Malý panák v 10tt, může se něco stát?

akzena
20. pro 2016

Ahoj
Chci se jen zeptat zda je má obava oprávněna nebo su zbytecne ve stresu.
Dala jsem si malého panáka a jsem v 10 týdnu.
.....Jen abych dokázala, že nejsem těhotná, proto že to zatím rodina neví - su blbec.
Může se něco stát?
Díky

8slunicko6
20. pro 2016

Pokud byl jen jeden tak by se nemělo nic stát. Někdy ženy pijí alkohol a třeba ani ještě ani neví že jsou těhotné. Příště bych se toho ale vyvarovala-v 1.trimestru je vývoj miminka největší. Co to bylo za alkohol?

5pajina55
20. pro 2016

Ne ale samozřejmě je pro vývoj miminka lepší se tvrdému alkoholu vyhýbat.

fiedlermonika
20. pro 2016

to sou teda fakt dobre napady, ale pravdepodobnost ze by jeden panak uskodil je miziva

annasmyckova
20. pro 2016

asi jsou obavy zbytečné -kamarádka takhle rozháněla v začátku těhotenství nevolnosti slivovicí v domění, že na ní jde nějaký bacil (miminko je v pořádku)

baluci
20. pro 2016

Ja jsem rikala,ze nepiju,protoze beru antibiotika-to je lepsi nez panak...byt maly.😉 snad bude vse ok.

akzena
autor
20. pro 2016

Byl to 26% alkohol 0,02l

8slunicko6
20. pro 2016

@akzena Tak to neni nic zas tak strašnýho-ale příště už to nepij. Mimi by to nemělo nic udělat...

kristynatita
20. pro 2016

Abyste dokázala, ze nejste tehotna..... tohle je hodne dospělé chovani 🙂

cheellss
20. pro 2016

🙄

babanci
21. pro 2016

Ne, ale už to nedělej!😀

lotosek
21. pro 2016

Já se vždycky vymlouvám buď na ATB, nebo že jsem si zrovna vzala prášek od bolesti, protože mi rostou osmičky - to zatím nikdo nechtěl zkoumat, jestli je to pravda.

terinda
21. pro 2016

Za mě nenápadně pil chlap nebo jsem to tajně vylila... neriskovala bych.

saja23
21. pro 2016

Ja jsem do 10tt netušila ze jsem těhotná. Byla jsem na oslavě kde jsem pila alkohol a poté bohužel i párkrát po večerech si dala s přítelem vínko a mala je naprosto v pořádku 👍

sara84
21. pro 2016

Ja ve 4 a 6tt natirala okna...nevedela jsem,ze jsem tehotna a prcek je zdravy jak repa. Na sluzebce o tyden pozdeji jsem panaky potaji vylivala .

kamino
21. pro 2016

Propána to je nic 🙂 Buzď v klidu 🙂 nepřeháněj to...

elvira
21. pro 2016

Z panáčka jediného se nic nestane. Pokud by se něco po...., tak to rozhodně nebude z jedné štamprlky. Tím ovšem neschvaluju pití v těhotenství...
Sama jsem nepila celé těhu, ovšem kamarádka si čas od času dala dvojku vína - a miminko naprosto zdravé.
My jsme těhotneství tutlali dlouho - po předchozích událostech, takže jsem se vymlouvala, že mě bolí hlava a mám v sobě zrovna prášek, případně na atb...

japona
21. pro 2016

@akzena Malý panák 26% alkoholu ma alkoholu asi jako velký panák vína. Byla bych naprosto v klidu, váš panák miminu určite neublížil🙂

odula
21. pro 2016

@annasmyckova no, ja když jsem to nevěděla, tak jsem rozhanela medvedim mlikem... A rumu a mlika bylo tak 1:1... 😀 a taky vse v pohodě.

kachenkaa
21. pro 2016

Já se v sobotu ztřískala jak zákon káže a v pondělí jsem zjistila, že jsem v 8. tt, dcera naprosto zdravá 😉 já myslím, že pokud nejsi každý den pod obraz tak v pohodě 😉já když mám chuť tak si s manželem dám 2dcl vína i svařák na trzích nebo k obědu pivo 😉

amazonka.k
21. pro 2016

No, jen proto abyste někomu něco dokázala, jste ohrozila vědomě zdraví svého nenarozeného dítěte ? Pokládat si tuhle otázku je poměrně pozdě. Ačkoliv si myslím, že nic nehrozí. Teď je na čase si položit otázku, jak to udělat, aby mi to co si myslí nebo nemyslí ostatní, bylo jedno. To je to pro Vás tak důležité ? Prostě bych řekla nechci a jestli si myslí, že jsem těhotná, je mi vcelku buřt, ne ??

kamino
21. pro 2016

@amazonka.k S tím ohrožením bych to fakt neviděla tak černě, malý panák opravdu nemůže ublížit, placenta je hodně dobrý filtr. Nestraš prosím. Je pravdu, že důvod je úsměvný, ale pokud dřív tazatelka s rodinou normálně pila,tak jí jiná výmluva asi nenapadla.. a asi k tajení měla důvod - že by blížící se Vánoce? 🙂

katiex
21. pro 2016

Neboj, jeden panák nic neudělá. Pokud to člověk nepije běžně, nevadí to ;). A některé holky, bože tak nemusíte tak moralizovat. Hold v tu chvíli to zakladatelku napadlo a pak už se s tím nedalo nic dělat. A je to jen 26%, to neni nic ;).

astyna
21. pro 2016

Když nechceš, tak to prostě nepij. Mě měli za těhotnou, protože alkohol - a kor tvrdý - prostě nemám ráda. Jsi dospělá, přece se nenecháš strhnout davem.

zuzinka6
21. pro 2016

já se vymlouvala na migrenu a na atb na močák🙂

katiex
21. pro 2016

Jinak já jsem se taky vymluvila na antibiotika 🙂

amazonka.k
21. pro 2016

@kamino Nestraším jí, vím, že jeden malý panák nic neudělá, ale ona to tak vnímá, proto se bojí a s tímhle vědomím to udělala kvůli lidem, kteří by jí mohly být ukradení...

tulikiss
21. pro 2016

@amazonka.k ja teda nevim ale malo komu je asi rodina ukradena....

lucinka58
21. pro 2016

@akzena Osobně si myslím, jeden panák ti nic neudělá, ale myslím si, že máš být dospělá a raději si něco vymyslet jak dokazovat to, že nejsem těhotná pitím panáka..... Co takhle říct, jsem nemocná, nemám chuť, beru antibiotika..... To nešlo????? Jinak na začátku je vývoj embrya nejdůležitější - vyvíjí se všechno a proto by se žena alkoholu měla vyhnout velkým obloukem.

samaber
21. pro 2016

První tehu ani kapka alkoholu a dítě nemocné. Druhé tehu svařené víno od 38tt na "předpis" z porodnice a dítě zdravé. Třetí tehu po 20tt občas deci vína a dítě zdravé ---- nic se nestane neboj. Já to musela vždy vybalit, protože víckrát po sobě by bylo podezřelé, že nechci kafe nebo víno, nejdřív samozřejmě výmluvy typu bolest hlavy, prášek atd... Nejsem řidič takže na auto jsem se vymlouvat nemohla..

amazonka.k
21. pro 2016

@tulikiss Ne, omlouvám se, asi jsem se vyjádřila špatným způsobem a ještě u toho napsala hrubku 😀 Měla jsem na mysli to, že jí má být v tomhle ohledu ukradený názor každého člověka. Vždycky je na té pyramidě priorit v tomhle miminko, neexistuje nic, čím bych ho osobně ohrozila, ani kvůli mínění vlastní mámy. Ona si je tazatelka své chyby dobře vědoma, teď už zbývá zapracovat na tom, aby s ní názory ostatních tolik necloumaly, mě by to třeba nerozhodilo. Navíc je to celé zbytečné, rodina stejně dříve či později zjistí, že těhotná je, tak proč kolem toho dělat takové divadlo. Holt když se to provalí, tak se to provalí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru