Kdo miluje cucky jak ta moje rodina? 😍🤤🤤

    Ahoj, máte někdo zkušenost? Zubní implantát - mám už v kosti jakýsi šroubek (druhý, který mi tam dali 3 měsíce po tom prvním) Mám ho 2 týdny, ve středu už mám jít na obtisky. A ten šroubek mi teď začal vypadávat. Uvolnil se a v té kosti se pohybuje nahoru dolů (mám ho ve dvojce nahoře). Je to nějaký definitní šroubek, který by toto rozhodne neměl dělat, nebo zase ještě něco jen provizorního, co ještě budou vyndavat? Obávám se, že mi vypadne úplně, taky abych ho nespolkla. Štve mě to, na nový zub čekám už přes rok a nerada bych další zdržení. Děkuji za zkušenosti

    audreyi
    6. zář 2024    Čtené 813x

    Začátek září a neustálý shon: Proč to není normální a jak z toho ven

    Je tady září. Já nastoupila prvního září do nové práce. Manžel je služebně tři týdny v Americe. Nemám k ruce babičky, zato mám na starosti tři děti, psa a dům, a k tomu vícedenní služební cestu. A víte co? Nehroutím se. Vlastně už delší dobu se nehroutím. Jsem celkem v pohodě. Možná se za to až trochu stydím, protože kolem mě jsou samé vynervované maminky. Proto jsem se rozhodla sepsat tento článek, kde bych chtěla popsat některé zásady dobrého bytí podle Audreyi 🙂

    Ty, které mi pomáhají fungovat i v náročných obdobích. Pokud se i vy občas cítíte, že ztracíte púdu pod nohama, možná vám tento článek pomůže najít cestu, jak si ulehčit život a najít v něm více pohody a radosti.
    Protože všechny veci je možné měnit, přizpůsobovat a plánovat tak, aby nám v tom bylo dobře.  A taky nemusíme zvládat všechno sami... Pohoda stojí minimálně pro mé na techto čtyřech pilířích: fyzické zdraví, psychické zdraví, spánek a vztahy. Jakmile se zaměříme na tyto oblasti, zjistíme, že život může být vyváženější a méně chaotický.

    1. Fyzické zdraví: Každý pohyb se počítá 

    Fyzická aktivita je klíčová pro naše zdraví, ale nemusíme se nutně soustředit na hodiny strávené v posilovně. 

    Každý pohyb se počítá, a to je důležité mít na paměti. Cokoli, co vás baví, je lepší než nic. Ať už jde o procházku, tanec, zahradničení nebo domácí cvičení, každá aktivita přispívá k vašemu zdraví. Je prokázáno, že  15 minut pohybu denně  může mít pozitivní vliv na vaše zdraví. Důležité je najít si aktivitu, která vás baví, protože radost z pohybu zvyšuje motivaci k pravidelnému cvičení. Pokud se vám podaří integrovat pohyb do každodenního života, zjistíte, že se cítíte lépe nejen fyzicky, ale i psychicky. 

    Pohyb má pozitivní vliv na produkci endorfinů, které zlepšují náladu a snižují stres. Dlouhodobě může pravidelná fyzická aktivita přispět k lepšímu zdraví srdce, lepší kvalitě spánku a celkovému zlepšení duševního zdraví. 

    Tipy, jak si ulehčit integraci pohybu do života: Zahrňte pohyb do svého týdenního plánu:

    -Naplánujte si pravidelný čas na cvičení – ať už je to ranní procházka do školy, cesta na kole do práce, odpolední cesta na kroužek, večerní protažení nebo víkendové výlety. 

    -Zapojte děti: Čím dříve se děti naučí, že pohyb je přirozenou součástí života, tím lépe. Děti mohou sportovat společně s vámi nebo se účastnit aktivit, které podporují jejich zdravé návyky.

    Celkově platí, že  nejdůležitější je začít. I malé kroky mohou vést k velkým změnám v dlouhodobě mi horizontu. A čím dříve se pohyb stane přirozenou součástí vaší rutiny, tím snadněji se bude integrovat do vašeho života.

    Pro mé osobně platí, že sport je činnost u které zároveň vypnu, relaxuji a cítím se pak skvěle. Mám ze sebe dobrý pocit, jsem milejší na deti, manžela i lidi kolem me. 

    2. Psychické zdraví: Zastavte se, přehodnoťte své očekávání a ambice 

    V dnešní době neomezených možností a obrovského výběru často podlehneme tlaku, že musíme vybírat to nejlepší – skvělou školu, nejlepší kroužky, sportovní kluby… Společnost na nás klade vysoké nároky, a my jako rodiče máme ambici poskytovat svým dětem to nejlepší. Jenže tyto ambice nás mohou dostat do situace, kdy každé ráno vozíme děti na druhou stranu města, odpoledne rozvážíme na kroužky, a mezitím řešíme time management, zácpy, parkování a sourozence, kteri mají aktivity jinde. Takový den se rychle naplní stresovými situacemi a pocitem, že nic nestíháme. Tento tlak a  ambice mít vše perfektní nás ale často přivádí do pasti. 

    Možná by stálo za to se zastavit a položit si otázku: Stojí ten každodenní stres za to? Co si od toho slibujeme? Někdy je důležité přehodnotit své očekávání. Možná by dítě bylo šťastnější ve spádové škole, kam by mohlo chodit pesky společne s kamarády a kde by mělo kroužky družině nebo v okolí a opet s temi kamarády.  Tím byste si ulehčili logistiku, a hlavně si ušetřili každodenní spěch a stres. Když snížíte své ambice ohledně toho, co je „nejlepší“, často zjistíte, že i jednodušší řešení může přinést větší radost a pohodu vám i vašim dětem.

    3. Spánek: Priorita, ne luxus Spánek je často první věcí, kterou obětujeme, když se snažíme zvládnout všechny úkoly dne. Jenže bez kvalitního spánku nemůžeme fungovat naplno – ani fyzicky, ani mentálně. Ano samozrejme vždy je neco za neco a abychom mohli dostatečne spát, musíme se vzdat jiných veci.... Ale ruku na srdce, bude vám TV a večerní serfovani na mobilu pred usnutim tolik chybet? 

    Já osobne už večer po uspavani deti nic nedelam! Žádné povinnosti. Jen prijemne veci. Dám si sprchu, protahnu se a jdu si lehnout. "Popovidame" si s manželem, nebo treba chvíli cteme ale cilene se snažíme jít spát co nejdříve. Jasne, vyjimecne se stane, že musím jeste večer neco dodelat do práce nebo vyresit neodkladne veci, ale vím, že každý den to tak nechci a co jde odkladam na jindy. Minulý rok me nedostatek spánku dohnal a já zkolabovala a razem mi to pomohlo upravit si priority 🙂 

    4. Vztahy: Síla komunity, empatie a vzájemné pomoci 

    Silné a kvalitní vztahy jsou jedním z nejdůležitějších pilířů naší životní pohody. A nejde jen o vztahy v rodině, ale i o širší sociální vazby – s přáteli, sousedy a komunitou. Cítit se součástí něčeho většího, být obklopeni lidmi, kteří nám rozumí, a sdílet s nimi radosti i starosti, přináší do života stabilitu a oporu. 

    Komunita je v dnešním uspěchaném světě často podceňovaná, ale její význam je obrovský. Vzájemná pomoc, empatie a pochopení nám nejen ulehčují praktické každodenní situace, ale také nás emocionálně posilují. Mít možnost spolehnout se na své okolí, když je třeba, a stejně tak nabídnout svou pomoc druhým, vytváří pocit sounáležitosti a bezpečí.

    Tip: Nebojte se požádat o pomoc – ať už jde o rozvoz dětí, hlídání nebo jednoduchou podporu v náročných chvílích. Stejně tak nabídněte svou pomoc druhým. Empatie a podpora jdou ruku v ruce s pocitem sounáležitosti, která je klíčem k vyváženému a spokojenému životu. 

    A tak až pojedu příští týden na služebku, děti budou na prespavacce u svých kamarádů. U nás zase prespi  oni někdy jindy, aby si třeba jejich rodiče mohli vyrazit na rande. A to je proste boží! Pomáhat si navzájem v komunitě mé hrozne baví! 

    A jak si ulehčit každodenní život? 

    Najměte si pomoc: Paní na úklid, rozvoz potravin nebo jiná externí pomoc vám může uvolnit ruce a poskytnout více času na věci, které vás skutečně naplňují.

    Ano jednou týdne k nám domu chodí paní na úklid a ano, nákupy dělám výhradně online. Radši jdu proste se psem nebo na kolo. A nestydím se za to. 

    Volba školy a kroužků v docházkové vzdálenosti: Pokud máte školu a kroužky pro děti v blízkosti domova, ušetříte si denně hodiny rozvážení. Navíc děti získají pohybové návyky a naučí se samostatnosti. 

    I já jsem vozila děti autem do soukromé anglické školky. Té nejlepší! Ale nějak mi to už proste nedává teď smysl... Chodíme na spádovou školu, kroužky máme v okolí. Jasné, že ta škola není dokonalá a mám k ní výhrady. Ale i proto jsem společně s kamarádkami založila ve škole klub rodičů a přátel školy a pokoušíme se věci pomalu ale jistě měnit....rozvazeni a stres v aute jsem tak vyměnila za práci pro klub, která mé teší a která mi dává smysl. 

    Plánujte a organizujte: Sestavte si týdenní plán, který zahrnuje jak práci, tak pohyb a volný čas. Vyhnete se tím chaosu a lépe zvládnete svůj rozvrh. 

    Já vím, že se chci hýbat alespoň 10 hodin týdne. To je můj cíl a ten se snažím svědomitě plnit.

    Na závěr je důležité si připomenout, že nic nemusí být vždy perfektní.  Není třeba se hroutit z maličkostí – doma nemusí být vždy dokonale uklizeno, nemusí být teplá večeře, a občas se může stát, že dítě zapomene úkol nebo prijde pozde na kroužek. Chyby jsou součástí života a neznamenají, že selháváte. 

    S pozitivním mindsetem, empatií a tolerancí k chybám jde všechno líp. Přijměte, že ne vždy všechno klapne na první dobrou, a když se plány sesypou jako domeček z karet, buďte připraveni improvizovat. Takhle se dá zvládnout téměř cokoli – a hlavně se u toho nezbláznit!

    apacheeeAMBASADORKA
    6. zář 2024    

    Tak už se nám ten kolotoč tréninků, soustředění, soutěží a turnajů zase naplno roztočil 😀

    Je to časově, organizačně a co si budem povídat - i finančně náročné, ale úplně miluju ten pohled na to, jak jsou spokojení, nadšení a jak makají naplno a rvou se o každý bod. Každý sice v diametrálně odlišném sportu, ale jedno mají společné - jsou to dříči a moje malý hvězdy ♥️

    Holky prosím, Natálka 6 let kašle,ale spíš jen v noci, přes den,jestli zakasle 2x,vždycky se tak zakucka,že si myslím ,že se poblinka....jinak jí nic není. Nevím jak se toho zbavit. Crp v pořádku,prý to odezní. Vedro,sucho ...nemáte nějaké rady?

    Autokemp Merkur

    Ahoj holky, chystáme se s karavanem do kempu. Chtěla jsem se zeptat, dá se nějak v kempu Merkur být s dětmi?
    Byla jsem tam naposledy jako bezdětná a to si pamatuju jen jako jednu velkou alkoholovou jízdu nás i cizích lidí okolo😂 tak teď nevím, jestli takhle funguje celej kemp, a nebo to prostě bylo tou skupinou lidí, kterou jsem v té době vyhledávala😂😂 🍺

    Dnes jsem využila a zneužila své děti 😀 Bylo třeba nafotit 📸 fotografie hororových kabelek které jsme vytvořily se sestrou. A tak jsme se na chvíli staly s dcerou modelkami a syn fotografem 😀 A fakt jsme si to všichni užili 🤗

    (6 fotek)

    🧠 Pojďme si procvičit mozkové závity! 🔍
    Máme pro vás zábavnou slovní úlohu. 🧐 Jste připraveni? Zkuste to:

    Hezký večer je tohle prosím opravdu účinné a voní dlouho děkuji

    Ahoj,
    Po dlouhé odmlce se hlásím.
    Na fotce jsem já ve lněných šatech.
    Mnoho, mnoho se toho stalo,změnilo a ještě změní.

    (2 fotky)

    Dneska 10 let,co jsme si řekli své ano❤️ stále jsem šťastná,spokojená,zamilovaná a neměnila bych ❤️

    Prosím o tip na láhev menší (nižší i užší) než je Zdravá láhev, třeba o objemu 400 ml. Do školy, pro prvňáčka.🙏 Děkuji.

    Kdybych mohla změnit svůj svatební den, byl by obřad určitě venku, a hostina v tom samém místě.Svatební kytici bych chtěla rozevlátou, z nějakého lokálního květinářství. Co bych ale neměnila, tak chlapa 😀 a to je vlastně asi to nejdůležitější. A atmosféru, která byla dokonalá, rodinu, přátele. Na tom záleží..Ale jinak tuhle svatební kytici jsem vázala nevěstě koncem srpna. 💚💐

    (2 fotky)

    Zdravím, končí mi mateřská a budu muset nastoupit do práce. Ale chtěla bych práci z domova. Uvažuji si udělat kurz výživoveho poradce a živit se tím. Nemáte tady s tím někdo zkušenosti? Co to obnáší, jestli se tím člověk uživí? Nějaké rady do začátku? Děkuji. 🙂

    vodnarka2013
    Zpráva byla změněna    4. zář 2024    

    První školní den u Štěpánka ❤️ zveřejňuji se zpožděním ale musela jsem si vše nějak zpracovat. Nárok dostal na asistenta pedagoga, je v klasické ZŠ ( má VD, těžká vada řeči, porozumění má tak na 90% ) paní učitelka po sdělení mých obav reagovala suprove a dost mě uklidnila. Snad byl ten můj první dojem na ni správný a bude to pro nás všechny hladká spolupráce 🌸 držte nám palce

    Co to znamená odpružení kočárku a kvalita jízdy
    Odpružení kočárku je důležité a jde ruku v ruce se správným výběrem materiálu kol. Výběr odpružení patří mezi jeden z klíčových faktorů, který výrazně ovlivňuje kvalitu jízdy na různých terénech 👉 https://i.modrykonik.cz/AKCE_kocarky_pro_aktivn... 🥳

    Věděli jste, že?
    Odpružení lze také nastavit, ve zkratce to znamená, že si jej můžete přizpůsobit podle terénu, po kterém se právě pohybujete.

    Proč je to důležité?
    🌟 Pohodlí pro dítě: Dobře nastavené odpružení zaručí hladkou a pohodlnou jízdu pro vaše dítě, ať už jedete po městských chodnících nebo nerovných lesních cestách.
    🌟 Jednodušší manipulace: Nastavitelné odpružení umožňuje snazší manipulaci s kočárkem, což oceníte zejména při procházkách po různých typech povrchů.
    🌟 Univerzálnost: Kočárky s nastavitelným odpružením jsou univerzálnější a zvládnou různé terény, čímž poskytují větší flexibilitu pro aktivní rodiče.

    Například kočárek Jané Trider nabízí možnost nastavit si odpružení a vynikající kvalitu jízdy na všech terénech. Ideální pro rodiče, kteří chtějí, aby jejich dítě mělo maximální komfort a zároveň hledají spolehlivý kočárek do města i přírody. Najdete ho u nás v e-shopu za skvělou cenu a navíc s batohem Mamaleto ZADARMO 💫 zde https://i.modrykonik.cz/AKCE_kocarky_pro_aktivn... 🥳

    #aktivni_zivotni_styl #kocarky_pro_aktivni_rodice #thule #abcdesign #careterolima #batohmamaleto #nejlepsi_ceny #eshop_modrykonik

    (7 fotek)
    redakce
    5. zář 2024    Čtené 239x

    Malý krok pro lidstvo, velký pro naši rodinu

    Znáte to. Jeden den vám dítě jen klidně leží v postýlce, pozoruje svět těma velkýma očima a zdá se vám, že takto to bude už napořád. A pak – jako mávnutím kouzelného proutku – se najednou otočí na bříško, sedí a než se stihnete vzpamatovat, postaví se na nožičky. A najednou je tu den, kdy s úsměvem na tváři udělá svůj první krok. Pamatuji si, jak jsem se na ten okamžik těšila. První krok – to je přece velký milník, že? Něco, na co se nezapomíná. Malý krok pro lidstvo, ale velký pro naši rodinu. A i když jsem měla oči plné slz, v koutku duše jsem si řekla: „Je to tady, už z něj nikdy nebude to malé miminko.“

    Kdy koupit první botičky?

    Když se ten první krok stane skutečností, všichni okolo začnou mluvit o botičkách. A vy se přistihnete, jak si prohlížíte ty nejmenší, nejroztomilejší botičky v obchodě, a nemůžete se dočkat, až do nich obujete ty maličké nožičky. Tak jsem to alespoň vnímala já. Ale jako u všeho, co se týká mého dítěte, i u botiček jsem nic nenechala náhodě a než jsem se pro nějaké rozhodla, důkladně jsem se tématem výběru prvních botiček zabývala.

    A co jsem zjistila? Že zpočátku žádné botičky nepotřebuje. Na první kroky vašeho drobečka postačí jednoduché capáčky. Jsou měkké, pohodlné a poskytnou dostatečnou ochranu nožičkám, ale zároveň jim umožní volný pohyb, což je pro správný vývoj nohou velmi důležité. Dětskou nožičku není třeba zbytečně „uzamknout“ do pevných botiček, dokud nezačne aktivně chodit venku. Capáčky umožňují nožičkám dýchat, pohybovat se a přirozeně růst – přesně tak, jak to příroda zamýšlela.

    Pozorovala jsem svého synka, jak bosý běhá po trávě, jak jeho prsty hravě chytají různé povrchy a jak si přirozeně nachází rovnováhu. A tehdy jsem pochopila, že boty by mu v tom neměly překážet. Chtěla jsem, aby jeho nožičky měly stejnou volnost i v botičkách.

    Když syn získal při chůzi větší odvahu a začal běhat i mimo bezpečí našeho domova, nastal správný čas vyměnit capáčky za botičky. Ne všechny však splňovaly to, co jsem pro něj chtěla – aby jeho nožičky mohly růst a vyvíjet se přirozeně. A tak jsem objevila kouzlo barefoot botiček.

    Co je to barefoot a proč by vás to mělo zajímat?

    Barefoot znamená „bosá noha“ a tato koncepce staví na myšlence, že lidské chodidlo je dokonale navrženo přírodou tak, aby podporovalo celé tělo. Naše nohy se skládají z 26 kostí, 33 kloubů a více než 100 svalů, které spolupracují při každém kroku. Chůze naboso umožňuje chodidlu plně využívat všechny tyto komponenty, což zajišťuje správnou funkci nohou a tím i celého těla. Moderní boty často potlačují přirozené schopnosti nohou – zvýšená pata, úzká špička a tvrdá podrážka brání chodidlu v jeho přirozené funkci.

    Proč jsou barefoot boty ideální pro první krůčky?

    Když dítě začíná chodit, jeho nožky jsou v kritické fázi vývoje. Klenby se teprve formují, svaly a šlachy se posilují a celé chodidlo se učí reagovat na různé povrchy. Barefoot boty jsou navrženy tak, aby poskytovaly dostatek prostoru pro prsty, což umožňuje jejich volný pohyb. Tento volný pohyb je klíčový pro správný vývoj klenby a celkovou stabilitu nohy.

    Navíc tenká a flexibilní podrážka barefoot obuvi umožňuje, aby dítě cítilo povrch pod nohama, což posiluje schopnost těla vnímat svůj pohyb a polohu v prostoru. Takové zapojení všech smyslů pomáhá dětem lépe koordinovat pohyby a předcházet zraněním.

    Další velkou výhodou barefoot obuvi je absence podpory klenby, žádná zvýšená pata ani zpevněná špička. To znamená, že nožičky pracují přirozeně, klenby se posilují samostatně a nohy si zachovávají svou pružnost a sílu. Pro děti, které se učí chodit, je tento přirozený vývoj mimořádně důležitý.

    Výběr prvních botiček: Proč zvolit barefoot?

    Pokud hledáte první barefoot botičky pro své dítě, na littleshoes.cz najdete širokou škálu modelů, které jsou nejen stylové, ale hlavně respektují přirozený vývoj dětských nohou. Při výběru je důležité zohlednit typ nohy i roční období. Pro úzké nebo normální nožičky jsou skvělou volbou Bobux Xplorerkteré jsou měkké a flexibilní. Pro širší nožičky nebo děti s vyšším nártem jsou skvělé Froddo, které nabízejí prostornou přední část a přizpůsobivost pro různé typy nožiček. 

    Na zimu můžete zvážit i značku BEDA, která nabízí kvalitní zimní boty s dostatkem prostoru pro prsty a vynikající izolací. Littleshoes.cz mají v nabídce množství značek, které pokrývají různé potřeby dětských nohou, což vám umožní vybrat to nejlepší podle typu nohy a ročního období.

    Každý nový krok vašeho dítěte je vzrušujícím milníkem na jeho cestě k objevování světa. Správně zvolené boty mohou výrazně podpořit jeho zdravý vývoj. Výběr barefoot obuvi, která respektuje přirozené potřeby dětských nohou, byl pro mě tím nejlepším rozhodnutím. Tak můžu sledovat jeho pokroky s vědomím, že jsem pro své dítě zvolila to nejlepší.

    Tento článek vyšel s podporou littleshoes.cz

    Zdroj fotografií: Littleshoes.cz

    Ahoj holky začala nám škola i školka a už se nám to blíží a už tak nějak přemýšlím nad dárky k Vánocům. Mám doma děti 14,12,10 kluky a skoro 5 let holku. A tak koukám a sháním inspiraci . Poraďte nějaký dobrý tipy na nějaké pěkné vyrábění a tvoření, lego , malovátka pro holky aby to bylo i kvalitní. Děkuji

    apacheeeAMBASADORKA
    5. zář 2024    

    A je to tu zase, jako každý rok. Zatímco ze všech stran slyším a čtu nadšení, že se děti konečně vrací do škol, mně je smutno, že nám to bezstarostný společný prázdninový období skončilo.

    Jasně, je to náročný - pracovat s nimi za zadkem, pořád jen chystat nějaký jídlo, ale stejně, miluju ten čas s nimi a regulérně se mi teď po nich stýská ♥️

    Tyhle prázdniny byly úžasný, jak jsou kluci větší, jsou z nich parťáci, se kterýma už zvládneme úplně všechno - dlouhé cestování, být dlouho vzhůru, jakýkoliv i sebenáročnější výlet. Mám pocit, že ty prázdniny strašně rychle utekly, ale zároveň mám pocit, že musely trvat minimálně půl roku, protože jsme toho stihli šíleně moc. Poznali jsme zase kus světa, ochutnali nová jídla, zažili mnoho nového, některé věci jsme společně zažili poprvé, jiné posté. Každý z kluků si zažil i nějaký program se svými týmy a partou a my tak měli doma jen jedno z dětí a udělali mu jedináčkovský program 😍

    Bylo toho strašně moc a bylo to opravdu krásný. A jak to po sobě tak čtu, tak je nejvyšší čas přestat si stýskat a jít naplno makat 😂

    Ahoj maminky tak jsme byly včera na vyšetření Bera ale ta se nám nepodařila naměřit protože se malý vzbudil a prostě si to na té hlavě nenechal,ale když mu měřili před Bera emise uší tak ty vyšli v pořádku..Tak snad to bude dobrý..

    Procházíte se po obchodu plném módních kousků, prohlížíte si ladné figuríny, které si Vás prolíží nazpět. Rukou ukazují Váš směr i cíl a v duchu se smějí, že nerozeznáte lodičkový výstřih od čtvercového.
    Ramínka a stojany jsou ověšené kousky oblečení a seřazené podle barevného spektra napříč celým obchodem. Dokonce jsou jednotlivé kousky již napárovány s vršky i spodky tak, abyste v mžiku měly celý outfit najednou.
    Už jste se někdy mezi tím vším ptaly samy sebe: " Co tady vůbec dělám?!"

    Já jsem totiž asi nějaký anti-fashion úkaz, jinak si neumím představit, proč módě vůbec nerozumím. Na ostatních ženách to vypadá vždycky tak krásně a elegantně, mám nakoukaná videa, na pinterestu moodboardy, teorii mám v malíčku, ale jakmile vkročím do obchodu a valí se na mě ze všech stran pruhovaná trička, pak zase černá tílka, zvonáče, capri kalhoty, sukně, šaty, vůbec nevím kdo jsem.

    Nikdy jsem módu moc neřešila, to se přiznám. Nosím co se mi líbí a rozhodně bych žádnou módní policií bez ztráty kytičky neprošla, ale já fakt nevím, kde dělám chybu? Přijdu si vážně jako úplně jediná, kdo prostě nechodí trendy, nekombinuje ladně béžové odstíny a nepáruje boty s kabelkou. Nerozumím délkám, jsem prcek a navíc s figurou přesýpacích hodin, takže mi Bůh nadělil křivky i s větším zadkem a krátkýma nohama, což znamená, že většina kalhot je mi buď dlouhá, úzká a nebo těsná přes zadek a sedí v pase a nebo velká přes zadek a odstává v pase...to zase bude září fakt. Není divu, že druhým rokem nosím jenom šaty👎

    modrykonik
    4. zář 2024    Čtené 147x

    Co s kily po porodu?

    Všechny jsme během těhotenství přibraly, ale mít miminko neznamená, že se musíme trápit s každým gramem navíc. Naštěstí máme k dispozici zázračnou metodu – chůzi! Je to nejpřirozenější a nejzdravější pohyb, který můžeme zařadit do našeho dne. Tak proč nevyužít čas s miminkem k procházkám, sportování a objevování světa? Stačí si vybrat kočárek, který zvládne i náročnější terén a můžete se pustit do pohybu, který vás bude bavit.

    Nemusíte spěchat zpět ke své původní váze – vždyť je to proces, který potřebuje čas. Namísto toho si najděte aktivitu, která vás naplní radostí a zapadne do vašeho nového životního rytmu. A tady přichází na scénu chůze – ideální způsob, jak zůstat aktivní a zároveň si užívat chvíle s vaším prckem.

    Proč je chůze tak skvělá?

    1. Šetří klouby a svaly: Po porodu je tělo citlivější a intenzivnější formy cvičení mohou být náročné. Chůze nezatěžuje klouby ani svaly, takže je ideální volbou pro začátek.
    2. Podporuje spalování kalorií: I když se to nezdá, chůze je překvapivě efektivní při spalování kalorií. Pravidelné procházky vám mohou pomoci zbavit se nadbytečných kilogramů pomalu, ale jistě – a bez stresu.
    3. Zlepšuje náladu: Čerstvý vzduch a přirozený pohyb jsou skvělým způsobem, jak uvolnit endorfiny – hormony štěstí. Procházky mohou být vašim novým způsobem, jak zlepšit náladu a zbavit se stresu.
    4. Posiluje srdce: Pravidelná chůze prospívá srdci a snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Jednoduché, ale účinné - a navíc, můžete si to užívat s miminkem po boku.

    Nezůstaňte jen při kroužení kolem domu.

    Je snadné upadnout do rutiny a omezit se na krátké procházky kolem domu. Nicméně, s miminkem a kočárkem lze objevovat mnohem více! Vydejte se na delší trasy, které nabízí různorodý terén. Místo tradičních stezek vyhledejte parky, lesy nebo i neznámé cestičky. Procházka v přírodě vás osvěží a přinese novou energii.

    Vyberte si správný kočárek pro aktivní kočárkování

    Pokud plánujete trávit více času venku, je důležité mít kočárek, který zvládne všechny typy terénu. 

    Na co se zaměřit při výběru kočárku?

    ABC Desing Salsa Run

    1. Odpružení: Pokud máte v plánu jezdit kočárkem i mimo hladké asfaltové stezky, kvalitní odpružení je nezbytností. Je to tajemství pohodlných procházek pro vás i vaše dítě, i když se cesta stává trošku hrbolatější.
    2. Manévrovatelnost: Kočárek by měl být snadno ovladatelný i v plné výbavě. Zkontrolujte, zda lze přední kolo zablokovat pro stabilní jízdu v nerovném terénu.
    3. Bezpečnostní prvky: Nezapomeňte na bezpečnost. Pětibodové pásy, reflexní prvky a kvalitní ruční brzda jsou nezbytností.
    4. Kompaktnost: Aktivní maminky často ocení kočárek, který lze snadno složit i přenášet.

    Sportování s kočárkem - jak na to?

    Když už máte kočárek, který vás nezastaví, můžete vyzkoušet i sportování. Ať už je to svižná chůze, běh či dokonce bruslení – možnosti jsou široké. Pokud se rozhodnete pro běh, začněte pomalu a postupně zvyšujte intenzitu. Důležité je najít rytmus, který vám vyhovuje.

    Při sportování s kočárkem je dobré dodržovat několik základních pravidel:

    1. Kontrola před startem: Před každou procházkou nebo během ní si zkontrolujte, zda je kočárek v pořádku – zkontrolujte brzdy, kola a pásy.
    2. Správné nastavení výšky rukojeti: Rukojeť by měla být nastavena tak, abyste mohli pohodlně a přirozeně kráčet nebo běhat bez nadměrného ohýbání zad.
    3. Nezapomeňte na hydrataci: Vždy s sebou mějte dostatek vody pro sebe i pro dítě, zvláště pokud se chystáte na delší procházku nebo běh.
    4. Zohledněte počasí: Dobře se připravte na různé povětrnostní podmínky. V létě používejte slunečník nebo clonu, v chladnějším počasí nezapomeňte na teplé přikrývky.

    Thule Urban Glide 3

    Návrat do formy bez stresu

    Pamatujte, že cílem není jen zbavit se přebytečných kil. Jde o to, abyste si užili čas strávený se svým dítětem a našly rovnováhu mezi péčí o sebe ao rodinu. Chůze a sportování s kočárkem jsou úžasné způsoby, jak zlepšit své zdraví, získat energii a zároveň vytvářet krásné vzpomínky.

    Tak se nezastavujte, obujte si pohodlné boty, chyťte kočárek a vydejte se do světa – s úsměvem na tváři a se svým prckem po boku!

    💙 A pokud svůj kočárek pro aktivní životní styl ještě nemáte, vybírejte v našem e-shopu za nejlepší ceny na trhu a navíc s batohem Mamaleto ZADARMO - https://i.modrykonik.cz/AKCE_kocarky_pro_aktivni_rodice 😍.

    Představujeme španělského fešáka: Jané Trider!
    S radostí vám představujeme poslední kočárek naší akce – kočárek značky Jané Trider! Tento model je ideálním společníkem pro aktivní rodiče, kteří hledají spolehlivý a pohodlný kočárek pro každodenní dobrodružství. Vyberte si zde https://i.modrykonik.cz/AKCE_kocarky_pro_aktivn... 🥳

    🚀 Terénní: Jané Trider je stvořen k procházkám po jakémkoli terénu. Ať už jedete městskými ulicemi, lesními cestami nebo travnatými parky, tento kočárek to zvládne s lehkostí.
    👨‍👩‍👧 Pro středně vysoké rodiče: Kočárek je navržen s ohledem na pohodlí rodičů s výškou od 150 do 170 cm, takže se nemusíte obávat nepříjemného ohýbání nebo naopak zvedání rukojeti příliš vysoko.
    🛏️ Korýtkové sedátko: Komfort vašeho dítěte je na prvním místě. Jané Trider nabízí korýtkové sedátko, které zajišťuje ergonomickou polohu a podporu páteře během jízdy.
    🔧 Specificky tvarovaná konstrukce: Kočárek má jedinečně tvarovanou konstrukci, která poskytuje stabilitu a zároveň moderní a stylový vzhled.
    🌟 Nastavitelné odpružení: Pro maximální komfort dítěte i rodiče je kočárek vybaven nastavitelným odpružením, které si můžete přizpůsobit podle terénu, po kterém právě jedete.

    Navštivte náš e-shop a objevte výhody kočárku Jané Trider! Jako součást naší kočárkové akce dostanete ke každému nákupu i náš oblíbený batoh Mamaleto v barvě dle vašeho výběru.
    Vyberte si zde https://i.modrykonik.cz/AKCE_kocarky_pro_aktivn... 🥳

    #janéTrider #spanelsky_fesak #aktivni_zivotni_styl #kocarky_pro_aktivni_rodice #thule #abcdesign #careterolima #batohmamaleto #nejlepsi_ceny #eshop_modrykonik

    (6 fotek)