Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Tak u nás už definitivně hotovo.

    Malinové

    Na školní jarmark.

    Školní jarmarkové období budiž zahájeno.

    Protože je u nás vždycky prosinec plný povinných akcí, koncertů, jarmarků a návštěv, pekli jsme už před adventem 🎄

    Když si u čtení receptu pomyslíte "Hm. To je divné. Fakt to má být takhle?"
    Tak fakt věřte své intuici 😊

    mollyweasley
    Zpráva byla změněna    25. lis 2024    

    Přemýšlíte, kam byste si zajeli na adventní trhy, všechno v okolí už znáte a jste trochu dobrodružní? Pokud jste z východu republiky, je pro vás ideální Riga s odletem z Krakowa. V pátek si zajedete na adventní trhy tam, přespíte v blízkosti letiště, v sobotu ráno odletíte do Rigy, projdete si město a třeba místní největší trh v Evropě, v neděli si skočíte na procházku k moři a večer zase zpátky do Krakowa.
    Ryanair má ideální víkendové letenky, tedy v sobotu brzo ráno odlet, v neděli večer přílet. Polsko i Lotyšsko patří mezi levnější země, což oceníme především při ubytování za pár korun.

    Relaxační čmárání

    Ta modernější část Londýna.

    V Londýně jsme, kromě jiného, nakoupili i tropické ovoce, které u nás nejde sehnat. Je ode mě jedině fér říct, že u většiny je to moc dobře.
    Nejodpornější asi byla curuba a snake fruit (ten žlutý banán vlevo a hned vedle to s hadí kůží na sobě). Dragon fruit je strukturou asi jako kiwi, ale úplně bez chuti. V pohodě byly variace liči (to z obou stran od dragon fruit). Tamarillo, vpravo dole, bylo chuťově asi druhé nejhorší, custard apple, taková ta zelená příšera uprostřed, byla naopak rozhodně nejlepší, chuťově a strukturou banán a hruška. Rose apple, v plastovém obalu, bylo osvěžující, křupavé, ale asi mi jednou taky stačilo. Na červené banány se teprve chystáme.
    V místním obchodě jsme sehnali i ananas, zralé mango a meloun po jedné libře. Mají tam hodně nabídek baleného nakrájeného ovoce, které si lidi berou na svačinu bez přípravy. My jsme měli možnost nože i krajecího prkýnka, tak jsme spoustu peněz ušetřili 😀

    Dnešní průlet cukrovou vatou.

    Anglická snídaně, ve Skotsku.
    Vejce, slanina, fazole, klobásky, žampion, hash brown, haggis (skotský přídavek), chleba.
    Z věcí, které úplně neznáme, se tady na snídani jí třeba black pudding, což je prostě české jelito. Krájí to na kolečka a osmahnou.
    Haggis je směs vloček, krup a jehněčích vnitřností, které se vaří v jehněčím žaludku. Zní to superodpudivě, ale chutná to úžasně. A mi můžete věřit, já jsem skoro vege a 90% masa nejím, protože mi smrdí, nechutná nebo oboje 😊

    S létem se loučíme u moře ve skotském Edinburghu.

    Svatební set.
    Kakaový korpus, tvarohovo šlehačkový krém, marmeláda, banány, borůvky.

    (2 fotky)

    Kodaň umí být malebná. Ale ne všude! Centrum je prakticky poseto opravujícími se budovami, lešením, bagry, nebo aspoň zásobovacími náklaďáky 😊

    Celine 🤍

    Na písečných dunách v Polsku nás navštívilo liščátko.

    Bejbymušlička

    Zdravíme od Baltu

    Lesní rychlovka

    Dort s požadavkem "bez čokolády, bez ovoce, s živýma kytkama".

    Pán v Obi pravil, že netřesk vydrží i atomový výbuch. To mě přesvědčilo a vyrobila jsem tedy květináčky na hrob.

    Je tady neděle večer, takže čas na čerstvé pečivo do nového týdne. Skořicoví šneci, do náplně jsem nastrouhala i perník.

    Občerstvení k narozeninám pro pracovní kolektiv. V černé misce si ještě představte bramborový salát 👍

    Milý deníčku.
    Dnes jsem se inspirovala internetem a do koblížkového těsta přidala, pro měkčí texturu, brambory. V chuti nejdou poznat a myslím, že obyčejné kynuté koblížky jenom z mouky by chutnaly stejně. Americký recept vyžadoval určitý druh brambor, které opravdu nemám.
    Milý deníčku, dnes jsem si osvěžila svou zásobu nejrůznějších nadávek, protože obyčejné brambory tuhle z Tesca udělají z koblížkového těsta maglajz.
    No ale s přidáním tří hrstí mouky se všechno hravě zvládlo.

    Jestli jste někdy byli v Biedronce, viděli tam tuhle nádheru a váhali, jestli ji vzít, tak už neváhejte a berte rovnou tři! Neskutečně poctivé, hutné, ty pomeranče jsou i vevnitř a prostě dokonalé úplně a to vlastně ani nemám ráda mák!

    Že neuhodnete, kde jsme se rozhodli strávit Velikonoční svátky 😊

    Čokorychlovečka

    Makovky.