Ze stejného receptu jako na Bezlepkové větrníky můžeme připravit věnečky, profiteroles, banány a další dobroty.
Ingredience
70 gr | máslo |
250 ml | voda |
150 gr | bezlepková mouka hladká |
1/2 lžičky | kypřící prášek |
5 ks | vejce |
špetka | sůl |
Postup přípravy
- Vodu svaříme s máslem a špetkou soli, stáhneme z ohně.
- Přisypeme mouku, vrátíme zpátky na oheň a propaříme až se těsto přestane lepit na stěny hrnce.
- Opět stáhneme z ohně a zašleháme 5 vajec a kypřící prášek.
- Cukrářským sáčkem nastříkáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů do zezlátnutí.
- Troubu během pečení neotvíráme
- Po upečení ihned rozkrojíme a po vychladnutí plníme sladkým, nebo slaným krémem.
Čas tepelné úpravy
Zhruba 20 minut, záleží na velikosti větrníčků.
Více o bezlepkových receptech na modrykonik.cz