Rychlá bezlepková bublanina, do které můžete zužitkovat sezonní ovoce.
Ingredience
100 gr | máslo nebo rostlinný tuk |
125 ml | mléko |
3 ks | vejce |
100 gr | moučkový cukr |
200 gr | kukuřičný škrob Gustin |
50 gr | bezlepková mouka |
1/2 | kypřící prášek |
Postup přípravy
- Tuk rozpustíme v mléce, sundáme z ohně a vmícháme tři žloutky.
- Postupně přidáváme cukr, Gustin, mouku smíchanou s kypřícím práškem a sníh ze tří bílků.
- Těsto nalijeme do vymazané formy a poklademe ovocem.
- Pečte 30 minut na 180°C.
Čas tepelné úpravy
Pečeme 30 minut, ale záleží na druhu Vaší trouby.
Počet porcí
36kousků 5x5 cm
TIP
- Těsto s ovocem můžeme také posypat drobenkou.
- Můžeme také upéct jen samotný korpus a použít na základ dortu.
Více o bezlepkových receptech na modrykonik.cz