Recept: Bezlepkový perník

Bezlepkový perník , do kterého si můžete přidat rozinky, ořechy a kandované ovoce dle chuti a libosti.

Ingredience

300gmouka Jizerka
1kskypřící prášek do perníku (např.od firmy Bekor)
150gcukr krupice (může být i třtinový)
2ksvejce
3/4 hrnkuteplé mléko
1 hrnekrozpuštěná Hera
3 polévkové lžícemed
2 polévkové lžícekakao
dle chutirozinky, ořechy, kandované ovoce
marmeláda na slepení(nemusí být)

Postup přípravy

  1. V mléce rozmícháme med.
  2. V míse ušleháme vajíčka s rozpuštěnou Heru a přidáme mléko s medem.
  3. Vedle si připravíme suchou směs - mouku, prášek a kakao. Můžeme přidat mleté oříšky, rozinky, kandované ovoce.
  4. Obě směsi opatrně smícháme a vyšleháme. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 stupňů 20-25min.
  5. Necháme vychladnout, můžeme rozříznout, slepit pikantní marmeládou, posypat moučkovým cukrem.

Čas a stupeň tepelné úpravy

Pečeme 20-25 minut na 180°.

Hodnocení a zkušenosti s bezlepkovým perníkem

Průměrné hodnocení:
Máš zkušenost s bezlepkovým perníkem?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce