zuzana.79
31. kvě 2019
589 

Mana mnoha chutí, aneb, jak se testovalo u nás...

K přihlášení do testování produktů Mana, mě vlastně ‘‘uvrtal‘‘ můj muž. Stále se snaží žít zdravěji, hodně cvičí a hledá alternativy k svačinám a taky hladinu toho, jak svoje stravování vyvážit. A tak mu Mana test, přišel jako zajímavá myšlenka. Já jsem si v duchu říkala, že když už do toho půjdu, tak se ale rozdělíme, že sama potřebuji nastavit a nastartovat rozumný, stravovací režim.

Letos mi bylo 40, každý den vozím naše tři děti 30 kilometrů do školy, pak se vracím domů šít do dílny, starám se o dům, větší množství zvířat a drůbeže. Když si dám ruku na srdce, musím přiznat, že péči o sebe zanedbávám ve všech směrech. Nejsem na to pyšná, ale stále je potřeba dělat ‘‘něco důležitějšího‘‘ a navíc neumím úplně dobře hospodařit s časem. A tak mě myšlenka občasného nahrazení jídla ‘‘krabičkou‘‘ nadchla!

Štěstí se na mě usmálo a do testování jsem byla vybrána. Věřím, že nic se neděje náhodou a že jsem se měla dozvědět víc, nejen o produktu Mana, ale i o sobě 😉

Ve slíbený den, dorazil velký balík, který obsahoval všechny produkty řady Mana, které jsou v současné době na trhu. 

  • 4 kusy prášku mana s váhou 430 g. Každý sáček by měl nutričně pokrýt jídlo na jeden den, ideálně rozdělené na pět dílů. Cca 400 kalorií na porci.
  • 12 kusů krabičkového pití, balené po 330 ml, 1 krabička se rovná jednomu ‘‘plnohodnotnému‘‘ jídlu.
  • 1 kus nerezové odměrky na práškový produkt.

Každá ze čtyř vyráběných příchutí (klasik MARK4, Dream, Love a Sunlight) v balíku byla zastoupena jedním sáčkem a čtyřmi ‘‘pitíčky‘‘. Stejně, jako ostatní testující mě trochu mrzelo, že v balení nebyl šejkr. Nejdřív čistě proto, že se mi tahle láhev líbí, později z daleko pragmatičtějšího důvodu, bez mixéru, je prášek téměř nerozpustitelný. Navíc si myslím, že v ženském testovacím kolektivu, by designová láhev, přinesla produktu plusové body 😉 😀 

 

Musím zdůraznit, že balení produktů je krásné a vkusné! V tomhle případě opravdu ‘‘Obal prodává‘‘. Za mě bohužel musím napsat, že design Many, je na ní to nejlepší.

S testem jsme doma začali hned následující den, Honza zvolil práškový typ s příchutí Dream – kakao, já jsem si na cestu zabalila klasiku bez příchuti, protože jsem si říkala, že přirozená chuť bude na start nejlepší. 

Muž strávil asi deset minut rozpouštěním prášku pomocí vidličky, což Maně ubralo status ‘‘rychlého jídla‘‘, ale bez problému celou porci vypil, byť o chuti se nadšeně nevyjadřoval. Já jsem ochutnala a jen jsem se modlila, aby to moje obyčejné bylo lepší. Příchuť Dream je kakaová, nesladká, naopak jsem cítila slaný ocásek. Dle Honzy ho nápoj zasytil až cca do jedenácti dopoledne, stejně, jako třeba jogurt s ovocem a müsli. 

Můj test přišel na řadu kolem poledne. Bohužel jsem byla zklamaná. Lehce slaná, moučná chuť mléka nad mým odhodláním zvítězila. Konzistence Many v krabičkách je asi taková, že kdyby byla o kousek hustější, je to kaše a kdyby byla o dva kousky řidší, bude to nápoj. V kombinaci s chutí produktu jsem věděla, že nemá cenu se pokoušet polknout další loky. Nápoj jsem si přivezla domů a hodně ho naředila, pak se vypít dal, ale celé to pro mě pozbylo funkci produktu ‘‘To go‘‘. 

Můj muž problém s hustotou nápojů nemá a tak začal krabičky nosit s sebou do práce. Říkal, že ho zasytí v průměru o hodinu méně, na kratší čas, než běžná snídaně, nebo svačina. Nicméně nutno dodat, že Honza provozuje rizikové práce ve výškách a proto bude mít daleko větší energetickou spotřebu, než třeba úředník, či prodavač. Já jsem si začala nápoje chystat doma většinou z práškových variant a vždy jsem je ředila skoro do dvojnásobného množství vody a přidávala do mixéru také ovoce, led a třeba zmrzlinu 😉 .


Mana mě vždy zasytila, nehonila mě mlsná opravdu v řádu několika hodin. Žádná ze zbylých příchutí (Sunlight – vanilka, tropické ovoce, ani Love – jahody maliny) už pro mě nebyla tak nepřekonatelná, jako chuť základní. ‘‘Žlutou‘‘ příchuť hodnotím dokonce jako dobrou, nejméně práškovou a chemickou. 

Cenu produktů Mana hodnotit nebudu. Jedna porce vychází na 75 – 100 Kč a ty mají pro každého jinou hodnotu. Já jsem ochotná je dát i větší peníze, za kvalitní a chutnou porci jídla. Zda Mana zapadá do této definice, nechám na posouzení každého. 

 

Z našeho domácího testu jasně plyne, že co člověk, to názor. Naši desetiletí synové mi vyprávěli, že se o Božské Maně učili v severské mytologii. Prý měla pro každého takovou chuť, jakou si představoval. Z toho usuzuji, že má fantazie byla příliš bujná a krásné obaly ve mě vzbudily podezření, že obsahují lahodné nápoje. Tak tomu bohužel, dle mých chuťových buněk, není. Mana není lahodná, je praktická. Pokud nemáte problém s konzistencí vyšší hustoty a nejste nároční na chutě, tak splní Vaše očekávání. Zasytí Vás a pravděpodobně dodá cca doporučené množství živin, vitamínů a minerálů.  Možná časem bude obsahovat i jiný sacharid, než je maltodextrin, jako pojivo. Tato látka je v očích mnohých sporná. Nejsem natolik fundovaná, abych její škodlivost posoudila, ale zcela v pořádku zřejmě nebude, nicméně zakázaná není. 

 

Takže co napsat závěrem. Děkuji Modrému koníku za možnost testovat tento produkt. Zjistila jsem, že moje chuťové buňky a respekt ke mně samé, jsou na vyšší úrovni, než jsem si myslela. Budu méně líná a začnu si připravovat alespoň občas, malá, chutná a vyvážená jídla a třeba časem zase zkusím nějakou ‘‘náhražku‘‘. Nějaké tipy, jsem díky příspěvkům, v průběhu testu zde na MK dostala  😉 

Pár produktů Mana v příchuti Sunlight a Dream v našem špajzu zůstane pro případ, že by Honzu čekal delší pracovní den, nebo noc, nebo přišel výpadek proudu a nemohli jsme odjet z naší horské vsi, jako to bylo letos v zimě. Běžné jídlo a přísun vitamínů, na našem stole, ale určitě nenahradí. 

Nicméně, pokud hledáte alternativy a máte k zkoušce Many jakýkoli důvod, neváhejte a kupte si ji. Pamatujte na slova mých kluků: ‘‘Každému chutná tak, jak si přeje‘‘...

#test_mana #recenze #zkusenosti_mana1

Mě zase vadí, že mě po tom pálí žáha- což nechápu a nezasytí mě teda vůbec. Jinak pokud to nepiju každej den, tak mi to aj chutná. Ale já vedu bezmléčnou stravu, takže jsem na horší chutě zvyklá😉

7. črc 2019

Začni psát komentář...

Odešli