Ačkoliv je nás na Modrém koníkovi mnoho, téměř všechny nás spojuje jeden fakt. Jsme mámy. Mateřství s sebou přináší mnoho radostí a starostí, ale také komplikace, bohužel i zdravotní, o kterých se hovoří jen málo.
Mezi ně patří i únik moči. Nepříjemný problém, který trápí nejednu ženu a to nejen bezprostředně po porodu. Jelikož se o této poporodní komplikaci moc nemluví, ženy často zůstanou zaskočené i zahanbené. Naštěstí ale existuje způsob, který sice inkontinenci nezastaví, zmírní však nežádoucí efekt, jakým je vlhkost a nepříjemný zápach. Tím jsou inkontinenční vložky Depend, které jsou dostupné v mnoha variantách a přizpůsobené tak, aby bezpečně absorbovaly moč a pohltily zápach.
My v redakci jsme je také vyzkoušely. A jak u nás obstály?
Jako první nás oslovila možnost zjistit si, jaký typ inkontinenčních pomůcek je pro nás ideální volbou, jelikož člověk, který se s tímhle problémem potýká poprvé, má spoustu otázek a vybrat si s jistotou typ a velikost, nemusí být vůbec jednoduché. My, v naší redakci, jsme testovaly inkontinenční vložky ve čtyřech velikostech: mini, normal, normal plus a noční variantu - maximum.
Na první pohled jsme ocenily diskrétní a hygienické balení každého kusu vložky zvlášť, stejně, jako je tomu u menstruačních vložek, na jaké jsme zvyklé. Nikdo tudíž nemusí vůbec tušit, že na WC řešíme něco choulostivějšího, než je standardní vyvrcholení cyklu.
Co je od běžných menstruačních vložek odlišovalo, je absence křidélek, co může být u aktivnějších žen malinko problém, jelikož se stalo, že se po stranách vložka shrnovala a následně kroutila, přestože je lepící pruh docela široký, není však na celou šířku vložky.
Překvapilo nás, že jsou vložky určené na lehký únik moči docela objemné, ač jsme očekávaly vložky podobné intimkám. Z tohoto důvodu je nošení srovnatelné s klasickou menstruační vložkou, a kdo není na vložky zvyklý, může pociťovat mírný diskomfort.
Nic to ale nemění na faktě, že vložky dokonale pohltí vlhkost i zápach. Důležitým faktorem je také to, že neprotékají a jsou tedy spolehlivým pomocníkem při úniku moči.
Za redakci Modrého koníka můžeme inkontinenční vložky Depend doporučit. Co se týče funkčnosti, dokonale plní, co slibují.
(3 fotky)
- Pohlcují zápach
- Absorbují vlhkost
- Neprotékají
- Jednotlivé hygienické a diskrétní balení vložek
- Absence křidélek u většiny typů
- Malinko tlustší vložky