Ačkoliv nádobí v ruce myju jen zřídka, protože mám myčku, prostředek na nádobí jsem zkusila. Má takovou opravdu příjemnou vůni, lehce nasládlou. Dobře pění i na mé silikonové houbičce. Zdá se mi, že dost vysušuje ruce, ale to je možná i nezvykem mýt nádobí ručně.
    Ale ke složení, opět ty konzervanty...
    PHENOXYETHANOL - Může způsobit alergické reakce (vyrážky, ekzémy) a dráždit oči. Má negativní účinky na nervový systém a mozek. Při rozkladu phenoxyethanolu vzniká fenol, který může deaktivovat mechanismus imunitního systému. Škodlivý může být zejména pro kojence a kojící matky. Dospělý zdravý jedinec však nemusí zaznamenat jakoukoliv reakci, zda bude použita koncentrace phenoxyethanolu pod 1 %
    POTASSIUM SORBATE - Draselná sůl kyseliny sorbové. Používá se v syntetické podobě. Má antimykotické účinky, zabraňuje tak růstu plísní, kvasinek a hub, ovšem nechrání před bakteriemi, zastavuje množení mikroorganismů a prodlužuje trvanlivost produktu. Nepatří mezi alergeny a jen u extrémně citlivých jedinců bylo zaznamenáno mírné podráždění.
    Nestačilo by to jen s tím sorbátem jakožto konzervantem bez negativních účinků na zdraví? 😉
    #test_seventhgeneration