Bezlepková foccaica je placatý, rychle zadělaný chléb vhodný pro všechny alergiky na lepek.
250 - 300 g | bezlepkové hladké mouky (Schar Bread nebo Jizerky 250g) |
250 ml | vlažné vody nebo vlažné neslazené minerálky (pro kypřejší těsto) |
1/4 hrnku | strouhaného parmazánu |
1 polévková lžíce | olivového oleje + 1 polévková lžíce na potření |
3 kávové lžičky | vinného kamene nebo 2 kávové lžičky bezlepkového prášku do pečiva |
1,5 kávové lžičky | sušeného oregána nebo 1 kávová lžička sušeného rozmarýnu |
1 kávová lžička | soli |
1 kávová lžička | česnekové soli (Alpská česneková sůl se sypátkem) |
1 kávová lžička | kajenského pepře (ostré) nebo drceného kuminového či růžového (nemusí být) |
1/2 kávové lžičky | jedlé sody |
TIP: "Fokáču" můžete proříznout na kapsu a naplnit tím, co máte rádi - např. zeleninou a tuňákem, kousky kuřecího masa a listovým salátem apod
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu