Když jsem na doporučení pediatra koupila poprvé příkrm ve skleničce, neuvědomila jsem si, že bruslím na tenkém ledě. Měsíce ubíhaly a já neustále chodila po nákupech a hledala, kde ten daný termín mají příkrmy v akci, jelikož se domací strava vždy vyhazovala do koše a moje dcera měla v půl roce přes 200g (1.sklenka) na porci. Četla jsem složení na každém příkrmu a tápala co dělám špatně...takhle to u nás fungovalo do 8.měsíce. Na 7-mi měsíční prohlídce mi bylo vyhubováno od pediatra, ale na mou otázku co dělám špatně, proč se domácím jídlem dáví, ikdyž jí udělám úplné pyré byla odpověď, že asi neumím vařit. Na každém ,,obědovém,, příkmu je napsáno, že obsahuje nějaké procento cibule (ta způsobuje plynatost). Napadlo mě, proč ji tam nedát - přece cibule se dává do každého ,,dospěláckého jídla,,. Zauvažovala jsem jestli chci zpátky ty hrozné koliky, které nás trápily od 6-ti týdnů až po 5 měsíců. Pak mě to trklo a na doporučení prababičky jsem vařila vždy čaj a do něj dávala 2-3kmínky, aby plyny odcházely lépe z těla ven. Do každého vařeného jídla dávám trochu kvalitního olivového oleje, plátek posekané cibule (na 2porce) a trochu drceného kmínu, (jídlo to svým způsobem ochutí takže není plané) a kmín neutralizuje nadýmavost cibule. A kupodivu naše Kačenka baští domací stravu už přes 2měsíce a klidně jí mohu proložit sklenkou a pak se vrátit na domácí. U druhého dítěte nebudu ,,,líná uvařit byť 2cm mrkve, než kupovat předražené jídlo kde stejně při přečtení složení zjistím co obsahuje sklenka ze 70-80% a zbytek je tabu. Raděj si uvařím ten 1cm mrkve. Vím, kde jsem ji koupila, že jsem k ní přidala jen vodu atd. A také si hlavně nenechám do toho, co budu a jak budu dělat, mluvit ani od doktora, jelikož stejně potřebuje podpořit prodej kupovaných ,,skleniček".