Recept: Bezlepkové větrníky

Ze stejného receptu jako na Bezlepkové větrníky můžeme připravit věnečky, profiteroles, banány a další dobroty.


Bezlepkové větrníky


Ingredience

70 gr máslo
250 ml voda
150 gr bezlepková mouka hladká
1/2 lžičky kypřící prášek
5 ks vejce
špetka sůl

Postup přípravy

  1. Vodu svaříme s máslem a špetkou soli, stáhneme z ohně.
  2. Přisypeme mouku, vrátíme zpátky na oheň a propaříme až se těsto přestane lepit na stěny hrnce.
  3. Opět stáhneme z ohně a zašleháme 5 vajec a kypřící prášek.
  4. Cukrářským sáčkem nastříkáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů do zezlátnutí.
  5. Troubu během pečení neotvíráme
  6. Po upečení ihned rozkrojíme a po vychladnutí plníme sladkým, nebo slaným krémem.

Čas tepelné úpravy

Zhruba 20 minut, záleží na velikosti větrníčků.

Více o bezlepkových receptech na modrykonik.cz

Hodnocení a zkušenosti s bezlepkovými větrníky

Průměrné hodnocení:
Máš zkušenost s bezlepkovými větrníky?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce