Silné křeče v 1. trimestru. Máte podobnou zkušenost?

beranek1996
24. lis 2022

Ahoj holky,

nemáte někdo podobnou zkušenost? Jsem v 10.týdnu těhu - 9+2, kromě nevolností a šílené únavy jsem v pořádku, od začátku uplně bez krvácení, dle UZ před týdnem těhu prospívá. Od včerejšího večera mám silné křeče v břiše, ale velmi nízko, třeba na úrovni zipu od kalhot. Řešil jste někdo taky? Mám pocit, že mi tam někdo zapíchl nůž. Občas mě břicho bolí, ale spíš tak kolem pupíku nebo pod žebry, a normálně s tím funguju. Nechci zbytečně mimi ani sebe honit po pohotovostech, ale mám prostě strach a to asi tak moc neprospívá.

Děkuju za názory a hodně zdraví všem 🙂

bara88
24. lis 2022

A co čekáš že to tady poradíme?pokud nás tak velké bolesti jako by ti někdo zapichl nůž do břicha tak val na pohotovost. Věšteckou kvůli tady nikdo nemá

helen_h
24. lis 2022

@beranek1996 Uprostřed může jít o roztahování dělohy, ale jsou to max bolesti má úrovni menses, ne křeče typu, že ti někdo zapíchl něco do břicha. Také se divím, že vás dnes nechtěli vidět na gynde, nebo jste dopoledne doktorovi nevolala s už den jste v bolestech...?
Mimochodem kamarádce se v těhotenství přetočil jeden vaječník, bolest se stupňovala, v noci jeli do nemocnice a bylo to samozřejmě na akutní operaci. Na těhotenství to vliv nemělo. Bohužel se prostě může stát u něco podobného, pokud se bolest stává nesnesitelnou.

vikysek0987
24. lis 2022

Měla jsem křeče celé těhotenství-kolikrát jsem si musela lehnout(asi tím, jak se děloha roztahuje)i sama dr.mi říkala kolem toho 10.-12.týdne,že to může být hodně nepříjemné, jak se děloha zvedá....
Z prvního těhotenství tohle neznám-jen sem tam ms bolesti, ale toto byl kolikrát až extrém.....
Vše ale v pořádku semnou i s malou.....
Pokud Tě to znepokujuje, poraď se spíš s lékařem.....

jjasmina
24. lis 2022

šílene křeče jsem měla celý první trimestr, hele nebudu ti tvrdit, že u tebe je to v pořádku, já pokud jsem měla pochybnosti, jela jsem k dr

lvl16
28. lis 2022

Jsem ve 12tt a křeče mám sem tam stále. Někdy slabé, že v pohodě funguju, jindy na úrovni menstruačních bolestí (ty jsem ale vždycky mívala silné). Měla jsem to stejně i v prvním těhotenství. Obecně se říká, že problém jsou dlouhotrvající bolestivé křeče nebo krvácení. Ty „běžné” těhotenské křeče by vždy měly do pár vteřin/minut odeznít.
Na tvém místě, kdy už křeče trvají několik hodin, bych šla k doktorovi.

katka283
28. lis 2022

@beranek1996 měla jsem to stejne v 8tt a skončila jsem v nemocnici na kapačkách prý to nic nebylo že se to stává ale ja nemohla ani vstát z postele tak mě pozorovali a po týdnu pustili domů. Ja radši se vším běhám k doktorovi i kdyby to nic nrbylo u mě je potřeba vic hlídat jelikoz jsem měla jit na odebrání spodku kvůli problémům a nakonec se nam s pritelem po 2 letech podařilo otěhotnět.

1janinka1
28. lis 2022

@beranek1996 No vidíte, a zrovna něco podobného chytlo dneska i mě. Ne teda takhle brutálně "nožem", ale zrovna malé křeče to nebyly plus malé špinění a asi i drobet střevních potíží. Ale zatím to nechávám, mám Utrogestan jako při prvním těhotenství a uvidíme, co se bude dít. Ve středu jdu teprve na "potvrzení", takže by to mělo být cca 7tt. A strach mám taky furt, ovšem vám asi moc neporadím, max návštěvu lékaře... Tak držím palce, ať se to uklidní! 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru