Za redakci Modrého koníka můžeme úklidový set Spontex Express System+ doporučit. Je to chytrý pomocník, který je jiný než mopy, na které jste zvyklí. Pokud máte rády změnu, určitě stojí za povšimnutí. Na první pohled vypadá jako běžný mop, kterých jsou na trhu desítky, ve skutečnosti je mnohem zajímavější, než byste od něj čekali.
V balení se nachází kbelík, rukojeť s odstřeďovacím mechanismem, hlava mopu s návlekem z mikrovlákna a návod. Ten si doporučuji přečíst. Set obsahuje také dvoukomorový kbelík. V jedné se nachází inovativní ždímací systém, který se aktivuje jednoduchým pohybem rukojeti nahoru a dolů. Ve druhé komoře se o důkladné vymáchání násady postará mřížka, která zachycuje veškeré nečistoty z mopu.
Nasazování hlavy mopu do odstředivého mechanismu je, navzdory mým počátečním obavám, jednoduché. Bála jsem se, že si budu muset dát obzvlášť záležet, jestli se trefím správně kolmo na trn uprostřed kbelíku, jak se říká, na první dobrou. Po prvním umytí se v mé hlavě celý proces zautomatizoval. Mop se skládá a rozkládá sám, jediné, na co jsem si musela zvyknout, bylo odjištění pojistky.
Návlek z mikrovlákna se jednoduše nasazuje, lze ho prát v pračce. Větší tloušťka zajistí, že po přitlačení si mop poradil i s opravdu zašpiněnou podlahou. Boční skládací křidélka nepřilnou na zem naprosto dokonale, ale to je u všech skládacích plochých mopů stejné. Kbelík je protiskluzový, takže na zemi pevně stojí.