Ahoj holky, kolik jste měly UZ v prvním trimestru neboli škodí častý UZ? A kolikátý se bere jako častý?
Jsem po ivf a na UZ jsem byla 6+5, 8 pro kontrolu a mam jít ještě 10 týdnu. Děkuji za vaše odpovědi.
Já chodím cca každý měsíc, takže jeden na začátku, pak potvrzení, pak první screening, takže v prvním trimestru 3. V druhém stejně tak. Ve třetím už je jich víc, to mi Dr kontroluje každý týden polohu dítěte, množství vody apod.
Byla jsem v 7. na potvrzení plodu a srdeční akce, pak v 11. a další jdu ve 14. na screening, takže celkem tři
@saraca V prvnim trimestru jsem byla 2x. Na vylouceni mimodelozniho v 5tt, pak v 10tt na srdicko a pak az na 1. screeningu. Ve 2. trimestru jsem chodila 1× mesicne a pokazde mi doktor delal ultazvuk, ale jen velmi rychly. Zalezi na doktorovi. Muj dela na kazde prohlidce, nekdo treba jen ty nejnutnejsi.
V těhotenství po Ivf jsem chodila první 2 měsíce na kontrolu po týdnu, pokaždé udělal krátký kontrolní ultrazvuk. Poté jsem chodila každých 14 dní.
A co je rychlý nebo krátký UZ? U mne trval asi minutu a pul. Snad to bude v pořádku.
Kdyz budes hledat, najdes, ze UZ skodi a kdyz budes hledat, najdes taky, ze neskodi. Mam ultrazvuk kazdy mesic a verim, ze je me dite v bezpeci a vic by ho vystresovalo moje sileni z toho, jestli muzu na ultrazvuk, napit se matovyho caje, snist hermelin a dalsi podobny kraviny.
@saraca Já jezdím každé 2týdny a vždy UZ - jsem v rizikovce. V pondělí jsem byla v porodnici a tam jsem byla na UZ asi 30minut - dělal mi ho můj doktor a pak dvě zaučující lékařky. Do toho máme doma doppler - od cca 10.tt jsme měřili každý den do cca 25tt, teď jen, když se nám nezdají pohyby. Upřímně? Já se UZ nebojím. Ba naopak jsem klidnější, když ho doktor vidí a vše zkontroluje. A spíše by mi vadilo, kdyby mi lezl dovnitř rukou či UZ - to dělá jen tehdy, pokud řeknu, že mne něco bolí, což za 34týdnů, co jsem těhu, udělal 3x a jen kvůli čípku udělal UZ.
Děkuji všem za odpověď. Moc děkuji
Vic než utz škodí tyhle zbytecny nervy 🙂
Četla jsem nějaké články na téma že "častý ultrazvuk škodí"... Ale aby dosáhli "poškozující dávky", tak muselo být několik ultrazvuku denně... Takže jednou za týden by fakt mělo být v pohodě 😉 .
@saraca v druhém trimestru jsme byli zatím jen jednou 😅, pro ně je vše v pořádku a pro jistotu mi nasadili zpět Ascorutin a utrogestan. Holt to tam mám asi nějaké prekrvenejsi. ☺️ Ale mě by naopak asi v 2.trimesteu těch utz nevadilo víc. Na té pravidelné kontrole za to asi nemají zaplaceno, tak to byla taková rychlovka, že jsem skoro nic nepostřehla. Už se těším na ten druhý velký. 🤗
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Byla jsem v 8 tydnu na potvrzeni, a pak kazdych 6 tydnu na kontrole, plus 3x velky ultrazvuk v porodnici. Takze v 1. trimestru probehly jen 2 ultrazvuky