Spánek v prvním trimestru. Je normální, že se za noc tolikrát budím?

9. říj 2024

Ahojky holky, prosim je normální, že se za noc najednou budim tak 4x-6?
Jsem 9+2tt momentálně a tohle se děje cca týden-dva tydny.
Dotoho chodim tak 3-4x na malou. A vzdy jsem vydrzela celou noc se nevbudit a nejit na wc.
Co stim prosim? Jsem ztoho vysilena.
Kolikrat jdu ve 2h-3h po praci spat a vstavam v 9h a mezitim jsem tolikrat vzhuru. A pak jsem unavená a musim vydrzet v praci 13 hodin. Děkuji za rady

gbp
9. říj 2024

prý normální. já měla bdělé okno od dvou třeba do pěti 🙄 někdy mi pomohlo se před spaním najíst. doktorka říkala, že to některým dělá ty hormonální změny. trénink na mimino 🙈

bigbig
9. říj 2024

Já jsem začala trpět strašnou nespavostí v podstatě hned po otěhotnění, u prvního těhotenství se to cca v půlce těhotenství uklidnilo, ale druhé těhotenství jsem nespala vůbec až do porodu (no a po něm taky ne...).
Vždycky jsem se vzbudila na malou ve 2h v noci a konec. Radu nemám, mě celkem nic nepomohlo, doktorka mi napsala nějaké léky na nevolnost které trochu uspávájí, ale jako velkej efekt to nemělo. Je to vyčerpávající, drž se!

autor
9. říj 2024

@bigbig no holky děkuji za “uklidnění” :D aspoň vtom nejsem teda sama. Snad se to nějak ustálí. Neumim si představit, že to bude pořád.

martulka88
9. říj 2024

Vstávačka co 3-4 hodiny? Do toho klidně 2-3hodiny vzhůru? Pamatuji si, jak jsem první týdny těhotenství nevydržela ani hodinu cesty autem, abych během 30minut nemusela na wc 🤣 Okolo 10-12tt se to povětšinou uklidní a pak zase ve 3.trimestru nanovo 🤣🤣🤣

emillyhk
9. říj 2024

První trimestr byl hrozný 😆
Přes den jsem usínala pomalu i za chůze, v noci jsem ale skoro nespala - strašně živé sny, často noční můry, bdělá okna cca od dvou do pěti... Ale sedlo si to. A ve třetím trimestru jsem naopak spala výborně 👍

cherie24
9. říj 2024

Normální, v noci člověk nespí a přes den usíná kdekoli. Těhotenství je super.👌To počkej na třetí trimestr s tím čůráním a nevyspáním. 😄

patypresdevaty
10. říj 2024

Napořád to nebude, ale je to trénink na miminko, to budeš možná vstávat i častěji a hlavně podle někoho jiného, ne podle svých potřeb ;)

baruv01
14. říj 2024

Ahoj, také jsem v prvním trimestru konkrétně 6+6tt a chodím 2-3x v noci na malou, budím se a přes den chodím častěji na malou než před otěhotněním 🙂 Takže je to zcela v pořádku a normální :D

baru2323
21. říj 2024

ahoj měla sem to uplně stejně a plus dotoho brutalni křeče v děloze jak se vajičko hnizdilo chodila sem do prace uplně dead. ted sem 10+2tt a piju max 2 hodky pred spanim a na zachod jednou max 2 za noc 🙂 za to ale spanek mam strašně lehky už asi tyden furt se budim

autor
21. říj 2024

@baru2323 mě se to naštěstí už zlepšilo. Jsem dnes 10+1tt a vnoci už jdu na záchod max 2x. Ufff.
Jsem ráda, že i u tebe je to lepší.

autor
21. říj 2024

Pardon 11+1tt

baru2323
21. říj 2024

tak to mě těši super 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru