Ahoj 🙂 Po nekonečně dlouhém snažení se nám to konečně povedlo, 16.5. jsem byla u Dr na prohlídce a říkala, že těhotná jsem ale je to cca teprve 5tt. (Mám dost nepravidelnou MS a ovulační dny vůbec nevím kdy mám.. tím pádem jsem si to ani sama neuměla nějakým způsobem vypočítat.) Byl tam váček s tečičkou 🙂) Objednala mě za tři týdny s tím, že už by mělo být vidět miminko a mělo by být poznat jak se mu daří. (Myslím si, že 6.6 se snad ani nedočkám jak odpočítávám dny :D ) Ale s čím jsem sem přišla.. samozdřejmě jsem to nevydržela a řekla to rodině.. Vím, že se může stát ještě cokoliv, ale byl to pro mě tak neskutečně velkej zážitek, že jsem se musela podělit. Řekla jste to některá z vás taky takhle brzo?
A ještě jeden dotaz.. Berete na začátku těhotenství nějaké vitamíny? Popřípadě jaké?
Moc děkuju za jakoukoliv odpověd 🙂
@kristynasch taky jsme to nejbližším řekli hned ... A vitaminky jsem brala hlavně první trimestr teď už jen občas ... Osobně beru GS ale jsou i lepší ...
@kristynasch U prvniho i druheho jsme to rekli velice brzo, 4-5 tyden, museli jsme, jelikoz jsme neodleteli na dovolenou. Vitaminy krome kys.listove zadne, od vsech tehotenskych pribiram a i bez toho jsem nabrala hodne i kdyz jsem normalne vysoka a stihla, v tehotenstvi je ze me hroch.
@kristynasch nikdy bych to takto brzo neřekla. Tvé tehu je šílené mladé a bohužel stát se jeste muze mega veci. A to jsme na druhého syna velmi cekali. Za me by DR mel hned na prvni ko informovat, ze říkat okoli radši po prvním trimu. Ale chráníš tim sama sebe.. Tak preju ať se tobě potíže vyhýbají.
my to brzo řekli (rodičům a sourozencům) a o protože jsem šla na neschopenku . Jinak bychom to řešili déle věděli to cca kolom 7týdne a to tlouklo srdíčko
@kristynasch manzel, bracha, svagr a nasi rodice to u vsech tri tehotenstvi vedeli hned, tem jsem to rekla okamzite, mela jsem vzdy strasnou radost a touhu to sdilet. Druhe tehotenstvi se nevydarilo, ale mela jsem prave od vsech obrovskou podporu. V tom je to sdileni v rodine super, maji radost, kdyz se to povede a pomohou, kdyz je cloveku ouvej. Okoli jsem to rekla vzdy az po velkem UTZ.
@maritina Děkuju 🙂 a moc gratuluju, 3 děti to musí být radost 🙂
@jesterkax Děkuju za radu 🙂 A moc držím palce, ať vše vyjde tak jak má!!! 🙂
@terezapetrova Děkuju. Všem říkám, že je to začátek a může se stát cokoliv, vím to. 🙂 Můžu jen doufat, že vše bude tak jak má 🙂
U nás to věděl jen manžel, nakonec z toho bylo zamlklé a musela jsem na revizi, mým rodičům jsem to ve finále stejně ještě před revizí řekla a tchánovcům jsme to řekli také, ale až po revizi. Už je to rok a stále se nezadařilo. Teď bych to rodičům řekla už hned a na nic nečekala. Ostatním až později.
@xnikolan Moc přeju, ať to brzo vyjde! 🙂
@kristynasch tak to oni asi vědí, spis jde o to, ze pak nechystávas ty soucitný pohledy ze všech stran kdyz se neco stane. Drzim palce..
Jo a s vitaminy bych klidně pockala do bijícího srdíčka tim pockanim nic neskazis. Ja brala jen listovku a doporucuju se zaměřit hlavne na ni.
Myslím, že hodně záleží na tom, jaký máš s těmi blízkými, kterým to svěříš, vztah. Pokud s nimi chceš sdílet nejen radost, ale i smutek (v případě špatného konce, který ale naprosto nastat nemusí), tak není důvod proč to neříct hned. Ať už je to kdokoliv, rodiče, sourozenci, sousedé, prodavačka v trafice, kamarádky🙂. Já to hned řekla právě takovým blízkým. Jinak bych čekala až po tom prvotrimestrálním screeningu. A brala jsem a beru Femibion.
@terezapetrova No a místo toho odpovídáš na dotazy co ti je, protože ty lidi stejně poznají, že je nějaký problém... to ať to raději vědí a dají mi pokoj.
@kristynasch tak to jsi odvážná to říct takhle brzo 🙂 já to rodině řekla až v 9tt, i nejbližším kamarádům až teď... a to ještě ne zcela všem. A i tak mi to přijde dost brzo, jestli jsme to neuspěchali. Ostatním to máme v plánu říct až tak ve 13/14 tt až bude po tesetch atp. Vitamíny beru Mamavit s hořčíkem, ségra studuje medicínu a projížděla složení různých přípravků a tohle jí vyšlo jako nejlepší.
@kristynasch Moc gratuluju! A chapu ze po dlouhem snazeni si mela velkou radost a muselo to ven 🙂 Ja to rekla jenom kamaradce a partnerovi, bohuzel z toho pak nic nebylo.. Priste jsem rozhodnuta ze by to vedel zase jenom partner a kamradka az do doby kdy uz by brisko neslo zamaskovat, takze proste co nejdyl zatloukat zatloukat. Ono to ma taky jiny efekt kdyz to oznamis stylem "jsem v patem mesici", to si planuju ja hehe. Snad se podari 🙂
@biciklissie Na ten Femibion jsem taky koukala 🙂 A začínala jsi teda u jedničky a potom po 12tt šla na tu dvojku? 🙂
Děkuju za radu 🙂
@kristynasch řekla jsem to své rodině hned. I kdyby to špatně dopadlo, řekla bych jim to stejně, mám v nich oporu. I kdyby to nedopadlo, věděli by to, tudíž jsem klidně mohla říct hned, ze těhotná jsem. Obe těhotenství dopadly dobre. Nebrala jsem vitaminy žádné.
Ahoj, ja to rekla manzelovi a nek kamaradce hned, tedy asi tyden od zpozdeni a pak v 8tt mym rodicum, rikam jim akoro vsemame k sobe blizko a poznali by to na me hned, ze se neco deje... V praci a brachovi jsem to rekla az po 1.screeningu ve 14 tydnu, ted jsem v 16 a hodlam to tutlat dokud mi nezacne rust brisko a to zacalo lehce vykukovat az ted ale ne nijak moc, spis uz ho nemam propadle😀 oznamovat sirsimu okoli chci az po 2.screeningu ve 22.tydnu
Jinak vitamin, neberujen listovku...
Ahoj, velka gratulace ! 💜 Ja to ze startu rekla pritelovi a rodine, nejbližším kolegynim v praci kolem 10tt a oficialne verejnosti a oblastnimu vedeni v 15tt. Vitaminy jsem brala Pregnafolin od Dr Maxe, ale taky jen do toho 15tt, pak mi i sam dr rekl, ze je to zbytecny, kdyz mam vyvazenou stravu plnou zivin a vitaminu.
@jednaholkaa Děkuju a moc držím palce! 🙂
Ja bych konvencni vitaminy z lekarny nedoporucila, sami farmaceuti vi, ze jsou bud malo ucinne, pribira se po nich a rostou moc velka mimca.... Z vlastni zkusenosti mohu doporucit vse v bio kvalite Chlorellu, Spirulinu, Zeleny jecmen, Magnesium Citrat ci jiny, ktery se vubec vstrebava do tela, oxid se temer nevstrebava a nejvic Reishi. Psala jsem vyrobcum, proc se na nekterych techto prirodnich vecech obcas pise - nedoporucuje se prikojeni, tehotnym a detem do 3 let, tak jsem dostala jasnou odpoved, ze se toto uvadi, aby to vubec smeli v cr prodavat, jinak je to naprosto neskodne.
A hlavne je to zdrave, prirodni, bez chemie, hormonu, steroidu a barviv a ruznych zelatin.
@vzkazyzuniverza Chlorella a jecmen detoxifikuje a odvadi skodliviny z tela. Kdyz s tim zacne v tehotenstvi tak to ovlivni plod..
@kristynasch Pouze můj názor - já bych v prvních týdnech těhu to nikomu neříkala osobě. Když tady člověk čte, kolik holek o to příjde...já jsem 2x o svým těhu neřekla nikomu (krom chlapa a nejleší kamarádky) a jsem ráda - obě byly nakonec zamlklý v 6tt..tak jsem se vyhla otázkám co se stalo apod.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj,mam 3 deti a od zacatku to vzdycky vedel jenom manzel,ostatnim jsme to rekli az po velkym utz,jsme povercivi.Vitaminy jsem brala Calibrum babyplan a mami,maji dobre slozeni,lepsi nez mamavit,tam je premrstena gramaz vitaminu,zbytecny.