Ahoj holky, nesetkala jste se některá s tím, že se vám nevolnosti zhoršují, když si ten den dáte kyselinu listovou? O tom, že ženám bývá zle po těh.vitaminech jsem slyšela, ale já beru jen tu kyselinu a všimla jsem si, že když si ji někdy zapomenu vzít, bývá mi ten den líp. Je to možné, nebo náhoda? Nemá někdo zkušenost?
Taky jsem brala ze začátku jen čistou listovku, ale mě přišlo, že mi bylo brutálně blbě úplně po všem. Teď začínám 26tt a už se mi "jen" občas natáhne při čištění zubů nebo z nějaké smrádku :D Listovku zobnu občas pořád
Pokud ses tehotna tak si kup rovnou vitaminy pro tehotny - ja užívám femibion - tam je vse co ty i plod potrebujete .jeden mesic sem si koupila gs mamavit a to ke humus - smrdi to a bylo mi po tom težko - takže si už vždy kupuju femibion . 😉 na prvni trimestr vychazi kolem 350 ma mesic od druhyho uz na 450 ale tak radsi zadotovat vitaminy a byt celkove v pohodě že je vše vyvážené 😉
Za sebe osobně můžu říct, že mi bylo špatně opravdu po kys.listový měla jsem jí koupenou samostatně a opravdu mi to nedělalo dobře. Ať už jsem si ji dala na lačno nebo po jídle. Když jsem ji vysadila bylo mi lépe a nevolnosti se dali a dají přežít 😉.
Ještě jsi nenapsala, jakou bereš. Možná ji Tvé tělo netráví. Mutace MTHFR se běžně nezjišťuje, a proto je lepší rovnou shánět štěpenou listovku jako folát / methylfolát.
@hermij Jo, to vím, ale v prvním tehotenstvi jsem brala jen listovku, bála jsem se že z vitamínů mi bude zle a bylo to v pohodě, takže sem si teď zas koupila jen tu listovku, od MedFarma nebo tak nekak se to jmenuje (minule jsem mela ale jinou,dr.max myslim)... No vysadim ju,zkusim neco jineho, příp. i ten femibion, ale dost se bojim, dnes je mi falt fest zle...
@svntvt Toto? https://vitaminy-a-mineraly.heureka.cz/medpharm... To opravdu folát není... a těch přídatných látek... vysadit 🙂 Femibionu se neboj ;)
Tak ji neber... neuzivala jsem ani u jedne. Strava vyvazena. Deti jsou ok. Trosku mimo a opozdeni mi naopak prijdou ti, jejichz matky do nich cpali vitaminky a supr bio eko stravu
@hermij A nevim teda zda sis cetla slozeni femibionu, kdyz kritizujes pridatne latky te kys.listove od medpharmy (ne ze bych se ji chtela zastavat,dnes uz sem si ji nedala), ale je dobre, když uz neco krotizujes a neco doporucujes, podivat se na zoubek obema. Tady mas pridane latky Femibionu: Dále produkt obsahuje: plnidlo mikrokrystalickou celulózu, L-askorban vápenatý (vitamín C), DL-alfa-tokoferol-acetát, plnidlo maltodextrin a modifikovaný kukuřičný škrob, nikotinamid, leštící látku hydroxypropylcelulózu a hydroxypropylmethylceluózu, D-pantothenan vápenatý, biotin, barvivo oxid titaničitý, kyanokobalamin, protispékavou látku magnesium stearát, pyridoxin hydrochlorid, jodid draselný, riboflavin, thiamin monohydrát, zvlhčovadlo glycerol, kalcium-L-metylfolát (Metafolin), kyselinu listovou, cholekalciferol, barvivo oxid železitý.
@svntvt Já na něj koukala, takže vím, že toho taky obsahuje dost. No, uznávám, že tu část komentáře jsem si mohla odpustit, ale spíš jsme se nepochopily s tou listovkou. Bavíme se tu o významu vitaminu B9 a že Ti z užívání není dobře. Tak neužívej syntetickou podobu, ale přírodní štěpený folát, což obojí je stále vitamin B9, jen v lépe stravitelné podobě. Nechci tu být za kritika, ale snažila jsem se pomoct hledat alternativu, po které Ti bude lépe. Já třeba užívám produkty Chytré miminko, od začátku bez obtíží.
@hermij Ja si dnes tu listovku nedala a stejne je mi nanic ☹️ ale uz k tomu mam nejaky odpor, jakoze se podivam na tu krabičku a úplně se mi navali... Tos ja nevim, asi ten femibion zkusim koupit na ten mesic a uvidím. Původně jsem prave ty vitaminy brat nechtela z ruznych duvodu, ale pokud bych tu listovku nebrala tak to necim nahradit chci, zas uplne bez ni (ackoliv vim ze neslo o folat) jsem byt nechtela ...
@svntvt Pokud máš možnosti, tak ze stravy. Hoooodně zeleniny a luštěniny. Denně velké porce zelené zeleniny, různé druhy (brokolice, špenát, salát, kapusta...), pak je v červené řepě, víc najdeš online v nějakých přehledných tabulkách. Chce to ale bio kvalitu, protože stříkaná zelenina, příp. ta, co neviděla sluníčko a rostla jen někde ve skleníku pod umělým sluncem, tak ta je nutričně chudší, i když může vypadat esteticky lépe.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@svntvt kdy kyselinu listovou bereš? Bereš ji na lačno nebo po jídle?