Dobrý den,
jsem budoucí maminka prvorodička listopadového miminka. Pomalinku se začínáme porozhlížet po kočárku. Má velká láska byl Cybex Priam, ale rok 2018, kde se mi velmi líbila prodloužená korba. Tento kočárek je ale dostupný nejčastěji už jen na bazaru, kde jej maminky nabízejí poměrně za vysoký peníz (přes 20 000,- Kč) s tím, že je třeba poškrábaná konstrukce, kůže na madle je prasklá atd.
Dnes jsme navštívili s manželem jeden dětský obchod s kočárky, kde mi na první pohled padl kočárek zn. Muuvo Quick 2.0. Po přečtení zde na Koníku potřebných rozměrů a po vygooglování obrázku mi přijde podobný Cybexu, ale neberte mě prosím doslova. Má prodlouženou stříšku, je lehký na ovládání, na skládání... akorát mě zarazilo, že je korbička dost nízko i pro mě, jenž mám 164 cm.
A proto se chci zeptat, zda se dají pořídit nějaké adaptéry, které by korbu zvýšily (manžel má 188 cm), v obchodě mě nenapadlo se zeptat, a zda jsou na něj nějaké recenze. Je to poměrně nový typ kočárku. Cena se pohybuje okolo 12- 13 000,- Kč.
Děkuji.
Ahoj!
Muuvo Quick 2.0 je v něčem asi i podobný Tvému vysněnému Priam, ale popravdě, i typově je to dost odlišný - jednodušší, lehčí, menší, skladnější kočárek. Jako cenově dostupná alternativa je však relativně fajn, a celkově Ti ho nebudu vymlouvat - jeho skladnost a šikovnost na takový asi rok a půl, dva je zcela v pořádku, zejména za tu cenu. Pak bych měnila za něco ješte lehšího, skladnějšího, a prostornějšího s neotočným sedadlem.
Co se ale týká adaptérů na vaničku, jedničková verze je měla v setu, dvojková je už však na konstrukci posazena níže/je bez adaptérů. Takže buď se smířit s nižším kočárkem (a stejně i tatínek) nebo se podíváte po podobném typu - je jich více. Konkrétně s vyšší vaničkou doporučím Moon Reset S
nebo Zopa Move.
Skladnost, výkon, městskost využití bude velmi podobná - rozdíly jsou spíše malé, a největším jsou asi nenafukovací zadní kola u zbylých dvou /a teda ty adaptéry/ (a nemyslím, že toto až tak záleží, alespoň neriskujete defekt). Mým osobním favoritem by byl asi nejspíše Moon.
Přeju to najpohodlnější kočárkování,
Eli z Modrého Koníka.