Holky moje zlaté. V pondělí jsem byla na první kontrolu. Dle ms 6+1 a pouze žloutkový váček (nevím kdy byla ovulace, ms mám nepravidelnou). Paní doktorka mi řekla že má podezření na neprosperující těhotenství a že pokud příští pondělí tam nic nebude, tak jdu na revizi. A to už mám mini bříško...Měla to tak některá z vás ??
Když jsem si dělala digi test, týden po vynechání, tak jsem byla 1-2, tak že usuzují že ovulace byla asi později než by měla
Kamarádka měla dokonce srdíčko až skoro v 8tt, takže bych klidně vyčkala 🙂
@sudylichozrout 3dny před tím jsem byla na pohotovosti kvůli hnědému výtoku a byl pouze gestační váček a v pondělí žloutkový váček a dr řekne že je to podle ní neprosperující....Přijde mi to divné. Vystrašila mě ale pořádně
@evikk1 Podle mě je brzy. Běžně se chodí na první kontrolu až v 8tt, aby něco bylo vidět. Vyčkala bych. 😉
Neprosperující těhotenství se moc z jednoho UTZ nepozná. Ale minibříško určitě z těhotenství nemáš 🙂.
zbytečně tě straší...tím spíš, když máš nepravidelnou MS, tak si myslím, že je vše zcela v pořádku...na ko bych nešla - klidně bych počkala ještě 14 dní ať máš rovnou i srdíčko 😉 Já se objednala na první ko až na 9.týden, protože jsem měla ovulaci o 12 dní posunutou a chtěla jsem mít jistotu...v žádném případě se nenuť do revize takto brzy - nechápu přístup lékařky - je schopná klidně ukončit rozvíjející se život...vždyť stačí pár dní počkat 😲
moje zborcené plodové vejce, které mělo jít jeden pátek na revizi, má už 11,5 roku. Prostě jsem se bála, šla k jinému gynekologovi, ten zavelel čekat, hcg rostlo, rostlo, děkuju Bohu za to moje rozhodnutí a za toho gyndaře, Určitě doporučuji počkat,
@berenika39 Tak to je úžasné. Nejhorší je že slyšíte tu doktorku která říká - revize - ale vaše vnitřní já ví že je vše v pořádku.
@evikk1 bude to i u tebe, moc moc držím palce. pamatuju si, jak jsem chodila zoufalá kolem domu, bála se zavolat manželovi, že je to všechno v pytli, že nám utíká čas, bylo mi 38, že to už nepůjde, panika. Drž se, bude to ok.
@berenika39 Mockrát děkuji, dala jste mi neuvěřitelnou naději (jistotu) malé nedám. Je prostě v pořádku, zdravé a hlavně naše vytoužené.
A proč jsi šla k dr tak brzo? Většinou se chodí 2 týdny po pozitivním testu právě kvůli tomu že je to dříve fakt brzo 🙂
@lilian2111 27.1 jsem si dělala test a na kontrolu jsem šla 10.2. 🙂
@evikk1 jako musím říct, že při prvním těhotenství mne doktor řekl, ať se vůbec neraduju, že potraty jsou velmi běžné a ať se začnu radovat ve druhým trimestru. Tak jsem byla taky dost zařazená. Ve druhým těhotenství si naštěstí tyhle komentáře odpustil. Vážně, buď v klidu, věřím, že to bude dobrý 🍀
@evikk1 takovou doktorku jsme u nás měli taky, ta co má na svědomí dětí,sakra. Pár týdnů nazpět se tu řešilo něco podobného,že pořád není srdíčko a pak se ukázalo,že to bylo víc jak o 14dní mladší. Nenechte se zvyklat a klidně bych si raději zašla i jinému lékaři . Já měla být původně menopauza (mamce bylo pouhých 32 )a doktor jí chtěl něco píchnout,naštěstí se nedala a šla jinam ,jako trojnásobná matka přece pozná,že je "v tom"😂
@amazonkajanik Když to tak čtu, jsou to šílené příběhy. Paní doktorka mě velice zarazila, samozřejmě věděla že - Bude lepší když to samo odejde a odkrvácíte si to sama - to chcete slyšet. Nic pozitivního. Jsem rozhodnutá se nedat ! Doktorům jsem nikdy do tabulek nepasovala už jako dítě a teď v dospělosti se to opakuje. Bohužel doktoři neví že existuje PŘÍRODA která je 100× chytřejší než doktorské tabulky. Oni ví, že ovulace přichází u žen po 14ti dnech a nic jiného si nepřipouští.
@amazonkajanik + Pani doktorka řekl že dělat krevní odběr je hloupost že HCG hormon roste i když je to neprosperující těhu, nevím, nezdá se mi tenhle názor.
@evikk1 no ja jsem.mela menstruaci pravidelnou, ovulaci jsem věděla přesně a v 6 plus jsem mela taky jen žloutkový vacek a to uz dle některých ma byt srdíčko, strašně me to vystresovalo. Další tyden nebylo srdíčko a doktorka řekla, ze roste pomaleji a pak každým dnem vývoj zrychloval a pak v devět plus a dalších týdnech az do konce byl úplně presne na den menstruace i ovulace. Taky jsem vnitřně cítila, ze je vse okna ze to bide chlapeček a je to kluk 😀. Držím.palce.
Já byla na kontrole dle poslední MS 6+5tt ale na utz byla jen dutinka s váčkem jak píšeš. Dr nic o neprosperujicím těhu neříkal. Jen kontrola za 14 dní. MS jsem měla taky nepravidelnou. Na kontrolu jdu příští středu. Až budeš nêco vědět tak se ozvi. Pravděpodobně budeme mít + - společný termín, když by to vyšlo.
vůbec se tím nestresuj.. doktoři umí být někdy empatiční jak blázen... já takhle cca v 6+6 jela na pohotovost, že jsem růžově špinila, ale hodně... tam mi řekla dr, že tam něco vidí, ale hodně malého, bez srdeční akce a nezapomněla mi oznámit, že stejně 30% těhotenství končí v ranném stádiu potratem... nedalo mi to a ráno jsem jela ke svému dr a tam krásně bilo srdíčko. Řekl mi, že ne každý má dostatečný ultrazvuk, záleží na rozlišení obrazovky atd.. špinila jsem celý první trimestr a dopadlo to tak, že v září jde dcera do školy 🙂 držím palce
@evikk1 hcg roste i když to k tomu není,mno,možná jo,ale záleží na hodnotách a ty mohou být u každého taky jiné. Krucis,to je jak paní MUDr.Mengele,co k ní chodil švagr. Ta mu i na virózu dala antibiotika a když měla svůj den,řekla,ať si dá 10x otcenas a bude zdráv . A ta od nás,k té přišla maminka v 5měsíci,že necítí pohyby. A ona,jako že co chce,dyť je prvorodicka. Hm,paní měla v sobě miminko mrtvé. Mě v 15ti předepsala HA bez předchozích jaternich testů a když jsem přešla kvůli problémům k jinému,co ordinoval na stejném patře,málem jí došel rozbít hubu,dala mi jedny z nejsilnějších . A že prej na ní několikrát vlitnul a podal i stížnost na lékařskou komoru,ale paní vesele ordinovala až do důchodu
@evikk1 Wow to je divny pristup. Ja som
bola na kontrole v 6+2 a bolo vidno iba vacek nic ine a dokonca mi dr. rekl ze to odhaduje na ukonceny 4tt 😳 Tak som si myslela ze som mala posunutu ovulaciu,o mesiac som sla na kontrolu (a teda bola som od PM 10+0tt) a mimco uz bolo vidno a podle utz to bolo 9+6 cize to uplne dobehlo.. Ako ti toto moze povedat doktorka po 1 utz? Trošku mimo.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@evikk1 z toho jednoho utz se neda nic soudit. Opravdu se ti mohla posunout ovulace (klidne i o 10-14 dnu) a razem by bylo vse v naprostem poradku. Nechapu, proc hned lekarka strasi. Pockej ten tyden a uvidis, co rekne dalsi kontrola. Hlavne se nenech hnat uplne rychle do revize, pockej si.