popelucha
17. kvě 2019
674 

Božská MANA

Na testování "Máni" jsem se velmi těšila. Bylo sice v menším skluzu - testování se o týden posunulo a testovalo se také po dobu jednoho týdne.

Proč jsem MANU chtěla testovat? 

MANU jsem poprvé viděla někdy v zimě, kdy jsem kvůli zdravotním obtížím zavítala k novému lékaři (imunolog, alergolog) a MANU viděla za jeho zády. Jak jsem přišla domů, začala jsem po MANĚ pátrat, o co se vůbec jedná. Jako každá z nás, co jsme na mateřské/rodičovské, tak se chtě-nechtě odbýváme s jídlem na úkor našich zlatíček, se kterými jsme doma. Ani u nás tomu není jinak.

Momentálně mám doma 2 a 1/4 starého sičáka :D, co je asi živý jen ze vzduchu, ale mamina kvůli jeho aktivitě kokrhá hlady... Přiznám se, že hodně zanedbávám dopo i odpo svačiny, kdy jsme v této době buď na nákupu a hlavně venku, takže jídlo pak doháním ve stylu "co mi doma padne pod ruku". Proto mi MANA přijde fajn, že ji sbalíte buď v předmíchaném stavu v krabičce nebo si ji namícháte sami do šejkru či originální lahvičky z prášku. A vzhledem k tomu, že muž je velmi vytížený - pracovník na vedoucím postu, hodně služebně cestuje, tak by pro něj byla MANA vhodnou aleternativou svačiny také. 

Co vůbec MANA je a  co obsahuje?

Nejdříve bych ráda podotkala, že je MANA je český produkt, ale využívá k výrobě nejlepší světové suroviny. Výrobce uvádí, že se jedná vlastně o nutričně kompletní produkt - vyvážený poměr bílkovin, sacharidů, lipidů, vlákniny, vitamínů a minerálů z pestrých zdrojů... a ryze s rostlinného světa ;) Lipidy jsou získané z mořské řasy Schizochytrium sp., lnu, slunečnice, řepky, kokosu, bílkovina ze sóji + sójový lecitin, di a oligosacharidy z kukuřice a řepy cukrové. Obsahuje i beta-glukany z ovsa. Více na webu výrobce ;)

Předmíchané 330 ml balení obsahuje 400 kcal, 27 vitamínů a minerálů, 20 g bílkovin, vlákninu, kvalitní tuky a dobrý poměr sacharidů. 

V jakých příchutích a konzistencích lze MANU sehnat? 

MANU lze sehnat již v připraveném "třetinkové" obalu, když si jich chcete sbalit jen třeba do kabelky nebo na malou procházku ;) a nebo se vyrábí v prášku (obsah jednoho balení je 430 g) a namícháte si ji sami v šejkru či origo láhvi (kterou lze zakoupit). Pro mě osobně byla asi lepší prášková forma a namíchat si ji sama, jelikož se doma snažím co nejvíce eliminovat obaly a odpad celkově, ale chuťově je MANA i mnohem lepší než z namíchané krabičky. 

Příchutě - MANU lze sehnat v těchto příchutích: 

  1. ORIGIN - neutrální příchuť, která si získá každého ;) - s tím souhlasím
  2. DREAM - božské kakao 
  3. LOVE - smyslná jahoda s malinou
  4. SUNLIGHT - prosluněný tropickým létem 

Kdo se se mnou do testování pustil?

Hlavním protagonistou jsem sice byla já :D ale zapojila jsem do něj i mého vytíženého muže, kdy dostal lahvičku do práce - jelikož to po prvním dni vzdal a MANY  doma hodně, tchýňka natolik ochotná a zvědavá, že se zapojila také. Jelikož i tak pro nás dvě toho bylo na týdenní testování dost, vzala jsem MANU s sebou do svého oblíbeného krámku u nás na maloměstě. Holky, co zde prodávají, se kolikrát také nestíhají najíst a v tomto je MANA nadchla ;) Jedna si MANU zapojila do detox kúry, druhá do diety a zbylé dvě měly MANU vyloženě "na sváču".

                                                               Pro zbylé testerky ;)

Co bylo v testovacím balíčku?

V testovacím balíčku jsem měla dvanáct 330 ml drinků (vždy při ruce) - tři od každé příchuti + v práškové formě 1 balení od každé příchuti.

První dojmy 

Na testování jsem se vrhal s nadšením. Jako první balení jsem otevřela žlutý drink SUNLIGHT a musím říct, že jsem byla docela zklamaná. Nebyla cítit žádná příchuť tropického ovoce a poměrně mě pálila na jazyku a v krku. Spíše než ovoce jsem cítila jako by šrobnatost rostlinného mléka (sója, oves), lehkou slanost a co mne překvapilo, není vůbec sladká. Co se ale musí nechat, má MANA opravdu božsky krémovou konzistenci a dokáza mne zasytit cca na 1,5 hodiny a v žaludku jsem měla příjemný pocit. 

                                                               Příjemná krémovost

Dále jsem vyzkoušela postupně všechny příchutě - růžová LOVE - stejný pocit jako u žluté, takže ani jedna z nich se mojí "božskou" MANOU nestala. Ale DREAM - kakao a ORIGIN - bez příchuti, to byla jiná. Obě dvě mají opravdu příjemnou krémovou chuť. Pro zpestření si lze třeba do ORIGIN přidat i oblíbené ovoce. 

Co mne ale napadlo, upéct s MANOU buchtu - jelikož se dělá i proteinová buchta, proč to nezkusit i s "MÁŇOU"? :D upekla jsem "expresní perník Máňa":

Co jsem do Máni dala: 

2 hrnky mouky - míchám 1:1 celozrnné a bílé, ale celozrnná zrovna nějak došla :D 

2/3 hrnku cukru - kdo nechce cukr, přidá si svůj druh cukru/sladidla

2 vejce

1 lžíce kakaa

2/3 hrnku kvalitního oleje - mám nejraději řepkový

1 1/4 hrnku mléka nebo 1 MANA v krabičce - kdo potřebuje bezlaktózovou variantu

1 prášek do perníku 

Vše se zamíchá a použila variantu s mlékem a MANU přidala v práškové podobě - 2 odměrky kakaové MANY. Těsto je takové hustší, proto je třeba více mléka (do perníku jinak dávám 1 hrnek). Na plechu je těsto takové "línější", proto mu je třeba do krajů trošku pomoci stěrkou. 

Perník se peče dle trouby -  mám troubu s horkovzduchem, použilajsem program jen s ventilátorem a teplotou 180 stupňů, pekla jsem do zlatova cca 30 - 45 minut ;)

Na závěr lze dle chuti každého potřít perník čokoládovou nebo karobovou polevou a poprášit kokosem. 

 

Všem přeji dobrou chuť!

Co se týká dalších testujících, tak jsme se všechny shodly, že je MANA krásně hutná, krémová. Jen se od chuti čekalo malinko víc - chuť sójového mléka s benefity vitamínů a minerálů, ale všem jako svačina opravdu stačila, nebyly jsme hladové a měly potřebnou energiii.

Pozitiva

+ vhodná i pro vegany

+ na cestách hned po ruce 

+ bez laktózy 

+ sladidlem je sukralosa

Negativa 

vysoká cena

 - větší produkce odpadu

- pro spoustu lidí velmi specifická chuť 

- alergeny: sója, oves

Kde je MANA k dostání?  

Já na ni třeba nejprve narazila v prodejnách a eshopu DM, ale ze známích řetězců ji seženete i v Tesco, Makro, Rossmann, Billa, Globus, Albert, čerpacích stanicích OMV a na internetu třeba na Folly,...apod. 

Cena je pro nás, normální smrtelníky, vysoká - i když chápu, nápad, suroviny apod., ale jako občasný doplňěk stravy, na cestování...

330 ml stojí cca 70,- Kč a prášková forma (7 balení, 1 balení= 5 porcí) stojí ve formě ORIGIN  1390,- Kč. 

Závěrem bych chtěla říci, že to bylo zajímavé testování. MANU beru jako fajn zpestření - na výlety, sváča pro maminy, vytížené lidi, po sportovním výkonu nebo i pro lidi v rekonvalescenci, při nemoci. 

Jelikož mám ráda rostlinná mléka, tak mi specifická chuť MANY nevadila. Nejvíce mi chutnala bez příchuti a kakaová. Zbývající dvě beru jako takový "přešlap" od výrobce, kdy chuť ovoce nebyla prostě žádná. 

Kvůli vysoké pořizovací ceně MANU si MANU pravidelně dopřávat nebudu, ale když mám jednou za čas "holčičí den", tak mi MANA bude dělat společnost ;) 

Doufám, že vás rezenze moc neunavila, díky za přečtení.

A ještě jednou velké díky za možnost testování.

                                                                                                              Šárka

#test_mana #recenze #zkusenosti_mana1 www.mojemana.cz

Začni psát komentář...

Odešli