Včera jsme se se synkem Benjamínkem vrátili z porodnice, takže se můžu podělit o naprosto čerstvou zkušenost s balíčkem. 💜 Při chystání věcí do porodnice mi tahle zázračná fialová taška usnadnila většinu práce a starostí, co kde koupit, protože obsahuje opravdu všechny hygienické potřeby, které maminka s miminkem v porodnici ocení.
Začnu třeba u sebe:
•poporodní kalhotky v bílé a černé barvě - seděly skvěle, netrhaly se, nikde netlačily, držely dobře vložku a nikde nic neproteklo
•poporodní vložky - mega velikost, kterou po porodu maximálně oceníte, dobře drží a neprotečou, takže ideální
•vložky do podprsenky - v okamžiku, kdy se mi začalo tvořit mléko bych se bez vložek reálně neobešla, dobře zachytí tekoucí mléko, nezapáchají ani při nasáknutí, v podprsence dobře drží
Když se dostanu k miminku:
•plenky - idealní velikost pro novorozené miminko (syn měl 3,7 kg) a sedí moc hezky, neprotečou, nezpůsobí opruzeniny
•přebalovací podložky - idealní věc, kterou je super mít pořád při sobě, například u pediatra, na kyčlich,..rozložíte a přebalujete, v případě nehody vyhodite a je to😉
•vlhčené ubrousky - ani moc mokré ani suché, netrhají se, žádná přehnaná parfemace
•krém na zadeček - používáme od prvního dne a syn nemá vůbec červený zadeček, zase oceňuji že není parfemovaný
•vatové tyčinky - na péči o pupík i o ouška, šikovný tvar
•mycí gel na vlasy a tělo - syn se narodil vlasatý, takže jsem ocenila hned první šampón, praktická pumpička, umývala jsem se s ním i já, abychom s miminkem měli stejnou vůni a nic ho nedráždilo
•čepička je zatím větší, otestujeme později💜