ahoj, mozna vam muj dotaz prijde jako blbost, ale ma doktorka me posledne mimo ultrazvuku vysetrovala i prohmatem bricha, chtěla tam nastavit vajecnik, aby ho lepe viděla. Akorát me to teda silene bodalo,ze jsem ji musela zarazit. Je mozne,ze tlakem muze dojit k zmacknuti plodu a treba poskozeni? Kdyby lekar trefil zrovna to misto? Jsem v 8.tydnu a jiz o jedno mimi jsem bohužel prisla ve 24.tydnu(vv oka, nikdo nezjistil pricinu) Jde o to,ze ted na zacatku se vse vyviji a dle me plod.vody je malo v teto fazi.Mate podobne zkusenosti ? Boli vas pohmat v těhotenství ?
Diky
V žiadnom prípade. Mimi je výborne chránené, lekárka navyše vie, čo robí...A výrok"dle mne" je trochu úsmevný 😊 , prepáč. Dnešná doba internetová z nás často robí väčších na odborníkov ako sú študovaní lekári a väčšinou je to na škodu.
@bajana
Nj tak asi mas recht🙂 ja jen, jestli jsem divna jen ja,ze me ty jejich pohmaty a ultrazvuky na brichu desne tlacej
@yasmine_blond Jednoduchá fyzika - tlak v kapalině se šíří stejně všemi směry - když někde zatlačíš, v "měkkém" organizmu se kapalina jen přesune jinam. Tlak zůstává víceméně stejný. Jestli myslíš přímý fyzický tlak, tak si představ, že plod má podobnou "hustotu" jako plodová voda, že zatím nemá vzduch v plicích, představ si, že voda je okolo něj a klouzavé stěny dělohy, blány... kolem něj. představ si, že na mokrém plytkém talíři zmáčkneš namočenou oloupanou cibuli mokrou rukou. Co udělá - vyklouzne jinam 🙂 Tlaky, které cítíš souvisí s podrážděním Tvých nervových zakončení, nebo jsou dokonce přímo způsobeny Tvým strachem. Jestli Ti "levohemisférová" fyzika nestačí, aby ses zbavila strachu, "pravohemisférově" si můžeš pomoci ve skupině Emoční terapie, kterou moderuji: https://www.modrykonik.cz/group/6695/ kde si buď technikou pomůžeš sama, nebo můžeš využít "vstupní skype práci" na toto nebo jiné téma.
Pásek přes břicho jsem nebyla schopná snést už ve třetím/čtvrtém týdnu... (to to teda bylo prohlašováno za návrat střevní virozy), takže že pohmat a tlak bolí, mi přijde zcela normální... A můžu potvrdit, že na broučkovi to vidět není....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@yasmine_blond Myslím, že můžes být v klidu. Do dělohy ti až ruce nestrčí a tlak na břicho, byť možná nepříjemný by neudělala takový, aby mohlo dojít k požkození. Navíc jsi malý týden, já myslím, že můžeš být klidná 😉