice cca hodne zacaly padat vlasy a prisla sem i o dost vlasu tak se bojim jesi nahodou ted to nemam rozhozene vice a bojim se aby to nemelo hned takhle zpocatkunejaky problem s tehotensttvim,, jesi mi zitra rekne vice asi si u ni hned necham udlat odber i na stitku to by mi mela udelat ona taky ne? 🙂

tyna13
autor
27. lis 2016

jinak ja na krvy uz byla a ta vysla taky pozitivne 🙂 jen se bojim toho vymizeni priznaku,, a ted me treba boli bricho jakobych to fakt mela mit tak se bojim aby to neprislo.. :/

ivpad
27. lis 2016

Neboj se nic, bude to dobré. Já byla bezpříznaková, jen jsem často čůrala a to vymizelo. I tak bylo vše v pořádku. Držím palečky a dej nám vědět.

tyna13
autor
27. lis 2016

moc moc dekuju zitra dam vedet co a jak u doktorky 🙂

bbubble
27. lis 2016

ja som to tak tiez mala, par dni ma bolelo brucho aj prsia, pak zas par dni nic.. potom mi asi v 7-8tt zacalo byt spatne, bolo mi asi 2-3 tyzdne a pak zase ok... a mimco sa ma k svetu 🙂

tyna13
autor
27. lis 2016

tak to je super 🙂 moc dekuji za uklidneni 🙂 ja taky prave ted v tydnu zvracela bylo mi fakt bidne,a to bricho prsa a vse a ze dne na den jako kdyz utne tak me to prave hodne vydesilo co se deje jesi neni neco spatne ☹ dnes me bricho boli ale ne krece jako predtim ale jen jako kdyz ma prijit MS tak se moc bojim abych nezacala krvacet :( prtoze to nejsou krece jako predtim ale fakt jn jak ms

lucy131311
27. lis 2016

Mě minulý týden utz nedělali, taky se dělá vnitřní, myslím, že není na škodu počkat, ono když se dělá zbytečně brzy, tak kolikrát pak doktoři plaší, že nevidí srdíčko a že je tedy něco špatně, ale často je jen brzo. Nevím, kde se na tu štítku léčíš, já s tím chodím na internu dokotrka má specializaci na endokrinologii, tak pokud ti ten letrox nedávali tam, bylo by lepší se obrátit přímo na endokrinologa, ten ví nejlíp, jaké hodnoty v těhotenství jsou potřebné. Ale pokud jsi to neměla rozhozené moc, bude to v pohodě. Jen počítej, že s tím to těhotenství asi trochu zamává, já jsem od prvního porodu jako na houpačce.

cikom
27. lis 2016

tyna13 Já jsem vysadila antikoncepci 20. 10. a 23.10. jsem měla první MS, další menstruace se nedostavila, co se týká příznaků tak taky některý den nebyly žádné a některý den to bylo hrozný. Včera sem si dělala těhotenský test a čárka se objevila hned a hodně znatelná. Tak doufám že nám to vyšlo, k doktorce budu volat teprve ted v pondělí. 🙂

tyna13
autor
27. lis 2016

Tak to je parada 🙂tak snad to bude vse v pohode ja k doktorce zitra jdu tak uvidim 🙂

tyna13
autor
27. lis 2016

No tak snad bude vse v pohode anemam to ted behem toho půl roku rohozene vice aby bylo vse v poradku mam z toho strach uvidim zitra zeptam se jesxi mi doktorka odebere krev i na stitku a podle vysledku si zajdu ke sve doktorce na endokrinologii 🙂 snad ale to nemam rozhozene ted nejak vice pres pul roku mi krev na to neodebirali a posledni dva mesice mi hodne padali vlasy tak snad to nebylo tim ze se mi stitka rozhodila, snad bude vse v poradku a nebude to mit vliv na miminko a bude vse v poradku .. mam obavy

78marcela
27. lis 2016

@tyna13 me vzdycky bolel podbrisek jakoby na MS, to je priznak, ze se neco deje. Snad do ctvrteho mesice jsem to tak mela.
Doktorka 36. Den nejspis nic neuvidi, zpravidla se k lekari chodi 7.tyden aby bylo vse jasne a byla potvrzna srdecni akce. May by tam mohl byt vacek, zalezi, kdy jsi presne otehotnela, ale určitě si te pozve pak za cca dva tydny znovu na potvrzeni srdicka, to ted jeste urcite nebude.

alice07
27. lis 2016

@tyna13 já byla u doktora cca 40DC a byl vidět gestační váček a to je asi tak maximum co může vidět..takže mi potvrdil těhotenství, pak jsem šla na kontrolu za dva týdny, a až v 10 týdnu potvrdil srdeční akci...
@78marcela na srdíčko se může čekat až do 11tt, v 7tt se potvrdí málokomu😉

78marcela
27. lis 2016

@alice07 7.tyden je zpravidla termin, kdy si poprve lekari objednavaji těhotné. Dle tabulek ma srdicko v.7.tydnu byt, nekdo ho muze mit pozdeji mohlo dojit k pozdejsi ovulaci, mohlo se pozdeji uchytit.....I kdyz do 11.tydne, to se mi zda moc.

lucy131311
27. lis 2016

@tyna13 Mě vypadávání vlasů se štítkou nijak nesouvisí, spíš to bude nějaký nedostatek vitaminu, určitě nic vážného, taky to muže souviset s hormonama, pokud jsi brala antikoncepci. POkud ses necítila jinak špatně, určitě je vše v pohodě i s tou štítkou a kontrola 1-2x ročně je normální podle posledního stavu. Držím palce na zítřejší kontrole

tyna13
autor
27. lis 2016

moc dekuju 🙂 dam vedet co a jak

jade85
27. lis 2016

Ahoj holky, jestli muzu, tak se k vam pridam 🙂 Taky jsem nasla dve carky hned prvnim mesici po vysazeni HA. Posledni MS jsem mela 13.10., ve ctvrtek uz byla druha carka hezky silna, takze jsem se objednala na ultrazvuk, dneska jsem 45. DC a k doktorovi jdu v utery. Taky moc doufam, ze uz bude neco videt, driv to nechci nikomu moc rikat, ale hrozne moc uz bych se chtela zacit radovat a tesit spolu se svym muzem, ktery zatim nic nevi 🙂 Stitnou zlazu taky resim, beru jen pulku 50 euthyroxu, kterej mi endokrinolozka nasadila jen proto, ze jsem se chtela zacit snazit o miminko, na kontrolu tam mam jit od pondelka za tyden, takze to akorat hezky vyjde 🙂

cikom
28. lis 2016

@lucy131311 mě také vypadávají hodně vlasy, ale určitě to není štítnou žlázou, ale nedostatkem nějakého vitamínu. Navíc se mi totiž lámaly i řasy.

alice07
28. lis 2016

@78marcela tabulky netabulky..málokdo do nich stejně zapadá...v 7tt opravdu potvrdí srdeční akci málokomu, takže je opravdu zbytečné plašit jestli je nebo není...😉 můj doktor mi jí potvrdil až v 10tt...znám spoustu holek, kterým právě na začátku řekl, že nevidí srdíčko a zbytečně je tak vystresoval na další týdny...takže je raději lepší počkat a nestresovat se co by kdyby...🙂

nienin_que
28. lis 2016

Ahoj holky, mohu se k vám přidat, jsem čerstvá těhule. Mám dotaz a prví návštěvu na gyn.
Podle mě jsem teď 6tt, prví den posledí MS byl 21.10. na první prohlídku jdu 6.12. myslíte že už bude slyšet srdíčko, když si myslím,že k oplodění došlo 6.11. ?

jade85
28. lis 2016

@nienin_que mas prvni den MS i termin prvni prohlidky tyden po mne 🙂 Ja jdu zitra, taky moc doufam v srdicko, dam ti vedet, jak jsem dopadla 🙂 Ale kdyz nebude, tak jak pise @alice07 , nema smysl se stresovat, muze byt i pozdeji 🙂

cikom
28. lis 2016

@jade85 taky by mě zajímalo jestli takto brzy bude už srdíčko na první kontrolu jdu 5.12. tak sem zvědavá co mi poví 🙂

78marcela
28. lis 2016

@nienin_que u me bylo. Otehotnela jsem 30.9 a presne za ctyri rydny jsem sla na kontrolu a byla srdecni akce. U vsech trech mych tehotenstvi jsem mela srdicko vzdy mesic po otehotneni, tzn 6-7.tyden.

cikom
28. lis 2016

@78marcela možná záleží i na tom jaký má doktor ultrazvuk a jak je zkušený v práci s ním.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru