Recept: Bezlepková bublanina

Rychlá bezlepková bublanina, do které můžete zužitkovat sezonní ovoce.

Ingredience

100 gr máslo nebo rostlinný tuk
125 ml mléko
3 ks vejce
100 gr moučkový cukr
200 gr kukuřičný škrob Gustin
50 gr bezlepková mouka
1/2 kypřící prášek

Postup přípravy

  1. Tuk rozpustíme v mléce, sundáme z ohně a vmícháme tři žloutky.
  2. Postupně přidáváme cukr, Gustin, mouku smíchanou s kypřícím práškem a sníh ze tří bílků.
  3. Těsto nalijeme do vymazané formy a poklademe ovocem.
  4. Pečte 30 minut na 180°C.

Čas tepelné úpravy

Pečeme 30 minut, ale záleží na druhu Vaší trouby.

Počet porcí

36kousků 5x5 cm

TIP

  • Těsto s ovocem můžeme také posypat drobenkou.
  • Můžeme také upéct jen samotný korpus a použít na základ dortu.

Více o bezlepkových receptech na modrykonik.cz

Hodnocení a zkušenosti s bezlepkovou bublaninou

Průměrné hodnocení:
Máš zkušenost s bezlepkovou bublaninou?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce