Ahoj holky, mám za sebou biochemko v červenci, tehdy čárky nesílily a cca po 10 denním zpoždění bylo po všem.
Teď se konečně zadařilo znovu. Je mi 36 a děti žádné ještě nemám, tak ten čas vnímám trochu jinak.
No a trošku začínám nervačit. První psycho mě chytlo ještě před termínem ms, že testy nesílí. Úplně jsem se vypsychovala, pak zesílily s mírným zpožděním.
Pak jsem šla na krev 14DPO byla hodnota 211 a 16DPO byla 463. Na chvíli jsem se uklidnila, ale teď mi ta hodnota přijde nízká.
A aby toho nebylo málo, opět mně přijde, že se testy zasekly a dál nesílí.
Na gyndu jsem objednaná na 7. 2., to budu 6+0 (ovu potvrzena testy a bazální teplotou).
Nemáte nějakou radu, jak se nezbláznit? Nějaké povzbuzení? Případně stejnou zkušenost, ze jste to měly podobně (ať to dopadlo, jak to dopadlo?)
Děkuju 🙂
Tieto testy zbytocne robis opakovane ak chces mat "vacsiu" istotou tak si kup digitalny test ten ti ukaze aj tyzden tehu. A presne aj podla tvojich testov vidno, ze vajicko 14-15dni putuje do maternice a potom uz viac silit nebude ciara naopak ked testy su robene skor ako ten 14 den tak ciara je slabsia lebo je to prilis skoro...
@fany122e Víc snad už sílit ani nemůžou 😊 nestresuj se, bude vše určitě v pořádku 🍀🍀
Já ti rozumím, taky jsem testovala jak blázen, protože mě to tak nějak uklidňovalo...víc sílit už to moc nebude, vždyť máš krásné dálnice🙂 jestli chceš mít jistotu, tak si zajdi jako samoplátce 2x na krev příští týden...aesku nebo synlab..výsledky jsou většinou ten samý den, stojí to okolo 200kč... ob den má hcg zdvojnásobit svou hodnotu;) mě to pak hezky uklidnilo (šla jsem tuším v úterý a pátek) a do kontroly už jsem to nějak vydržela s vědomím toho, že hcg roste=)
@michaela666
zaznelo to tady asi uz 100x a je to marny.jako s tema uplatkama...
@zelenaesmolda Škoda peněz za testy k ničemu, radši je schovat na plínky.
@michaela666
penize at si kazdy utraci po svem,spis me zarazi ta absence selskeho rozumu.pred par dny tu byl dotaz na test,ktery byl hodinu po limitu,ze jestli je teda tehotna nebo ne.Staci si precist pribalovy letak.Nechci videt az budou muset davat leky detem,taky nebudou cist kolik leku a jak casto muzou diteti dat?
@michaela666 dekuju za odpoved, pokusim se nestresovat
@klokanka31 dekuju moc za podporu 🙂
@michaela666 penize na pliny odkladam uz od zari 😅🤷♀️
@zelenaesmolda dekuji za nazor, cteni s porozumenim ovladam, mam vystudovanou cestinu. me zas obcas zarazi absence empatie. preji prijemny den
@fany122e hele jako těhotenství je jedna z věcí, kterou pod kontrolou nikdy mít nebudeš. Za mě ikdyz půjdeš na krev, tak se pořád může stát cokoliv-vlastní zkušenost. Musíš čekat, celé těhotenství je o čekání, fakt se zbytečně nestresuj, nehon testy, nechod na krev nebo si ještě něco privolas
@fany122e Snaž se udělat všechno, aby to dobře dopadlo - strava, vitamíny, dost spánku, fyzicky se nepřetěžuj. Víc bohužel nemůžeš. Teď už budeš mít celý život trochu strach, aby bylo všechno v pořádku. V těhotenství, po porodu, v roce, ve školce, ve škole,... Nežeň to do extrému.
@jjasmina
@michaela666 holky dekuju, slavnostne slibuju, ze se pokusim to nehrotit a co nejvic se srovnat… a fakt diky, ja jsem to proste asi potrebovala slyset, i kdyz to tak nejak vnitrne vim… jen proste po diteti touzim uz dlouho a ten strach se proste objevil… jeste jednou diky 🙏❤️
@fany122e ahojky, naprosto ti rozumím. Mám za sebou zamlklé těhotenství a následnou kyretáž v 11.tt, kdy mi sestřička už vypisovala těhotenskou průkazku a teď, když jsem na konci 9.tt a k lékaři mám jít znovu až za dva týdny, tak se můžu zbláznit. Ten strach, jak už tady někdo psal, bude asi pořád. Obzvlášť, když má člověk špatnou zkušenost a aspoň z mého pohledu na těhotenství vyšší věk. Mně je taky 36 let, ale dlouho už nebude.
@nynna1 drzim ti moc palce… je to k zblazneni, ja jsem navic toto tehotenstvi zacinala se zanetem mocaku a antibiotikama, nez jsem vubec vedela, ze jsem tehotna, nastesti jsem doktorovi rekla, ze bych mohla byt, a tak mi dal penicilinova, ale i tak me to klidnou nenechalo… 🍀🍀❤️
No rada je jednoduchá - zaměstnat hlavu něčím, co nemá nic společného s dětmi, těhotenstvím atd. - projekt v práci, plánování rekonstrukce třeba atd. To je taková rychlá pomoc, dlouhodobě bych velmi velmi doporučovala změnit mindset - nejen těhotenství, ale i porod, to jaké se ti narodí dítě, jak budeš své mateřství prožívat atd. absolutně nemáš pod kontrolou, čím dříve to přijmeš, tím klidnější život budeš mít a nebudeš se hroutit pokaždé, když ti s dítětem něco nevyjde (a že toho bude :D 🙂 )
Nemusím ti určitě říkat, že v prvním trimestru je to buď anebo a nemáš na to žádný v vliv, pokud dodržuješ základní věci - nepiješ, nekouříš atd. tak více pro to udělat prostě nemůžeš. Mám za sebou 2 nezdary a hodně mi pomohlo vědomí, že většinou když to odejde na začátku tak je embryo bohužel poškozené a příroda prostě ví nejlépe. Je tedy pravda, že dítě mám, v tomto je to jednodušší.
Jestli te to uklidni, tak moje sestra ma 2 deti, pokazde, nez otehotnela, tak potratila, takze potrat a tehotenstvi, pak za 2 roky zase potrat a tehotenstvi 🙂 tak se zkus hodit do klidu a uzivat si to, verim, ze ted ti to vyjde 🙂
@alice345 vzhledem k tomu, ze jsem ucitelka je to krapet tezsi 😅, ale chapu, co se mi snazis rict 😊… na mindsetu jsem zacala pracovat, jen to nejde tak fofrem, jak bych chtela 🙏, pomalu, ale jiste… jinak ja to vsecko racionalne vim a uvedomuju si to, jen ten vek me asi dohani… ale dekuju moc za rady, pokusim si z nich vzit, co nejvice 🙂
@fany122e chápu tě. Taky jsem měla ATB na zánět průdušek než mi vyšel pozitivní test. Před očekávaným příchodem měsíčků jsem se testovala každý den (cca 3 dny) a test byl jasně negativní, dokonce jeden den byla velká oslava, kdy se pilo, pilo a pilo (naštěstí "jen" víno). Mluvila jsem o tom s doktorem a jen se smál, že kdyby na tom záviselo každé těhotenství, nebylo by na světě dětí...
@letty23 tehotenstvi pokracuje, 1. kontrola bez srdecni akce, o tyden pozdeji uz ❤️ tlouklo 😊… pristi tyden jdu na dalsi kontrolu, tak doufam, ze vse bude ok, mela jsem dva tydny zpet chripku a musela jsem horecku srazet paralenem 🙄, takze porad neco… ale uz jsem celkove klidnejsi 🙃
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V prvé řadě se vykašli na testování!!! Čárka sílí podle množství barviva v testu, ne podle postupujícího těhotenství. Máš to potvrzené a tímhle stresem si akorát ubližuješ a ničemu nepomůžeš. 🍀