Ahoj,
je tady někdo, komu vyšel u druhého dítěte první screening lépe, než u prvního? Mám z toho celkem vítr, u prvního dítěte mi sice nevyšel pozitivní, ale byl hodně na hraně. Počítám, že věkem se to asi moc nezlepšuje, ale i tak jsem zvědavá, jestli někdo nemá zkušenost. Díky
Ano, dle věku bohužel ty tabulky riziko posouvají, ale jinak co se týče krevních odběrů a hladin, tak to určitě bude těhotenství od těhotenství jiné. Možná si můžete promyslet, co případně budete dělat, kdyby vyšel výsledek pozitivní, ale dnes si můžete zaplatit i neinvazivní krevní testy, nikdo vás do amniocentézy nutit nemůže.
Vek vysledek ovlivni, ale jinak to vubec nema cenu porovnavat.
Mně. U starší mě hnali genetici i na odběr plodové vody s rizikem DS 1:10. U mladší o 2 a 1/2 roku později všechno OK..
Moc děkuju za odpovědi, jsem rozhodnutá jít na odběr plodové vody, pokud se potvrdí riziko. Dvěma známým totiž vyšel falešně pozitivní i prenascan (pořád je to test z krve..) a nakonec se odběrům stejně nevyhly (ty už byly v pořádku), takže to nechci protahovat.
Ja měla u obou tehotenstvi stejne riziko, 1:158 a 1:160, u obou odběr klku, obě děti vporadku 🙏 proste mam v krvi nějaký parametr který to riziko takto ovlivní 🤷♀️
U první dcery jsem měla hodně špatne výsledky, musela jsem na plodovou vodu, nyní druhé těhu a vše v pořádku 😊
Jenom doplním informaci, kdyby se toto téma ještě někomu hodilo - screening dopadl ukázkově, vše je v pořádku, takže mě už nic dalšího nečeká🙂 oproti screeningu u prvního velká úleva❤
Gratuluju.
Taky gratuluju, jsem v podobné situaci, screening před zhruba 2 roky mě dohnal odběr choriovych klků, v PO nás čeká screening v druhém těhotenství, takže se logicky bojím dopředu 👍 kéž by to taky dopadlo...díky za diskuzi, podpořila ☀️
Ahoj holky,omlouvám se mám otázku podobného tématu ale nenašla jsem tu nikde odpověď,screening mě vyšel negativní ale kvůli vyššímu věku jsem v šedé zóně a musím na genetiku,jdu do Brna do Prenatální k Mudr.Kalinovi CSC máte někdo s tímto doktorem zkušennost,jen chci vědět na co se mám připravit,děkuji za případnou odpověď
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Prva dcera riziko 1:450, druha 1:10.000 🙂 obe zdrave