Nic mě netěší. Že by hormony v těhotenství?

19. lis 2019

Ahoj holky, mám takový zvláštní problém, který trvá už týden. Asi jsem fakt divná, jinak si to neumím predstavit. Nejedná se o vtip, ale o skutečnost...dlouho dobou se nám s přítelem nedařilo otěhotnět. Až jsem otěhotněla měla jsem velkou radost, která ale brzy jakoby zmizela. Tesila sem se na první ultrazvuk a pak to se mnou nic neudělalo. Divné je, že nikdo mě nerozcili, nezasmeju se, a je mi všechno jedno? Bojím, že sú nemocná. Chci se radovat zase z těhotenství a z normálních věci v životě. Nevim co mam dělat. Můžou za to hormony??? Na jednu stranu je dobře, že mě nic nerozcili a jsem jak flegmatik, ale na druhou stranu je to divné to chování. Nic mě netěší, jsem ke všemu lhostejná...☹️

kixi
19. lis 2019

Tohle jsem mela, kdyz se mi zhorsila stitna zlaza...

merope
20. lis 2019

Já měla něco dost podobného - zpětně jsem to rozklíčovala, že jsem si odmítala připustit, že jsem otěhotněla, protože jsem měla pořád tak nějak vnitřně strach, že to prostě nevyjde a že se "něco" stane, pokazí a tak (po mnoha letech snažení a mnoha pokusech IVF poprvé dvě čárky, navíc potraty v rodině).

Tak nějak víc mi to začlo docházet až když malý začal kopat a nedalo se to ignorovat a pak jsem naopak začala mít šílené děsy a strachy, že se něco pokazí a přijdu o něj. Dost mi pak pomohla jedna psychoterapeutka.

Pokud by to mohlo být něco podobného, doporučila bych vyhledat psychoterapeutku nějak dřív než až se to začne úplně sypat, pro mě to byl šílený stres ke konci (navíc se mi rozjížděla preeklampsie a to tomu moc neprospívalo).

babanci
20. lis 2019

Já si myslím, jestli to není nějaký podvědomý strach, aby se něco nepokazilo, že se hlava brání si na radost zvykat. To se určitě časem změní. A když ne, obrať se na psychologa. Já takhle žiju už dlouho, ale po šíleném traumatu. Přijde mi, že se dívám na život jakoby za sklem, je sice můj, ale tak nějak z dálky ho pozoruju. I když se mi dějí i krásné věci /narození vnučky/, už je to všechno tak nějak utlumené. I radost.

autor
20. lis 2019

@babanci děkuji, doufám, že se to změní..nechci takhle žít bez emoci ...nepřijdu si normální. Nejdřív nám to nešlo a já z toho bylo hrozně moc vystresovana. Zase na jednu stranu je dobře, že se vůbec nerozciluji a říkám si, že tak chráním plod před nebezpečím ..

autor
20. lis 2019

@merope k psychologovi určitě zavolám...je to divné...co když mi to tak zůstane? Nechci brát léky,když jsem těhotná ..

autor
20. lis 2019

@kixi a jak na to došli? Co ti pomohlo? Jak probíhá vyšetření štítné žlázy? Já se úplně bojím, že tak zustanu chladná navždy...

babanci
20. lis 2019

Možná je to opravdu taková ochrana. Člověk neví, proč se některé věci dějí. Ale věřím, že narození zdravého dítěte Tě nastartuje. Úplně novou šťávu to člověku přinese a vydrží to dlouho. 😀

autor
20. lis 2019

@babanci tak snad máte pravdu..a prejde to brzy.. je to divné, a zároveň sranda. V práci se mi teď něco stalo a bylo mi to úplně jedno, byla jsem v klidu...už se nestresuju, ale ani ta radost není

sobist
20. lis 2019

Neměla jsem to takhle extrémně, ale sposutu věcí mě nebavilo a neměla jsem na nic náladu, připadalo mi to bezesmyslu. Hlavně se co koníčků a trávení volného času týče. Později se k tomu přidalo, že mi bylo jedno, co jím (krom věcí, ze kterých mi bylo špatně), ale prostě nějaká radost ze zákusku, nebo dobrého oběda byla fuč. Neuměla jsem si to vychutnat. Přešlo to stejně, jako přišlo. 🙂

kixi
20. lis 2019

Rozhodne bych si nechala alespon udelat u obvodaka krevni obraz vcetne TSH...diky tomu poznaji jakykoliv vykyv...opravdu to co popisujes jsem mela a byl to desny pocit, mela jsem dojem, ze uz nikdy nebudu vnimat veci jako driv, byla jsem tak nejak mimo...drzim pesti...

autor
20. lis 2019

@sobist a čím to může být? Že se mi to děje? ☹ nikdy jsem nemocná nebyla...

autor
20. lis 2019

@kixi co je to TSH? Je to možné, že se mi to rozjelo až teď jak jsem těhotná?

amaliekvidova
20. lis 2019

Měla jsem to při hyperfunkci štítné žlázy. Jdi si pro jistotu k dr pro žádanku na odběry.

autor
20. lis 2019

@amaliekvidova dekuji zkusim to zajít za obvodní

autor
20. lis 2019

@amaliekvidova teď to čtu na netu, že to může ohrozit plod...atd...já se bojím...

sobist
20. lis 2019

Podle mě je to hormony.
Ono bylo víc věcí, co mě v těhotenství překvapilo. :D

autor
20. lis 2019

@sobist tak snad to nic horšího nebude, než to přečkám a zmizí to.... 🙏

babanci
20. lis 2019

Vím,jak to myslíš. Žiju takto 8 let.

rybizka
20. lis 2019

Pravděpodobně hormonální nerovnováha. Takhle může začínat těhotenská deprese. Moc se o ní nemluví, postihuje ale dost žen, cca 20%. Taky jsem si tím prošla a byla jsem vyjukaná stejně jako Ty... neměj výčitky, že se neraduješ. Pátrej v sobě po tématech, co si potřebuješ zpracovat. Buď k sobě uvnitř velice upřímná. Najdi si pro to ideálně psychoterapeutku, ať Tě tím snáz provede. Můžeš se obrátit na projekt Úsměv mámy (vygoogli). A neboj, nebudeš chladná napořád. Nejpozději po porodu to budeš zase Ty ;) mít v sobě dalšího človíčka je prostě ,,jiný stav”.

kixi
21. lis 2019

TSH je hormon stitne zlazy .... Za jeden odber krve nic nedas...drzim pesti

autor
21. lis 2019

@kixi díky určitě na odběry půjdu. A jak se to pak léčí?

autor
21. lis 2019

@rybizka jo budu se snažit to nějak vyresit. Je to jak kdybych fakt žila za sklem bez emoci...a vše jen dělala z povinnosti, nebo že to tak mám naučený. Usmeju se nucene, ne od srdce jako dříve ...nejsem to já 🙁

kixi
21. lis 2019

Zalezi na vysledcich...zvysena ci snizena funkce pouze leky...nic hrozneho 🙂

autor
21. lis 2019

@kixi a to fakt může tak ovlivnit změnu chování a osobnosti? 😲

kixi
21. lis 2019

U me to tak bylo...byla jsem uplne vyrizena z toho jaka jsem a chtela jsem hrozne byt zas normalni...nechapala jsem co se se mnou deje...nasadili me prasky a najednou obrovska uleva...nerikam, ze je to tvuj pripad..ale nechala bych se zkontrolovat...

autor
21. lis 2019

@kixi dobře. Objednám se na tu krev. Děkuji moc za rady. A ještě dotaz muzou se ty léky v těhotenství?

kixi
21. lis 2019

Naopak musi....pokud je funkce stitne zlazy snizena nebo zvysena muze to negativne ovlivnit tehotenstvi...drzim pesti a dej vedet jak ti prohlidka dopadla

amaliekvidova
21. lis 2019

Já jsem měla úplně ploché emoce nebo jak to napsat. Po týdnu užívání léků jsem byla zase v pohodě 😉

autor
21. lis 2019

@kixi děkuji. Dám vědět.

autor
21. lis 2019

@amaliekvidova děkuji a taky v těhotenství?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru