Ahoj holky, poprosím Vás o radu. Dneska jsem byla objednaná na prevenci, tak jsem tam naběhla se super zprávou: jsem těhotná! poslední MS 29. 4., jsem tedy 5+5. V minulé pondělí slabě pozitivní test, ve středu proužek zesílil. Cyklus jsem měla vždycky krátký, ale poslední měsíc byl naopak 32DC.
Od doktora ale přišla studená sprcha. Na utz je vidět 5,5 mm dutinka, plod ale ne. Mám přijít za týden a uvidí se, jestli je to zamlklé těho, nebo jestli se srdíčko objeví. Pobolívá mě břicho, ale nijak dramaticky, nešpiním, prsa pobolívají, jednou víc, jednou míň, nevolno mi občas je, občas ne, ale nezvracím. Co myslíte, může to ještě dobře dopadnout? Lítala jsem na obláčku a teď se mi chce brečet...
@operetka Stát se může ještě cokoliv. Držím palce.
Ahoj, opravdu je ještě brzo dělat závěry. Já byla na gyndě podobně, jako ty a taky kromě dutinky nebylo nic vidět. Doktor si mě tehdy pozval až za měsíc, abysme tomu dali čas a nechali to na přirodě 🙂 Tehdy řekl, že pokud bude na další kontrole vidět srdíčko, dostanu průkazku...takže jsem ji měla v devátém týdnu a za sedm týdnů budu rodit 🙂 Takže hlavu vzhůru a hlavně klid 🙂 Držím palce 😉
mám to samé..min.týden v pátek jsem byla u dr. dle poslední MS 6+3...byla tam jen dutinka, která vypadá dle dr. na 5+2...po týdnu - v pátek jdu znovu...
Obrečela jsem to..naivně jsem si myslela, jak už jsi půjdu s fotečkou domů...bolí mě prsa (natékají :D ) a mám občas tlak v podbříšku + hlava pobolívá... tak uvidím, snad to dopadne dobře.. 🙂
držím Vám palce 🙂
Ja byla v šestém týdnu a jen bublinka (plodove vejce). Na dalsi ultrazvuk mě objednal v devátém a to už byl mrnousek i se srdickem 🙂
Ale pokud jdes hned po týdnu znova,tak tam jeste taky nemusí byt rozdil a vubec nemusí byt srdíčko.. tak se nenech vyplasit..
Já jsem byla poprvé 4+4 a byla tam jen taková pidi tečka, pak jsem byla 6+4 a už tam byla větší bublinka, pak jsem byla až 8+4 a to už byl vidět plod i srdíčko 🙂
Já na to ted koukala. Ve 4+1 jsem měla bublinku a v 6+0 srdíčko 🙂
ahoj ja jsem dnes 6+4 vcera jsem byla u dr a na utz bylo jen plodove vejce..rikal ze to odpovida cca 5 tydnu coz by sedelo pac jsem mivala cykly 32 dni a ovu pozdeji..na dalsi jdu za 3 tydny a to uz bude urco mrnous i se srdickem..
@operetka To bude určo dobré, taky jsem byla na gyndě hodně brzo, už v 5.týdnu a byla vidět jen bublinka. Gyndař mi řekl, že se mám považovat za těhotnou. Za 14 dní jsem přišla a mrňous měl 8mm a za dalších 14 dní mu krásně bylo srdíčko 🙂 Snaž se být v klidu a mít taky radost 🙂 Držím pěsti.
Všem moc děkuji za podporu, ve středu napíšu, jak jsem dopadla.
Ahoj, jsem na tom podobně. Před týdnem jsem byla na gynekologii a podle UTZ 4+0 podle plodového váčku. Jinak to vycházelo podle MS 4+6. Další kontrolu mám 23.6., prý dřív nemá smysl. Tam už by mělo být vidět vše. I akce a vystaví průkazku. MS se nedostavila, mám citlivé bradavky a je mi permanentně špatně. Musela jsem hodně věcí přestat jíst vč.pečiva. Zvracela jsem dvakrát. Jinak mě stále bolí žaludek a pálí žáha. Pomáhá mi mléko... Ovoce nemůžu ani vidět a jiné mléčné přípravky taky ne... No horor... Vitamíny nepolknu. Tak to vyhrál Gravimilk. Žádný zázrak chuťově, ale alespoň náhrada za těhu vitamíny.
Tak se opět hlásím.. emoticon vše je v pořádku.. 🙂 ale podle poslední MS bych měla být 7+3...ale vypadá to teprve na 4-5.týden.. :D no, uvidíme co bude dál..🙂
Na UTZ šel vidět flíček, kterému prý i srdíčko bušilo...juch.. 🙂
@operetka klid devce! Ja jsem byla u dr presne v 5+5 a byla jen dutinka. Chces poslat foto, jak to vypadalo? Srdecko bylo az kdyz jsem sla znovu za 14 dni. Neboooj! A dr at nestrasi. Ma ti to rict poradne a ne te desit!
@ivatko0406 Ahojky mohla bych poprosit o fotečku jak vypadal tvůj UZ,mam ten samy problém nejdriv mi rekla doktorka,ze jde o zamkle tehotenstvi a za tyden ze tam něco málo vidi ,pristi tyden jdu znova uz jsem z toho zoufala.dekuji moc
@evaburesova20 zitra ti ji poslu. Mam fotky uz v loznici ve vzpominkove krabici a nechci tam ted hrabat. Kluk uz spi. Kdybych zapomnela, pripomen se! Je to malickost 🙂
@evaburesova20 tak takhle to u me vypadalo v 6tt
@evaburesova20 a takhle o dva (nebo tri? ) tydny pozdeji. Bylo i krasne srdicko.
@evaburesova20 omlouvam se, fotim jen mobilem 🙂
@ivatko0406 dekuji moc za fotečku,přesne takto to vypadalo ted na ultrazvuku 5t.+3 jsem už o moc klidnejsi.pekny den a diky
@evaburesova20 tak to jsem rada, ze te to uklidnilo 🙂. Dr. mi tehdy rikal, ze je vse normalni, tehotenstvi je tam kde ma byt - tedy v deloze. Nicim vic me nedesil, proste - prijdte za dva tydny a uvidime uz snad i srdicko. Jisteze je vzdycky moznost, ze bude neco spatne. Ale dr. se zda se drzel toho, ze klidna maminka je dulezity bod celeho tehu. Nemazal mi med kolem pusy, ale ani nedesil. Tak bud klidna a na pristi kontrole uvidis, jak velka bude zmena!
@ivatko0406 Dekuji urcite dam vedet jak to dopadlo 🙂
@evaburesova20 budu cekat na zpravu a drzet pesticky!
@ivatko0406 moc děkuju za fotku i slova uklidnění. Snad bude ve středu všechno ok. prsa bolí pořád, poslední 4 dny se mi přidala i příšerná únava, usínám skoro ve stoje, tak doufám, že je to pozitivní zpráva...
@operetka rada jsem vam pomohla holky 🙂. Urcite to bude u vsech dobre.
Hojky, hurááá! Dobře to dopadlo. Dneska jsem byla na kontrole a na UTZ už byla krásná fazolka 5 mm a srdíčko 🙂 Podle MS jsem 6+6, podle UTZ jen 6+0, proto nebylo minule nic vidět...
@operetka skvele! Gratuluji maminko 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Klid... Je brzy. Ješte je spousta času. Nestresuj se. Mě první UTZ taky nic neukázal, i když testy byly pozitivní. Mě dr. nechal čekat další 2 týdny. A bylo to tam 🙂