Ahoj holky, měla jste některá nevolnosti a bolesti hlavy, že jste v 1. Trimestru nechodily do práce? Já jsem teď v 6tt, ale poslední týden jen doma ležím a jsem ráda, že žiju. Já upřímně doufám, že ty celodenní nevolnosti a malátnost přestane každým dnem.
já jsem snad v 7. týdnu a jsem moc ráda za to, že jsem byla měsíc na neschopence s chřipkou, poslední týden jen spím a spím a spím dokonce i v sedě u televize 🙂 zítra vyrážím po měsíci do práce, tak jsem zvědavá jak to zvládnu
@katculilinka ahoj já jsem nyní ve 13. tt a od 6. tt jsem na neschopence, protože jsem to nedávala a nedávám.. nevolnosti mám celý den, i v noci... střídá se to u mě jak na horské dráze, málo jím, je mi pořád na zvracení a jsem hodně unavená. Nic mi na to nepomohlo... po 7. týdnech, kdy se občas najde i den kdy mi je lépe, tak jej stejně strávím většinou spaním, protože sbírám síly na další den nevolnosti.... nedokáži si představit, že bych byla v práci... pořád lítám na záchod (mám furt pocit že se pozvracím, přitom zvracím třeba jen 1x denně) a v práci máme záchod na jiném patře, do toho jsem tak unavená, že prostě nevidím jinou možnost, než být doma, dokud nevolnosti neodezní... hodně štěstí, ať ti to odezní rychle...
Zkus vit. b6 - hodně pomáhá proti nevolnostem 😉. Účinný je taky zázvor a ráno se co nejdřív najíst. Taky můžou nevolnost vyvolávat vyloženě některé potraviny, já při prvním těhotenszví nemohla pomeranč, včetně džusu, blbě mi ale nebylo hned, ale až tak za dvě hodiny po snědení/vypití. Naštěstí mi moc špatně nebývalo, nezvracela jsem (možná díky tě B6), do práce jsme chodila, teď je mi taky zatím dobře.
Tohle je téma, které se mi sice ještě netýká, ale kdyby se jednou týkalo (myslim tím nevolnosti v těhotenství, samotné těhotenství se mi snad určitě týkat bude 🙂 ), tak jsem zvědavá, jak bych to zvládala. Jsem učitelka a už vidím, jak bych učila ve stavu, že budu čekat, kdy hodím šavli...
@renca_1 já mám právě taky k tomu všemu chřipku a jsem absolutně nepoužitelná 😢 tak jsem zvědavá jak budu fungovat pak v práci :-/ ale doma se mi být taky celou dobu nechce :-/
@happylenulka tak právě jsem na tom stejně :-/ není to ani tak o tom, že bych zvracela jako o tom pocitu :-/ ale mně se do toho poslední dny ještě přidaly závratě :-/ a jediný co můj žaludek zvládá bez problémů jsou piškoty a voda 😢 a když mi je líp tak spím.
Jsem ráda, že jsem narazila na Vaši diskuzi, jsem 8 + 5 tt, chodím do práce, ale pracuji v kanceláři, jen tam musím být na šestou, takže vstávám v půl páté a to je mazec, ráno pokud se nenasnídám v posteli, tak se pozvracím, jinak ok, jen je mi celý den na zvracení, žaludek mám jak na vodě a pomáhá pořád něco uždibovat.
Ale doma nejsem schopná nic udělat, jen spím, nebo ležím. Jsem ráda, že jsem dopoledne uvařila a jinak nic ☹ Je to děsný a nevím jak to překonat. Taky jen doufám, že už to přejde, protože je to únavné.
@katculilinka chce to casto jist, ja jim cca kazde dve hodiny jinak by mi asi take bylo na zvraceni
Mně se ty nevolnosti držely asi do 6 měsíce...a většinou v té práci...nevím jestli ze šéfky nebo z těhotneství...ale nejhorší bylo cestování...to jsem ještě dojížděla...autobusem, vlakem...no...ale nějak jsme to dala 😀
Mně bylo taky dost blbě..od 7tt. jsem byla ráda, že do sebe dostanu aspon nejake tekutiny, občas rohlík, br. kaši a to je vsechno. Pak jsem dostala hnusnou chřipku a byla 3 týdny doma a byla jsem že nejsem v práci. Nevolnosti mi tedy trvali asi do 13tt. a v praci jsem to nejak zvladla, nemam zas tak narocnou v praci.
Ahoj!Ja som kvoli nevolnostiam bola na PN od zaciatku tehotenstva a skončila som na infuziach.V praci ma poohovariali,ze sa nechce chodit do práce 😀 Nevolnosti trvali do piateho mesiaca a celkovo som schudla 12 kg az v siestom mesiaci som zacala priberat a aj kde som uz nezvrala bola som taka unavena,ze som len spala 😉
@katculilinka tak tedy dnes poprvé po třech týdnech na neschopence v práci a pomalu si rvu vlasy ... nevím jestli mám ještě chřipku nebo jestli jsou to příznaky, ale ráno jsem jela do práce autem s kolegou od poloviny cesty mi bylo zle a byla jsem ráda, když jsme vysedla z auta ... jinak zatím celé dopoledne trpím jako blázen, je mi tak jako divně, bolí mě žaludek je mi zima, myslím že je to všechno dohromady ... takže doporučuji pořádně se vyležet
@petrasipkova1 Já jsem na tom byla stejně. Žaludek na vodě, musela jsem pořád něco jíst, aby mi nebylo špatně. Nejhorší období-cca 1,5 měsíce jsem v práci přetrpěla, teď jsem druhý týden na nemocenské, ale jsem v 18tt. Už jsem byla hrozně unavená a do toho jsem dostala kašel, který ne a ne přestat a špatně se mi i dýchalo. Taky jsem nebyla schopná po práci nic, jen jsem lehla a ležela až do osmi, kdy jsem se přinutila vstát. Trvalo to asi tak do 13-14tt, nevím přesně...teď už je to mnohem lepší, ale stejnou energii, co jsem mívala, nemám. Tento týden se vracím do práce a taky budu vstávat v půl páté. Teď se přinutím vstát kolem osmé, protože musím ke zvířatům. Vůbec nevím jak to zvládnu 🙂
Od 6tt jsem na PN. V práci se to nedalo vydržet, nevolnosti a únava jsou šílené.
@silvik77 Já mámteď taky virozu, takže paralen,vincentku,octovéponožky,aby se teplota nezvedala k38st,navíc musímchodit dopráce,protože má na starosti důležitý projekt 😒 , naštěstí manžel to měl 6 dní, tak doufám, že do víkendu do bude ok. Jinak se modlim abych v práci mohla být jako všechny kolegyně až do PPM, 14 tt bude o Vánocích a pak doufám, že se to trochu změní k lepšímu 🙂
jinak jsem taky od 7 tt byla na neschopence, ani si nemůžu představit jak to lze zvladnout v takovém stavu...ale někdo má štěstí
Já chodím normálně do práce, na nevolnosti je to jediné co zabírá je se zaměstnat něčím jiným než těma nevolnostma. Pokud bych neblila stokrát za den tak bych opravdu na neschopenku nešla. Navíc mi pomáhá pohybjak na uvolnění žaludku tak i jiné zažívací potíže. V práci budu co nejdýl to pujde, asi bych se doma zbláznila.
Chodila jsem do práce,i když jsem tak 2x týdně s prominutim problila dopoledne...doktor mi neschopenku nenabídl....taky záleží na práci,dělala jsem v kanclu u PC
Já dělám taky v kanclu u PC, ale mě do toho chytají migrény a závratě a docela bych se do práce i vrátila, doma je to šílený, ale tím že mám furt rýmu tak zase mě doktorka nechce pustit dokud to pořádně nevyležím - jenže dva tydny a nic moc :-/. Ke všemu jsem šíleně utaháná no nevim, ale chtěla bych zkusit jak to budu zvládat 🙂. Závidím těm šťastnějším, který jsou schopné pracovat 🙂
@katculilinka po 3,5 týdne na nemocenské s nechlazením jsem šla do práce s tím, že už to zase zkusím a teď po 2 dnech v práci jsem zase doma, být nastydlá a ještě těhotná není zrovna v práci OK ... takže opravdu raději radím vyležet ... navíc tam samozřejmě všichni prskají a jsou nastydlí ☹
Takovýhle nevolnosti jsem naštěstí nezažila, ale prý pomáhá dát si ještě v posteli malou sušenku.. Jinak asi pravidelně a často jíst a hodně pít. Držim palce ať to brzy přejde
Jo, já. První trimestr byl pro mě očistec.naštěstí mi dr napsala neschopenku, sice až ve 12 tt, až když bylo nejhorší za mnou, ale pak mi taky nebylo úplně nejlip. To až tak od 16 tt
@katculilinka 🙂 já už jsem skoro měsíc doma a to jsem 9+5tt. Nejdřív jsem začala krvacet a druhý den jsem začala zvracet. Pak jsem byla pár dní na kapačkách v nemocnici, protože jsem v sobě neudržela jídlo ani pití a od té doby jsem stále doma. Bývá mi zle a rychle se unavím, takže bych do práce snad ani nedošla a už vůbec bych nevydržela půl hodiny cesty busem. V práci si myslí, že mám něco se žaludkem a po Vánocích půjdu s pravdou ven. Upřímně doufám, že se to zlepší a budu moct ještě chvíli chodit do práce. V tomhle stavu se stejně nedá dělat nic jiného než spát a koukat na telku. Dokonce jsem si našla zálibu v nudných kartách a je to teď mé celodenní zpestření. Talže odpověď na tvpu otázku: ,,ano" 🙂
Já to mám opačně. Ráno vstanu v šest a nic mi není dorazím do práce, kdy se do 8 musím najíst jinak je mi zle. Takže když jím tam nezvracím. jsem 14+1tt a tohle mám od samotného začátku. Taky jsem krvácela ale nespíš to bylo spojeno s nachlazením a teď už mám klid a doufám, že to tak zůstane i dál 😀
ahojky já jsem v 7. tt a přežívám též. Moje denní stravu jsou piškoty, rohlíky a maximálně trochu polévky nebo rýže a těstoviny, ale mohu zapomenout na maso a cokoliv normálního k jídlu. Nejedla jsem normálně tak 2 týdny. Měla jsem bolesti hlavy a nezvracím. Říkám si, že kdybych třeba zvracela, ulevilo by se mi. Ale to nejde. Pomáhá mi Coca cola v plechu-prostě trošku za den nebo cokoliv nachlazeného a bublinkovaného. Nebo je tmavý chléb s žervém třeba. Až se to krásné miminko narodí, pomstím se mu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
🙂 taky sem říkala, že se mu pomstím 😀 no tak mě přešlo zvracení, ale mám těhotenskou rýmu a dnes mi doktorka řekla, že určitě to po porodu přestane do tý doby mám mít pod hlavou tak abych seděla (což já prostě neusnu), takže se furt topím (fakt blbej pocit 😢) obě dírky ucpaný, hlava bolí ale přespokládám, že to je i tím nevyspáním. Miren zkus přesnídávky, tři týdny jsem na nich přežívala a super žaludek to zvládnul perfektně 🙂
Díky moc...určitě vyzkouším🙂 😀 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Na PN jsem nebyla, nějak jsem to zvládala v práci - bylo mi teda celý den hrozně zle, ale nezvracela jsem. Pomáhalo mi pořád něco jíst (hlavně ovoce). Nejhorší to bylo cca 9. a 10. týden, pak už se to uklidňovalo rychle.